9. januar 2011

Hvor søren?!

Her i huset er vi skitnøye med kildesorteringen. Vi sorterer plast, papir, glass og metal. Ingen ordning for matavfall. Og takk og lov for det, må jeg egentlig bare si. Ikke at matavfall er dumt. Men jeg liker ikke ordningen gjennom de varmeste månedene i året... (da skjer det mye i de dunkene med matavfall).
Men vi sorterer det kommunen forventer at vi skal gjøre: Vi jukser ikke med en bitte liten vinduskonvolutt, engang: Det lille plastvinduet skilles, med nem hånd, fra sine trygge papiromgivelser - og de  havner i hver sin sortering.
Vanligvis sliter jeg ikke med å vite hva som skal hvor. Det er stort sett veldig enkelt!

MEN - hva med denne:


???

Hvordan sorterer man den? Jeg blir forvirra......... Den har et plastlokk ytterst på toppen; ok, i plastsorteringa.
Den er papp-aktig i selve boksen. Det kunne gått sammen med kartong og papir....... hvis det ikke hadde vært for den kinkige metallringen i toppen og bunnen.

Jeg endte opp med å ikke gidde å skjære metallet fra pappen............ men kasta hele greia i resteavfallet ....."gulp"........ Og det med tungt hjerte! Helt sant. Jeg er litt traumatisert, tror jeg.
Men hva fa... skal man gjøre da?????

Hva gjør du med valnøttboksene?
Når det er sagt; bokser med valnøtter, er ikke standard i skapet her. Men det var den jula, vet dere. Og etter dilemmaet jeg fikk med med denne boksen: jeg tror det blir en stund til jeg utsetter meg for denne slags påkjenning igjen.

14 kommentarer:

 1. Ha-ha-ha, det skal ikke være lett!

  Må si jeg er imponert over kildesorteringsnivået- godt å lese - men skjønner godt at denne bød på problemer. Selv ga jeg opp, og endte med å klistrert pent papir på valnøttboksene mine....I dag faktisk :-). Hatt de liggende på lur til jeg skulle klare å løse nøtten (!) med hvor de skulle kastes..

  Ha en fin dag :-)

  SvarSlett
 2. Hei. Tusen takk for hyggeig kommentar hos meg! :) Jeg så en som hadde pynta valnøttboksen og bruker den til små jenteting. Er det ikke noe av det samme greia med smørbegerne? Lokket skal i plast, mens boksen i papir? Eller husker jeg feil? Jeg pleier å kaste den i hvit. Her har vi fem kategorier for sortering (utenom glass/metall), så de hvite posene skal det egentlig bli minst av, men det er alltid det det er mest av her.. Men jeg ER litt flink, altså. Prøver å ha minst en pose i hver farge i boksen når den tømmes ;)

  Angående bilder av smykker, så kommer det. Det er litt mørkt enda for fotografering som gir riktig farge. Jeg synes det er litt viktig når det gjelder smykker, at fargen kommer frem, siden det ofte er det en velger smykker ut fra. Men jeg gleder meg til å få tatt skikkelig bilder! Selv om det er litt skummelt..

  Jeg holder på å øve meg på å ikke være så kort og konsis hele tiden. Synes jeg klarte det bra her.. haha :)

  Ha en fin dag! Håper ingen flere er blitt syk hos dere..

  SvarSlett
 3. Du kan jo spørre søsteren min, her:
  http://sjurill.no/

  Hun er ekspert på kildesortering! :) Lykke til, sortering er ikke bare bare...altså.

  SvarSlett
 4. Ah, endelig en fordel med å være nøtteallergiker. ☺

  SvarSlett
 5. Helløuu..de boksene skal selvfølgelig rett bort i lagekroken din, og limes på noe fint papir, serviett eller glansbilder, og kan inneholde fargeblyanter eller hårstrikker eller rosiner eller en gave i fremtiden.
  ;)
  Sånn kildesorterer jeg dem.
  Ellers aner jeg ikke.

  SvarSlett
 6. Oisann. Den var vrien. Hadde gått i restavfallet hos meg også, etter at jeg hadde kasta den i metall. Forstår dilemmaet, men noe får vi skylde på produsentene eller systemet. Vi kan da ikke ha dårlig samvittighet for alt.

  SvarSlett
 7. Er enig med Elisabeth i denne saken!

  -For øvrig; syntes innlegget "Twin Magic" var alldeles nydelig!

  SvarSlett
 8. Det er et nettsted som heter sortere.no, der kan man søke på en del ting. Kanskje denne boksen er litt for innviklet, og da blir det jo restavfall.

  SvarSlett
 9. ...sukk, det skal ikke være lett;)...men jeg må spørre, fjerner du stiften i teposen også? PS Jeg hadde nok kastet boksen i metall (håper ikke sorteringsspøkelse tar meg nå).

  Håper vi "snakkes" igjen...uhuuuu...

  SvarSlett
 10. Thi-hi.. den var vrien. Må innrømme at er jeg i tvil går det i restavfall.. Dumt, men sant! Men vi prøver så godt vi kan å sortere det som er tydelig hvor skal sorteres da, til og med mat. Har ikke tenkt på problemet om sommeren.. Æsj, gleder meg ikke til det nei! :(
  Har en venninne som er sorterings-guru, og som jobber med det. Hør med henne om boksen du! http://gronnetanker.wordpress.com/ :)
  KLEM

  SvarSlett
 11. Ja det er store problem ein skal komme borti!
  Kvifor er det ikkje påbudt med ein slik merking av embalasje at ein med ein gang kan se kva slags avfall det er?
  Men valnøtter må du kjøpe oftere! Knallgodt i youghurten eller i salaten (hakket), eller som snaks... Veldig bra for hukommelsen har eg lest. Og eg med min gullfiskhukommelse prøver å spise store mengder valnøtter i den tro at eg skal bli knallflink på å huske.
  (Og eg kaster boksen i restavfallet...)
  (Men kanskje eg skal begynne å samle på dei og lage søte små bokser til å ha ting i fra nå av...?)

  SvarSlett
 12. Takk for all støtte og gode forslag... Tji-hi.
  Ingrid: Jeg skal ikke slutte å kjøpe valnøtter. Bare de i boks. Jeg skal heller kjøpe i løsvekt, hos innvandrerbutikken jeg handler i.

  SvarSlett
 13. Selger dei i løsvekt på invandrerbutikker? Det må undersøkes! (Men da blir det jo ikkje så mange søte, små, dekorerte bokser til å ha små søte ting i....)
  :)

  SvarSlett
 14. Ja, det der ble ei nøtt, bokstavlig talt.

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar. Det settes stor pris på :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails