1. august 2010

Backup

Jeg har mange bilder. VELDIG mange bilder. Og fra de siste 9 årene, er alt digitalt.
Jeg har vært flink til å legge kopier på cd-er. Men etterhvert har det blitt så mange bilder - at jeg ikke rekker /gidder å brenne alt. Det blir mange cd-er......

Sånn er det gjerne i disse digitale tider: Man tar bilder helt ukritisk. Det er jo bare å slette det som ikke blir bra. Og jada. Jeg sletter også mye. Men likevel blir det mange bilder som skal arkiveres.

Jeg har hatt kopier alle bilder og all musikk på en ekstern harddisk . Jeg fikk engang kopiere en harddisk til en venn, som hadde lagt en relativt stor cd-samling over på harddisk. Dét er mye musikk. Mye gammelt. Kult!

gammel harddisk
Den siste tiden mener jeg at denne harddisken lager noen rare lyder når jeg skrur den på. Huff! 
Så da har jeg begynt å engste meg for at denne skal knele og jeg mister alt. Dobbelt huff!

For å slippe engstelsen, har jeg kjøpt en ny liten harddisk. Med ikke mindre enn 1 terrabyte lagringskapasitet. Det er veldig mye, har jeg skjønt. Gutten som solgte meg den, mente at jeg ville kunne få plass til alle bilder jeg noen sinne kommer til å ta. Oi!

Ny harddisk

Så nå skal jeg begynne å laste alt over. Fra gammel til ny. Så skal jeg beholde begge.  Kanskje til og med oppbevare den gamle et annet sted, enn i huset her.  Da er jeg helt sikker. Jeg blir nemlig litt småkvalm ved tanken på at det finnes en mulighet for at alle bildene kan gå tapt....

...det ville for eksempel være krise hvis dette bildet gikk tapt...

Er du flink til å ta backup av bildene du er glad i?

5 kommentarer:

 1. Etter at laptopen viste blåskjerm gang på gang, kjøpte jeg også meg en ekstern harddisk. For sikkerhets skyld lissom. ;) Det blir mye bilder og jeg vil ikke miste!!!


  Håper dere får en flott søndag!

  Vibeke :)

  SvarSlett
 2. Datatrøbbel er noko shit!
  Har ein mann som er hobbyfotograf, har lagrar på ekstra harddisk.
  Det vert utuleg mange bilder, eg prøver å sikkerhetskopiere bilder av ungane, men har ikkje heilt system på det.

  SvarSlett
 3. Backup ja, der sa du noe... kjenner at det er litt lenge siden jeg tok det nå... hmm, sist var vel i fjor høst... takk for på minnelsen ;)

  SvarSlett
 4. Uff, nå får jeg ikke sove før jeg har gjort det... Greit med en påminnelse selv om den gir meg svetteperler i panna;)

  SvarSlett
 5. Ha, ha... kjempekrise :) Selv har jeg backup av backup'en... på gamle måten, etter at "noen" klarte å miste den eksterne harddisken... hvem denne "noen" er vet vi fremdeles ikke...

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar. Det settes stor pris på :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails