20. august 2010

Sosial aktivitet. Og sang.

Da jeg kom til Sør-Korea, ble jeg ganske raskt introdusert for denne formen for sosial aktivitet:
Karaoke. Karaoke var noe vi "drev med". Helt sant!

Koreanere er helt ville etter karaoke. Man kan tilogmed finne sånne énmanns karaoke-bokser rundt omkring; Som en gammeldags telefonkiosk: Legg på en mynt og syng i vei. Det er bare plass til ett menneske inni der - så man gjør det i såfall ikke for å imponere andre enn seg selv :)

En kjedelig søndag ville ungene enten dra i bassenget på hotellet eller ut å synge karaoke. Da leide vi et rom/familierom - og vi kunne synge det vi orket (antall timer vi betalte for). Og var vi mange, kunne vi leie kjempestore rom. Karaokesteder var det mange av! Tror det må ha vært flere pr innbygger, enn det er frisørsalonger i lille Haugesund. (Digresjon: da jeg bodde i Haugesund tidlig på 90-tallet, var det byen med flest frisørsalonger pr innbygger i Norge. Mener jeg bestemt!)

Og jentekvelder endte ofte opp på karaokested. Eller det hendte kvelden begynte der også. Altså; en HEL kveld til langt på natt, en haug med damer i en stor svingsofa med øl og sang.

Anyways: Jeg var nok ganske sjenert for å synge den første tiden. Og ikke kan jeg synge, heller!!! Men jeg slutta fort å være tilbakeholden. Vi drev jo som sagt med dette. Og som regel innebar det mye popkorn og drikke. Da snakker vi sånn drikke, som gjør at man blir kjempeflink til å synge: Stemmen blir utover kvelden helt praktfull (uansett utgangspunkt) - og alle er hjertens enig og glade.

Bare se her så flink jeg var denne gangen:


Rene Halleluja-stemningen.... 
Til mitt forsvar; det var flere mennesker i bildet, som var like ville som meg. 
Har for deres egen del, klippet de bort.

Karaoke var like utbredt bland gutta. 
En guttekveld ute - med koreanere fra kontoret, endte oftest opp på karaokebar. 
Men i motsetning til oss damene, pleide gutta å ha "serveringsdamer" innom rommet....


Til høyre: Avskjedsfesten vår - etter 3 år i Busan, med hundre mennesker og fin middag og greier: Karaoke. Her i en nyyydelig duett med min mann. (Han ER flink å synge da. Han velger stort sett "My Way" eller noe i den duren... )


Ikke alltid like entusiastisk... Men jeg er sikker på at jeg også denne gangen, dro min versjon av "American Pie" (Madonna) - min absolutte karaoke-favoritt.

Jeg burde kanskje være pinlig berørt over å vise dere disse bildene? Jeg har gjort verre ting enn dette i mitt liv. Flau; nei det gidder jeg ikke være!!

Syng med den stemmen du har - og riktig god helg alle sammen!

5 kommentarer:

 1. Ha ha.. Herlig! Fantastiske bilder. :D
  Jeg elsker karaoke. Har bare vært på karaoke en gang da. Men det var gøy. Playstation karaoke er heller ikke å forakte. :D

  SvarSlett
 2. Helt herlig! Ser vikelig ut som du storkoser deg :-) Selv er jeg for sjenert samt har en veldig dårlig sangstemme, så jeg står stort sett over slike ting. Men, så er det det derre med å slippe seg litt løs, det er jo ikke farlig, noe som dine bilder beviser.. :-)
  Ha en flott fredag!

  SvarSlett
 3. hehe... ser ut som om dere hadde det riktig så festlig! husker min tid som "karaokestjerne" også.... hehe... syng med den stemmen du har ja...

  SvarSlett
 4. Ha ha ha - utrolig morsomt! Visste at de likte karaoke, men at det fantes enmannskaraoker var nytt for meg!

  Mannen min har et stort ønske om å dra til Sør-Korea, så her suger jeg til meg all info du legger ut om landet. ;-)

  SvarSlett
 5. hæhæ, fantastiske bilder. Sent på kvelden det siste eller? ;)
  Jeg har hatt en karaoke/singstarperiode i livet jeg også (takk gud er den over!) og min absolutte favoritt var Maroon 5 med This Love. En sang jeg (i motsetning til alle andre sanger) greide å sanke en bråta poeng med. Så jeg holdt meg til den jeg :)

  Gudbedre, nå fikk jeg nesten lyst til å kople opp maskina igjen... :o

  God helg!

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar. Det settes stor pris på :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails