6. april 2010

Bort med grevinneheng og lovehandles!

Jeg skal ikke skryte på meg at jeg er treningsnarkoman. Det er jeg nemlig ikke. Men jeg rører meg. Innimellom. Jeg er ingen spretten aerobicdame. Så du finner meg aldri på de timene. Men det er mange andre treningsformer som passer meg mye bedre. Igår frista lillesøsteren min meg med en time på Elixia:  Corebar. Min søster er selv instruktør i nevnte treningskjede. Å si at hun er ganske sprek - ville være dagens understatement: Hun er DRITSPREK. Og det er bare 5 mnd siden hun fødte min lille nevø. Men jeg reiv meg løs fra blogging og alskens annet unyttig... og ble med på timen.

Instruktøren var råflink. Ikke sånn lekker sprek...(tolke det som du ønsker).... Men KUL sprek. Jeg fant min plass i salen og hadde litt høy puls allerede før vi starta: Jeg hadde jo ingen anelse om hva som venta meg. En ting er kondisjonstrening eller styrketrening. Men nå skulle jeg huske enkle trinn, samtidig som jeg skulle holde styr på denne stanga. Uhrfm....

Det første som venta meg, var at det kom en lekker-sak og stilte seg forran meg. (Mulig jeg var såpass fjern da jeg gikk inn - at det var jeg som stilte meg bak ... men samma det). Hun var alt jeg ikke er: ung, høy, tynn, langt hår... Hun hadde bikini-formene inne, for å si det sånn. Og jenta (vi kan jo kalle henne Gunhild. Ups.... det er visst forresten det hun heter ; dama til Lille Petter Stordalen!) var både sprek og sterk. Jeg gav jernet!
Jeg lot meg ikke blende av den gedigne diamanten hun hadde på høyre ringfinger. Jeg holdt følge! Det så hvertfall sånn ut for et utrent øye. Søstera mi kunne jo lett se at jeg peiva litt med stanga jeg holdt... at jeg brukte rompa og skuldrene litt for mye... og ikke så mye coreområdet. Men det er visst en treningsak å lære seg å "finne" det området - for å bruke det aktivt i trening.
Og gjett om jeg skal finne det (coreområdet, altså) !!!!  Det var fantastisk artig time! Jeg tror det er en treningsform jeg kan bli hekta på. Og jeg er så støl idag, at jeg knapt kan snakke. Og støl steder jeg ikke pleier å være støl - Kan det være at jeg brukte de berømte coremusklene litt riktig likevel?! (jeg trøster meg med at spreke lillesøster også er litt støl....)
Nå gjenstår det bare å se hvor smal midje jeg kan skryte på meg til sommeren. (kke ha skyhøye forventninger, folkens. Det er en viss fare for at jeg vil skuffe dere....)

Tekst under lånt fra http://www.trim.no/
(og skulle gjerne sagt at dama på bildet er meg... men det er det altså ikke)

Hva er corebartrening?
Corebar er et relativt nytt norskutviklet treningskonsept som har etablert seg i rekordfart. Corebar er trening for hele kroppen. Det unike er at du får utviklet både kondisjon, styrke og balanse. I samtlige øvelser fokuseres det på kjernemuskulatur (derav core).

Hva er core?
Core betyr kjerne, og utgjør mage, nedre del av rygg, hofte og bekkenmuskulatur. Dette ”korsettet” er kroppens kraft-, balanse- og stabiliseringssenter og danner grunnlaget for nesten alle bevegelser du gjør. De ytre coremusklene har som hovedoppgave å utføre bevegelse, mens de indre har som hovedoppgave å stabilisere. Sterk kjernemuskulatur trekker magen innover, stabiliserer nedre del av ryggen, gir oss smalere midje, gir oss flott holdning, gir oss økt bevegelighet i ryggen og bidrar til å redusere evtentuelle spenninger i nakke og/eller rygg.

5 kommentarer:

 1. Så koselig blogg du har! :)
  Koselig familie og!

  Ha en god kveld!

  SvarSlett
 2. Gud, nå er jeg imponert....Og får litt dårlig samvittighet...Ja,ja, nå har vi jo tatt fram syklene, det blir jo også trening. (Ikke det å ta de ut av boden, altså)
  Gunnhild er en av kjendisene fra byen jeg bor i.

  SvarSlett
 3. Du, jeg synes du burde spurt før du brukte det bidet av meg....☺

  SvarSlett
 4. Beklager Elisabeth. Jeg tenkte at siden du oppholder deg innerst i veien, ville du aldri finne ut av det.....

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar. Det settes stor pris på :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails