11. juni 2010

Håndklær. En vitenskap.

Et håndkle er ikke bare et håndkle.
Jeg er usannsynlig kresen hva håndklær gjelder. Da snakker jeg om de man bruker til daglig på badet. (Ikke til strandbruk)

De skal ikke være for tykke og tunge.
De skal ikke være tynne og slaskat*
De skal helst være hvite. (Hvite håndklær, som ikke er satt inn med fargestoffer, suger vann bedre enn fargede!)
De skal helst suge til seg vann fra første gangs bruk.
De skal ikke være for dyre. (Dyre håndklær er IKKE ensbetydende med BRA)
De skal være store nok til at jeg kan lage minikjole på meg selv etter dusj. Altså én gang rundt + litt til å feste med.
Eller de skal være små nok til å surre rundt det våte håret - til en turban (uten at man mister balansen av for mye tyngde der på toppen)

Vi har 2 størrelser håndklær i hylla. De som er passe store og de som er passe små

Jeg har tilfeldigvis oppdaget et håndkle som  tilfredsstiller alle kriteriene jeg har til håndklær. Og nei, det er ikke et lekkert Lexington eller Ralph Lauren eller Laura Ashley.... Det er heller ikke et mellomdyrt fra Princess eller Kid. Det er ikke fra håndklehyllene på IKEA. Eller; det er fra IKEA - men det er det aller, aller billigste IKEA fører!! Du har sikkert sett det: Det som ligger sammenrullet i en stor binge midt på gulvet. Og som nesten aldri noen kjøper - fordi det virker innmari slapt og dårlig. 

Jeg oppdaget dette perfekte håndkleet ved en tilfeldighet for 2 år siden. Christian og de store jentene skulle til Italia på ferie. Ikke jeg. Jeg måtte pent ligge hjemme og ruge på tvillingene. Jeg skulle kjøpe med noen billige solseng/bade/vaske-seg-håndklær til dem. Noen de bare kunne legge igjen/kaste i huset de skulle bo i, før hjemreise. Så jeg fant da disse på Ikea. Perfekt for ferie. De ble vasket og lagt i kofferten.Men mannen kom hjem igjen med håndklærne. Da hadde de vært vasket og tromlet opptil flere ganger. Og hadde gjennomgått en transformasjon. Jeg var rystet inn i sjela. Var det virkelig mulig?De i utgangspunktet slaskate* håndklærne, blir verdens beste med en grundig vask og knallhard tørketromling. Det suger vann fra første gangs bruk. Det blir fast og tett. Men ikke tungt og tykt. Og sånn etter 3-4 gangs vask er de blitt perfekte - og holder seg slik. Hele familien er enige om at disse er de beste vi noen gang har hatt. De kommer i størrelsen 70x140. Og 50x100 cm. Passe stor og passe liten.

Så de siste to årene har jeg sverget til de hvite (og innimellom røde for å freshe opp litt) billighåndklærne fra Ikea. 

Idag hadde jeg innmatspute-ærend på Ikea. Og hva finner jeg ved kassa: Mine beste håndklær på tilbud: De koster ikke lenger 39 kroner. De er satt ned til kr 19!!!!  Jeg kjøpte med meg 15 nye. Og jeg anbefaler deg å gjøre det samme - hvis du er så heldig å ha en Ikea nær deg. Og tilfeldigvis trenger nye håndklær.


Ungene blir som vanlig satt i arbeid her. 
Håndklærne er plukket fri for bånd og lapper og er på vei inn på 
vaskerommet for å gjennomgå sin utrolige transformasjon.

* Slaskat = slapp, hengslete, dårlig hold

11 kommentarer:

 1. Er det sant! Jeg så på disse trasene forrige uke, da jeg endelig kom meg til Ikea etter å ha tenkt på det siden før jul, men kjøpte ikke. I stedet kjøpte jeg tre rammer i feil størrelse, men det er en annen historie...Nå går det vel et halvt år igjen før jeg kommer meg dit, er jo tross alt hele 10 minutter unna og jeg busser forbi hver dag....

  SvarSlett
 2. Det enkle er mange ganger det beste. Ikea har mye bra! Så takk for tips. Og ha en fantastisk helg!

  SvarSlett
 3. Takk for tipset! Håndklebeholdningen vår er moden for utskiftning:-)

  Ønsker deg en riktig god helg!

  SvarSlett
 4. 19 norska kronor?! Det är ju billigt även om jag som svensk skulle handla på Ikea i Norge. Det var ett väldigt bra tips, jag trodde som dig att till det priset får man vad man betalar för liksom. Nästa Ikeabesök kommer att innehålla handduksköp :D

  SvarSlett
 5. Nå er første ladning vasket, og tromlet og ligger hvite og deilige i hylla si. Klare til bruk :) Løp og kjøp. Dere vil bli forbauset!

  SvarSlett
 6. Tusen takk for tipset, Trine! Jeg er så i beit for gode håndklær, ettersom ladningen i skapet er i ferd med å takke for selskapet. Ikea neste!

  SvarSlett
 7. Må bare si - jeg vet det.... kjøpte med meg noen for et års tid siden, bare for at de var så billige, og tenkte de kunne passe til badet i kjellern'... etter vask og tromling havnet de ikke i kjellern', men ble mine yndlings håndklær som jeg bruker hver dag :)

  Elles er det jo et flott tips da :)

  SvarSlett
 8. OJ, lurt. Løper og kjøper! :)

  SvarSlett
 9. Vet du, jeg var på IKEA i dag, og spaserte forbi hånduksavdelingen i jevnt tempo, da jeg plutselig kom på noe...hadde ikke jeg lest et eller annet sted at det akkurat her i området skulle ligge hærlige hånduker i perfekte størrelser da??? Joda, det gjorde det...men hvilken av dem var det da...det var så mange å velge i...takk og lov for mobil med internettaccess, så jeg bladde opp der jeg trodde jeg hadde lest, og ganske riktig!!! Der, i bingene, inne blandt knall oransje og skrikende blå, der lå de...disse kremgule og hvite i helt perfekt størrelse, der lå de bare å venta på meg! Og siden de skal være supre, så kjøpte jeg en liten stabel. Så nå går vaskemaskin og trommel varm i kjelleren, og planen er å teste ut broderenheten på symaskinen min og lage monogrammer på de...takk takk for supert tips!!!

  SvarSlett
 10. Ha, ha, tack Trine! Blev en omgång nya handdukar på mig också igår - tog turen ensam med 3 barn - bara för att köpa handdukar. Och nu har mannen min invigt og givit dom sin välsignelse, han var strålande nöjd att dom "sög vatten" och inte luddade av sig!

  SvarSlett
 11. Kunne ikke vært mer enig! Jeg elsker de samme IKEA-håndklene og har senest i dag skrytt av dem til en venninne! Her går det i sort og rødt!

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar. Det settes stor pris på :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails