9. august 2010

Himmelsk for de minste!

I skrivende stund er det nøyaktig 335 timer til Alida og Andrine blir barnehagejenter.
Ja - mor teller timer. Jeg kan ikke vente. Både fordi jeg tror jentene kommer til å elske det. Og fordi jeg akkurat nå er veldig lei av å ha unger rundt meg heeeele tiden. Det må være lov å si det...? Jeg er jo ikke lei ungene mine - ikke slik å forstå. Men det er noe med at jeg har hatt de sammen med meg natt og dag i 2 hele år. Faktisk blir det 2 år den 19.august. Så jeg må få lov til å si at jeg er litt lei.... Vi er KLARE for å være litt borte fra hverandre, litt miljøskifte, nye bekjentskaper...og så videre, og så videre. For å si det sånn. Ok?

Idag har vi vært å tatt en forsmak på utelek i barnehagen. Det er første gang A-ene besøker barnehagen sin. Og det var tydelig iver å spore hos jentene.

For dette må kanskje være norges flotteste barnehage?
Bygningen er ikke ny eller spesielt fancy. Det er en diger sveitervilla; Den gamle direktørboligen i Veritasparken på Høvik. Den er veldig koselig og fin inni. Den ligger i skogkanten - hvor det ferdes all slags dyr. På avdelingen vår, hadde ungene denne morgenen til frokost, kunne studere et rådyr som gikk i sirkel utenfor vinduet. Og på et vindusbrett hvor de legger ut mat, sitter "tamme" ekorn og koser seg - 50 cm fra ivrige barn på innsiden av ruta. Nydelig!

For dere som kjenner området rundt Det Norske Veritas - dere vet at parken er stor og nydelig og ligger ved sjøen, med aktivt strand -og båtliv. Dette benytter barnehagen seg mye av. Stor skog og sjøen - så nærme, at selv de korteste beina orker utfluktete uten gåhjelp.

Det aller fineste med barnehagen er det imponerende utearealet innafor gjerdet. Utearealer er viktig. Der skal ungene kunne leke fritt, utfolde seg og finne utfordringer. Veritas-barnehagen har det råeste utearealet jeg noen sinne har sett. Det er så DIGERT! Det er enorme arealer rundt hele bygningen. Og utfordringer så det holder, for både de minste og de litt større. Det er rene naturstien - med mye tømmer og tau, som er gjort til de mest spennende klatrestativer. Ispedd et og annet nytt/moderne.

Der finnes grønnsakshage, bålplass..... you name it. Det mangler bare et fjøs ;)

Så nå må jeg vise dere noen mobilbilder fra besøket. Og som vanlig, yter ikke bildene stedet rettferdighet hva størrelse angår....


Under: koselig bålplass.Her koster det ikke en 10-er å få sitte på i postbilen til Pat!


Under: skitrening her om vinteren.

Og før vi dro hjem fikk vi lurt pappa ut fra kontoret sitt 
(som ligger 70 meter fra barnehagen) -
og med på en rusletur i parken og is fra kiosken.Dette blir fine greier 
- og vi gleder oss skikkelig til Alida og Andrine skal i barnehagen!


14 kommentarer:

 1. Postmann Pat :))))
  Veritasparken er nydelig, har bodd på Høvik og ferdes mye i det området. Skal man først i barnehage, vil jeg dro dette stedet kan være å foretrekke. Eldstesønnen gikk bittelitt i barnehage for 14 år siden, da satt tantene mest på rompa, drakk kaffe og røyka... noe godt har røykeforbudet avstedkommet!

  SvarSlett
 2. For en herlig barnehage, her kommer de til å storkose seg :-)
  Uteplass er viktig, det ser jeg selv, minsten går i barnehage med mye grøntområde, masse trær, og hun storkoser seg.
  Jeg var kun hjemme i 1 år med mine, og jeg har savnet tiden med dem. Men, jeg ser helt klart at ungene mine har hatt godt av å få komme seg ut, og jeg hadde også godt av det. Nå har jeg mye mer energi til å være til stede i øyeblikket..
  Ha en fin mandag :-)

  SvarSlett
 3. oj, for en flott barnehage. her blir det nok stas å være for de to små a-ene våre.

  SvarSlett
 4. Ja, der er det superflott!! Halve slekta bor på Høvik, så der har vi vært innom et par ganger ;) Heldige dere!! Lykke til med barnehagebarn og studier for deg :)

  SvarSlett
 5. Det vert nok godt for både deg og jentene at dei begynner i barnehagen no. - Og uteområdet såg barnehagen såg kjempeflott ut!

  SvarSlett
 6. barnehagen ser ut som en drøm! jeg tror det er veldig sunt å glede seg til at de begynner i barnehagen jeg, må selv innrømme at det er godt med en liten pause noen ganger. skal du begynne å studere?

  SvarSlett
 7. Klart du har lov!!!!! Jeg synes det var utrolig herlig at guttene begynte på igjen i barnehagen etter sommerferien. De stortrives og har det helt supert :)
  Barnehagen til A&A ser jo bare helt utrolig fin ut. Jeg er imponert over det uteområdett der:)

  SvarSlett
 8. Dette ser supert ut! Jeg tror alle har godt av miljøforandring, store som små. Og så innmari kjekt at pappa er så nært! Lykke til!

  SvarSlett
 9. For et fantastisk uteområde! For en barnehage! Skjlnner at de gleder seg, og tror også at dette kommer til å bli topp!
  Og JA, jeg skjønner deg abg det med unger rundt seg hele tida....Kommer nok til å skrive et lignende innlegg om et års tid;)

  SvarSlett
 10. Mine to jenter har begynt i barnehagen igjen i dag etter fem uker ferie, og de har gledet seg så. Det var stor stas å begynne igjen. Jeg kan ikke få fullskrytt barnehagen! Aldri kunne vi som foreldre gitt dem det samme de får i barnehagen!

  SvarSlett
 11. Wow! For en fantastisk barnehage! Utearealet ihvertfall.. Tenk å ha egen Postmann Pat i barnehagen da, det blir stas! Her er flere flotte utebarnehager her nord, men ingen som kan måle seg med den der.. Skjønner deg godt jeg, av og til kunne det vært deilig å få litt tid for seg selv.

  SvarSlett
 12. Loke hadde sin første dag i barnehagen i går, og det gikk suverent. Jeg syntes det er stas på hans vegne, og syntes det var stas på mine vegne også. Men nå begynner jeg å telle hvor mange flere timer han ser "Tante" Monica enn meg.... Wæææ... Heldigvis er hun søt og nesten like grei som meg!

  Lykke til om 335 timer. Ser ut som en flott barnehage!

  SvarSlett
 13. Åhh, no blei eg kjempemisunnelig på det fine uteområdet i barnehagen A og A skal begynne i!!!! Lykke til med starten, og kos deg masse med "fri" på dagtid! :-)

  SvarSlett
 14. Så kjekt! Jentene mine elsker barnehagen sin. De er masse på tur, knytter gode vennskap - og barnehagepedagogikken har jo tatt helt av! De har naturfagseksperimenter med ild og luft og vann og sånn! :-O Kjekt for tvillingene å bli sett av andre også. Hos oss oppdaget de etterhvert at det var best for dem å deles opp deler av dagen, for de konkurrerte/småkranglet sånn. Så de gjør forskjellige aktiviteter på dagtid når ungene er delt inn i grupper. Funker veldig fint!! Man må jo huske at bhg er lagt opp på barnas premisser, totalt. Ikke rart de har det bra der! Bedre enn hjemme hos en kjeftende mamma! (Snakker om meg, ikke om deg, hehe.)

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar. Det settes stor pris på :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails