5. september 2010

Helgefrokost

Vi spretter alltid opp søndag morra. Relativ tidlig. Hvertfall før 8.30.... Frokost er viktig. Det viktigste måltidet på dagen  (I følge mange eksperter).

Som regel spiser vi stor frokost søndag; type varme rundstykker, kokt egg/egg+bacon, kakao, alt pålegget vi har utover bordet... kanskje arme riddere....

Og noen ganger har vi liten, enkel frokost: Frokostpannekaker. Og frukt. Punktum. Det er ikke så sunt. Vi blir fort sultne igjen. Men alle er enige om at det er innmari godt!!!


Vi kan feks legge blåbær fra fryseren i pannekakene. Det er nydelig!


Ungene spiser med liv og lyst!
(litt smør og litt sukker på gjør susen)


Siden jeg i min ungdom bodde en tid i USA, har jeg foretrukket mine pannekaker med lønnesirup.
Og melk og kaffe ved siden.
________________________________________________________________

Her en er enkel oppskrift på amerikanske frokostpannekaker:

2,5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1/4 ts salt
BLANDES.

2,5 dl melk
1 egg
2 ss olje (nøytral)
PISKES LETT SAMMEN

Ha det våte i det tørre og rør med en feks en gaffel.
Røra trenger ikke være glatt!

Stek i tørr panne. Når det bobler og begynner tørke på ene siden; snu.

Server med sukker, syltetøy, smør, sirup eller alt på én gang!

Fortsatt god søndag!

7 kommentarer:

  1. Det såg jammen godt ut!
    Takk for at du dele oppskrift, den skal lagres :o)

    Ha ein superfin søndag videre!

    SvarSlett
  2. mmmmm...de pannekakene både så og hørtes gode ut!
    her er det fast takst med egg, bacon, tomatbønner og krydderstekte cherrytomater til søndagsfrokosten :)
    ha en fin søndagskveld!
    klem fra Barbro

    SvarSlett
  3. det hadde vi også til frokost i dag:)) med lønnesirup.. det smaker ikke det samme uten den:))

    noen ganger har vi oppskåret frukt med yoghurt eller is til pannekakene.. de kaller vi bomber:)

    Favoritten er nok luksusplettene med baconskiver:))

    ha en koselig søndagskveld..

    SvarSlett
  4. For en kjempeidé!!!
    Det skal jeg begynne å innføre ved søndagsfrokostene også;-)

    Klem fra størstepia

    SvarSlett
  5. Det så godt ut - ha aldri prøvd å legge bær rett i panna - må prøves ut!
    Lykke til med hverdag i morra!

    SvarSlett
  6. Så godt det så ut!
    Nå har jeg lest masse i bloggen din, og det var gøy/interresant/spennende.
    kommer nok til å følge med her.

    SvarSlett
  7. Dette så veldig godt ut, kan fungere som kveldsmat også. ☺ Og selvplukka blåbær er det jo bare å hente fra sin vellfylte fryser.....eh.

    SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar. Det settes stor pris på :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails