Jeg har bakt litt. Og vaska litt. Og sydd en god del. Fine kjoler til Alida og Andrine.
Imorra er oppmøte på skolen for taler og tog kl 9.30. Så lek og moro i parken - forhåpentligvis til oppholdsvær! Og senere kommer fine venner innom: Da blir det enkelt pølser, salat, kaker - og utelek ..... igjen; hvis det blir oppholdsvær!!
Hvis du plutselig kommer på at du trenger noe til kaffen - men synes kvelden er knapp for stor kakebakst: Her er nødhjelpa!! (og tro meg; du kommer til å bruke denne både titt og ofte, hvis du først har smakt de)
Du kan faktisk lage de imorgen - etter tog-gang - og likevel ha de klare til ettermiddagskaffen!!
Det tar max 10 min å lage + stivne.
Jeg fikk oppskriften fra en spansk venninne - som fikk den fra en dansk venninne - som fikk den fra en engelsk venninne..... I Sør-Korea. Vi blir aldri lei av de. De slår ikke feil!
I min oppskriftsbok har jeg skrevet Beatriz` Granolabars - Men nå er de omdøpt til
TøffitryneTrine`s havregrynssjokoladebiter
150 gr (dronning) kokesjokolade
75 gr sirup
125 gr smør (bremyk/meierismør)
Smelt i passe stor kjele
175 gr havregryn
50 gr rosiner
50 gr solsikkekjerner eller kokosmasse
Bland dette inn i smørja i kjelen.
Ha over på bakepapir i liten langpanne..eller hva du nå måtte ha. Forme litt tykk og stor firkant. La stivne i kjølekap (eller fryser - hvis du har det veldig travelt)
Del opp i passe konfektbiter.
Denne kan man lage så ofte man vil - og bare oppbevare i kjøleskap. Den kan enten serveres til kaffen / deles i godt selskap...ELLER så kan man gjemme de i en lure-boks (eks skyllet og tørket ansjosboks) - og man kan ha de helt for seg selv. Ingen trenger å vite!!!
Ha en trivelig 17.mai-feiring!!
Takk, denne skal jeg lagre. Her er kake nr. 2 i ovnen etter at nr. 1 ikke blei helt som den skulle....Nå krysser jeg fingre for at min bankers eplekake blir bra nok for salg på skolen. Nå er nemmelig huset tomt for både sukker og egg..
SvarSlettHeisann. En sjokoman sier aldri neitakk til en sjokoladeoppskrift!! Den skal prøves ut ved første anledning. :)
SvarSlettSå koselig blogg du har. Har lagt meg til som følger og kommer snart tilbake. Enn så lenge ønsker jeg deg og dine en GOD 17.mai.
Hilsen Inger-Lise
Ha en trevlig 17:e maj!
SvarSlettKram.
Testa detta i dag og det va nyyyydelig :-) Takk for at du deler oppskrifta :-)
SvarSlett