3. juni 2010

Hva er det med Trine?

Navnet mitt er fint, synes jeg. Jeg har alltid vært fornøyd med navnevalget min mor tok den maidagen i 1971. Og jeg sier min mor, fordi min far hadde nemlig ikke stemmerett akkurat den dagen. De hadde på forhånd bestemt at hvis barnet ble en jente, skulle det hete Karina. Altså, jeg skulle hete Karina. Da min far etter fødselen kom for å beundre sitt nyfødte, verdens vakreste barn: Karina - Kunne min mor bestemt fortelle han at jeg slett ikke het Karina (som de jo var blitt enige om)... Jeg het Trine. Sånn var det med den saken.


Navnet Trine hadde sin storhetstid ca i 1971 (ifølge statistisk sentralbyrå). Min mor var altså ikke veldig nytenkende og forrut. Det er i følge SSB 6908 kvinner i Norge som har Trine som eneste fornavn.

Jeg har aldri tenkt at navnet mitt er kjedelig, skulle vært noe annet, ikke passet på meg... eller noe. Trine har vært er godt navn å ha! Og i utlandet blir Trine ofte Trina. Det er heller ikke så værst å ha som navn.

Siste tiden har jeg, litt forundret, merket meg at navnet (mitt) blir brukt i mange slags sammenhenger:
Feks reklame for et forsikringsselskap (eller var det Gilde? Samma det...) ; her er Trine den vanskelige tenåringen...
Og så er det et nytt produkt fra Maarud: Jentelus med ketchupsmak. Her er er det bl.a en figur som heter Tøffitrynetrine. Den er jo litt artig!
Og vi må ikke glemme Triiineeee i Torsdag kveld fra Nydalen. Det er hun i Ramm-teateret som er kjæresten til han som  leiter etter røøøøøøret. Igjen; Humor!

Men hvorfor Trine?? Kanskje fordi Trine er så allsidig? Jeg velger å tro det - for allsidig er bra!

PS. Jeg har konstantert at Elisabeth hadde et innlegg om navnet sitt idag. Av alle ting vi kunne blogge om... :) Dette innlegget lå i utkast før Elisabeth la ut sitt innlegg. Bare så dere vet det: jeg hadde mao fantasi nok til å komme på dette tema helt på egen hånd!

4 kommentarer:

 1. Trine er et flott, enkelt, anvendelig navn. Kjenner en som heter Rine, hun blir tatt for å være Trine hele tida..Og ja, av alle temaer...to sjeler en tanke.

  SvarSlett
 2. Fine Trine. Bra navn. Og så har du jo et praktfullt etternavn også.

  SvarSlett
 3. E: :)
  B: Ja, etternavnet mitt er det schvung over. Jeg gifta meg med mannen mye pga navnet.... (Tulla!)....

  SvarSlett
 4. Min eldste datter heter Trine, hun er oppkalt etter sin oldemor ☺ Vi har også lagt merke til at det navnet har blitt brukt i både raklame og på snacks og snuppa mi syns det er stor stas - vi måtte jo såklart kjøpe snacksen når den hadde hennes navn på ☺

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar. Det settes stor pris på :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails