27. april 2010

Tenk hvis det var sant!

Min svigerfar har en fantastisk teori jeg er stor tilhenger av. Han mener at iskrem er slankende! Det kan begrunnes med at kroppen bruker mer energi på å varme opp den kalde isen man spiser - enn den energien isen inneholder.

Forbruk > Inntak. Enkelt, ikke sant?!
Jo mer is - jo mer må kroppen jobbe for oppvarming.

Jeg kommer fra den største is-spisende gjengen jeg kjenner. Da regner jeg med Storfamilien.

Jeg er ikke altetende hva type is angår. Pistasj for eksempel, kommer nederst på lista og havner aldri i vår fryser. Og jeg har smakt Grønn Te-is. Ikke noe å trakte etter!!

Men feks Krokanis fra frysedisken i daglivarebutikken er bra. Fra norske produsenter. Og jeg søler sjelden til isen med peanøtter eller nonstop. Det hender de andre gjør det. Men jeg liker den best som den er. Så skal jeg helst spise is fra en stor kopp med hank. Og med en lang skje. Så her hjemme settes alltid 3 skåler og 1 kopp på bordet, når familien skal ha is-kos. Ja, ja jeg vet... men noen særheter skal man ha!
Så finnes det varianter som er spennende: feks Ben & Jerry. Veldig søtt og godt i små doser. Kulinaris. Helt på topp; både på smak og (dessverre) på pris.

Jeg kan si veldig mye om tiden i Korea. Og at de kan lage iskrem - det er det ingen tvil om. De lager den beste isen! Og det er ikke bare etter min smak. Vi er alle enige. Å komme hjem til Norge og H. Olsen eller Diplom is var en skuffelse. Men etterhvert glemmer man - og tilpasser seg det som er tilgjengelig.

Jeg elsker uansett teorien til svigerfar!

7 kommentarer:

 1. Jeg er også heeeelt på styr etter is... Og har stor sans for teorien til din svigerfar! (Men hva kan det da være jeg legger på meg av??? Det kan da vel ikke være sjokolade???)

  SvarSlett
 2. Jeg sliter litt med samme. Har du en formening om at det er sjokoladen?? Hm.... Og gulrotkake kan det umulig være... Det er jo grønnsaker!

  SvarSlett
 3. Åh guri, nå fikk jeg lyst på is!
  Likte teorien til svigerfar! :)

  SvarSlett
 4. Sikkert ein kuul svigerfar det der! Det er jo slike ting is-elskande damer vil høyra ;)

  SvarSlett
 5. Hei Trinemor! Sitter og leser på bloggen din - utrolig morsomt og underholdende. Du er utrolig flink til å skrive. Imponerende alt hva du får tid til med 4 unger i heimen + hund! Og jeg føyer meg inn i rekken med de andre ang. din svigerfars teori, likte den :-)) Har tellet kalorier siden jul, synes ikke det har den helt store effekten.. kanskje jeg heller skulle gå ut og kjøpe is?!
  Ha en super kveld, leste at du er et skikkelig B-menneske, så du har vel akkurat begynt kveldens aktiviteter.. Siden jeg elsker å sove er jeg superstraksens i seng. Stor nattaklem :-)) Hjertelig hilsen Hildegunn

  SvarSlett
 6. Hmmm... 3 skåler og 1 kopp? Hvem er de 2 stakkarne som ikke får is da????

  Super svigerfar, heretter spises is med god samvittighet!!! :o)

  SvarSlett
 7. Jeg mente jo ikke å være anonym da....

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar. Det settes stor pris på :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails