19. juni 2010

Sortering og tips.

Jeg har notert meg at det har blitt endel tips fra min side den siste tiden: Håndklær, støvsugerposer....

Jeg har ikke helt klart for meg hvorfor det har blitt sånn; rene tips-innlegg, liksom. Det kan skyldes trangen til å skrive noe - men ikke noe morsomt på lager. Og det kan være den seriøst praktiske siden av meg, som bare trenger å synliggjøre seg.

Uansett; det spiller jo egentlig ingen rolle. Jeg har nemlig et nytt praktisk tips å komme med. Og denne gangen gjelder det kildesortering.

Etter dette innlegget - har jeg fått noen henvendelser fra observante lesere, som har merka seg det som står i bakgrunnen på dette bildet:


Noen fantastiske kildesorteringsbokser. Jeg har 3 stykker. Papir. Plast. Metall.

Det som tidligere stod rundt i huset i stygge papirposer og plastposer - kan nå legges under lokket på de kule boksene. Og når disse er fulle - flyttes innholdet ut i "søppelhuset" mannen har snekra (oi, aner et innlegg om søppelhuset) hvor det står i større papirsekker og plastsekker, utdelt av kommunen - fram til neste henterunde av den kommunale kildesorteringsbilen.Jeg har vært i besittelse av disse boksene i ca 3 år. Kjøpt i den nydelige interiørbutikken KVIST. Og sist jul skulle jeg ut for å kjøpe noen til julegaver. Da jeg troppa opp i butikken, med vidåpen lommebok, fikk jeg beskjed om at de for øyeblikket var utsolgt for disse. Og at de dessuten hadde lange ventelister på interessenter - hvis boksene skulle komme inn igjen. Men at hun dessuten trodde produsenten skulle slutte å lage boksene  - og heller erstatte med annen type/mindre kule bokser. Men for samme formålet.

Så da bar det hjem med uforretta sak. Og siden har jeg egentlig ikke tenkt så mye på det.

Et lite søk idag gjorde meg likevel optimistisk, med tanke på å hjelpe mine lesere.
Jeg fant nemlig denne artikkelen - datert 29. mai 2010.

Så for alle interesserte: Det er håp!!!

Hilsen Tips-Trine

5 kommentarer:

 1. Hva!? Mener du at poser fra Rimi ikke duger?
  Her har kommunen levert ut en rød plastboks for el.artikler, batterier og sånt til alle husstander. Den litt skarpe rødfargen står særdeles dårlig til vårt oransje hus...Får høre med dem om det lar seg gjøre å få en mer matchende farge....God lørdag snuppa. Jeg venter for øyeblikket på at resten av familien skal blir klare med det de driver med og så skal vi ut på handletur.

  SvarSlett
 2. De der er altfor fine til å søppel i. Her i huset går det i baljer med lokk fra Ikea, sånne som kan stå oppå hverandre. Er du stivpyntet og dandert i tiara nå i anledning bryllupet? God helg, iallfall;-)

  SvarSlett
 3. Å, dette er min dårlige samvittighet. Sorterer ikke plast...
  Men er ikke særlig mye plass på kjøkkenet. Planen nå er ny søppelbøtte fra Europris (sånn en vipp-kopi). Så de siste ukene har jeg ikke kastet plast - fordi jeg venter på at jeg skal ta meg tid til å gå og kjøpe den dunken. Kanskje på mandag. Er jo noe tøys å kjøpe resirkulerte "plastklær" og samtidig ikke bidra selv...
  (Da blir det jo tydelig at jeg kjøper klærne bare fordi jeg synes de er kule, og at miljøhensynet ligitimerer den stive prislappen... Huff.)

  SvarSlett
 4. En av de få tingene jeg faktisk er innmari god på, er å resirkulere. Men jeg har et håpløst oppbevaringssystemt, så dette var et supert tips, selv om det aner meg at jeg kommer til å sverge til Kiwiposer en stund til....

  SvarSlett
 5. Å, så stilige de var!!!
  Jeg har en kjøpt en sånn striekasse på Europris jeg, og den kamuflerer papirsøpla ganske så bra, men disse var jo bare lekre.
  Tror jeg kanskje må spore opp noen slike...

  Klem fra størstepia

  PS: Syns det er flott at du kommer med tips og råd jeg;-) Bare å fortsette!!!

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar. Det settes stor pris på :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails