7. juni 2010

Verden ER liten!

Bildene her er et lett utvalg fra kanskje vårt favoritt-reisemål så langt: Kambodsja. Av alle steder jeg har vært, er dette øverst på ønskelista for gjentakelse. Vi sveipa innom dette landet i 5 dager - midt i en ferie vi hovedsaklig tilbragte i Vietnam.

Vi besøkte de fantastiske templene og ruinene i Angkor Wat.Vi hadde en hel dag hvor vi lekte med barna på et barnehjem - drevet med europeiske midler og undervisning av lærere fra Italia og Norge.Denne lille vakre (sort-hvit bilde) kalte de for Diamond. Hun ble funnet forlatt utenfor et tempel 3 mnd tidligere. Jeg satt med henne på fanget mye av dagen. Hun var så nydelig. Kambodia adopterer ikke lenger ut av landet. (Det er bare Angelina Jolie som får til akkurat det!)Vi besøkte bittesmå hjemmedrevne museer:


Vi hadde tidenes beste julaften på backpacker-overnattingsstedet Earth Walkers i Siem Reap. Stedet ble drevet av en norsk jente. Julaften morgen hang det strømpe på døra. Fylt med typisk norsk godteri. Og alle gjestene var med på planlegging av julaften. Kanskje du nå tenker: hva er vitsen med å oppsøke norsk jul - når man velger å reise bort i jula? Men saken er at vi på denne tiden var bosatt i Sør-Korea. Og vi hungret etter norske tradisjoner! Dette var helt perfekt for oss!


Meningen med dette innlegget, var å fortelle dere hvor liten verden egentlig er. Historien er som følger: 

Vi ankommer dette overnattingsstedet, vi hadde valgt oss ut for dagene i Kambodsja. Det ble valgt nettopp fordi det var lite, billig og drevet av en norsk jente vi hadde lest litt om på forhånd.

Vi hilser på Kristin når vi kommer og blir sjekket inn av en annen søt, ung jente som snakker norsk. Så flott og artig! Hun heter Kari og studerer til daglig i Australia, men er på utveksling i Kambodsja.

Etter en stund spør hun oss hvor vi er fra. Og vi svarer. 

Og hun spør meg hvor i Nord-Norge jeg kommer fra. Og siden jenta snakker østlandsk (og er nokså ung og helt sikkert ikke lokalkjent der oppe) svarer jeg at jeg kommer fra et veikryss litt nord for Bardufoss. 

Da kan hun fortelle at hun bodde i et veikryss litt nord for Bardufoss, fram til hun flyttet sørøver da hun var 6 år. Og det viser seg at det er det samme veikrysset jeg kommer fra.

Vi blir jo litt forfjamset. Og etter mer av "jamen, hvem og hvor og hva het veien? osv" viser det seg at hun er datter av min gamle gymlærer. Han jeg hadde både i ungdomskolen og på videregående. Og denne jenta har jeg sittet barnevakt for ved flere anledninger - fram til hun flytta da hun var 6. 


Oda og Kari.

Her snakker vi liten verden og tilfeldigheter!  Fantastisk morsomt!! (og denne julaften snakka jeg med min tidligere gymlærer på telefon fra Kambodsja. Det var litt underlig, kan man si!)

Har du opplevd møte med 
kjentfolk på uventet sted?

11 kommentarer:

 1. For en fantastisk opplevelse det må ha vært! En veldig annderledes ferie, ferie med mening eller no:) Hihi

  Og så gøy at du traff jenta fra samme veikryss, ganske utrolig:)

  Klem Line

  SvarSlett
 2. Så vittig - ja jeg har opplevd lignende et par ganger!

  Herlig å se at dere tok en slik reise med barn, det er drømmen for meg!

  SvarSlett
 3. Morsom historie fra et eksotisk ferieparadis, så heldige dere er! Kommer ikke på noen liknende historie nå, bortset fra to naboer som viste seg å ferie også vegg i vegg på samme hotell på Mallorca..Du reiser bort kanskje for å slippe unna en plagsom nabo og så titter han fram fra naboterrasssen, ha ha.

  SvarSlett
 4. Dette var en herlig historie om tilfeldigheter :)
  Det må være spennende å bo i et annet land i en periode. Du må gjerne skrive mer om oppholdet i Sør-Korea :)

  SvarSlett
 5. Jøss, det var jo helt spesielt.
  Første gang vi var i Kroatia i 2000, var vi et sted det verken gikk charter eller fly til. Vi bodde privat hos en gammel mann litt oppi gokk. Der var felles toalett. Tidlig morgenen etter ankomst, står jeg og venter på tur på badet, og ut kommer en jente fra nabolaget. Vi ble helt forfjamset og måtte gni ut søvnen fra øynene før vi trodde det var sant. Artig slikt! ;Man er ikke alene i den store verden.
  Så spennende ferie dere hadde da.

  SvarSlett
 6. :)
  Jeg traff mange kjente på ferie på Kreta. Men det teller absolutt ikke!
  Jeg jobbet et år på grensen til Burma. Der traff jeg en mann som akkurat hadde hatt besøk av Maria Solheim - som jeg hadde litt kontakt med gjennom jobb.
  Nei, det teller heller ikke helt
  Du går av med seiren her! KJempefin historie!

  SvarSlett
 7. Herlig historie! Kommer ikke umiddelbart på en lignende episode (om ikke møtet med Morten Harket gjelds, da?). Men enig i at verden er liten, på mange måter!
  Flotte bilder fra et spennende land! Jeg har også noen barnehjemsminner fra Tanzania - flotte, skjønne barn...

  SvarSlett
 8. Jøss...verden er jammen liten.
  Så ut som en herlig tur, en tur som jeg også kunne tenkt meg å ta en vakker dag!

  Jeg har truffet kjentfolk i Australia da jeg studerte der. Ei venninne av ei venninne, så det blir liksom ikke helt det samme. Men lettere sjokkert da jeg så henne på et utested i Perth kan man si...

  Jeg traff også min gamle lærer fra videregående da vi var på ferie i Roma. Midt på St. Petersplass sto han med rumpetaska på plass og kartet i hånda. Litt spesielt!

  SvarSlett
 9. Ja, det har jag faktiskt. Nu var jag inte på andra sidan jordklotet men väl på Kreta för något år sedan. Då träffade jag eller hela familjen faktiskt en man vi känner som bor i vårt lilla samhälle. Så, ja, världen ÄR liten :D
  Du har en utmaning/award att hämta inne hos mig :D

  SvarSlett
 10. morro med slike tilfeldigheter:)

  hyggelig du vil være med på min giveaway :)

  klem Christin

  SvarSlett
 11. For en utrolig sprø og koselig historie. Ja, jeg oppdaget denne bloggen også, jeg, og er herved fan av den også. :)

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar. Det settes stor pris på :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails