1. juni 2010

Velge sine kriger

Idag har jeg sagt Ja til noe jeg kunne sagt nei til overfor ungdommen min. Ja, jeg vet ; det er ofte de to  alternativene. Noen ganger sier man JA uten å tenke seg om. Og angrer. Og motsatt. Kanskje oftere motsatt: Man sier nei før man får tenkt seg om. Og ved nærmere ettertanke, så er det kanskje unødvendig å si nei - Også ender man opp med et Ja - etter forhandlinger og bønner fra avkommet.
Idag tenkte jeg meg nøye om, før jeg i det hele tatt kom med et svar. Ikke noe affekt-nei eller noen ting. Min første innskytelse var likevel: Nei. Kommer ikke på tale!! 
Men så er det dette med å velge sine kriger.

Er det viktig å unngå? Er det farlig? Tar hun skade av dette? Påvirker det noen andre på en negativ måte? Hvis svaret på dette er NEI (og det i tillegg kan gjøres om på hvis hun angrer)  - da tenker jeg at det ikke er verdt å krangle om!!
Det vil helt sikkert komme ting som er verre enn dette. Vi erfarer at nok Positive Ja gir Nei respekt - og etterfølges uten diskusjon. Da er det ikke vanskelig å være mamma til en 15-åring! (Vi er i kategorien strenge, men kjærlige foreldre)

Så til min datters store glede, kunne jeg melde klart og rungende: Ja - det er helt i orden, skatten min!!!
Snipp, snapp... Så levde de alle fornøyde og i fred og fordragelighet i alle sine dage.

8 kommentarer:

 1. Ja til et hamster til, tattooo, hjemmealenefest, is på en tirsdag???

  SvarSlett
 2. Is på en tirsdag?! Er du helt på styr, Elisabeth!!?? Aldri i verden!

  SvarSlett
 3. Jeg har samme problem. Nej! kommer alt for hurtigt ud af min mund - og så bliver jeg så gal på mig selv bagefter. Jeg har derfor besluttet, at fra nu af skal universal svaret være: "det tænker jeg lige over". Med mindre at det dejer sig om is på en tirsdag så klart! hi hi

  SvarSlett
 4. Noen ganger er det utrolig got å kunne svare JA!
  Way to go!

  SvarSlett
 5. Du er en klok mamma! Jeg har noen ganger tenkt sånn om min langhårede sønn, men kommet fram til at det ikke skader noen,og det er ikke farlig. Man må velge sine kamper, ja. Og innse at store barn kan ha et ulikt syn på ting enn det foreldre har.

  SvarSlett
 6. Et av de få vise ord jeg fikk med meg fra alle "Dr.Phil"-showene jeg så under sist svangerskapspermisjon: "You have to choose your battles!"

  Det har jeg faktisk forsøkt etterleve etter jeg hørte det.. med hell! Dessuten er det innimellom godt å si JA!

  SvarSlett
 7. Et flott innlegg!
  Man må velge sine kamper, det er helt klart.

  Jeg syns dere har et fornuftig syn på det, tror nok det er lettere for barna å ta NEI'et på alvor om de innimellom også får et JA.

  Klem fra størstepia

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar. Det settes stor pris på :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails