7. september 2010

Matpakker herfra til evigheten


Det er mange ting med det å skulle være klar, våken og påkledd samtidig med resten av huset. Feks så lager jeg nå matpakker kvelden i forveien.
Jeg har alltid trodd at kvelden i forveien-matpakker ikke var noe særlig. Men der tok jeg feil, gitt: Jeg legger min flid i matpakkene. Og både frokost og lunsj smaker fortreffelig - selv etter å ha tilbragt natta ferdigsmurt i kjøleskapet.

Men sånn må det bli - hvis det skal være noe fres over det som ligger i boksen. Skulle jeg gjort alt dette samme morgen; da hadde det kun blitt tid til brød og ost og intet annet ..... ihvertfall hvis jeg skal rekke nattesøvn, oppi alt som skjer.

Inni boksene her skjuler det seg de mest fantasifulle retter..... Ok. Fullt så gjevt er det kanskje ikke. Men det er i allefall grove tortillas med smøreost, grønt og skinke. Og frukt. Helt ok, faktisk.


Her er både frokost og lunsj til meg og de to minste + lunsj til Oda. Derfor antallet bokser. Christian og Emilie må pent klare seg sjøl. Det får da være grenser.....

1. Herregud, hva maser jeg etter??!! Dette er sikkert banaliteter for dere morgenfugler.... Men tro meg, dette er et tema, for en tidligere hjemmeværende. Jaaaaaadaaaaaaaa!
2. Og nei - jeg har hodet fullt av andre ting... Så jeg hadde ikke noe viktigere på bloggens dagsorden. Sorry.

God lunsj!

11 kommentarer:

 1. Matpakker må smøres kvelden før, ja. Om morgenen er vi ikke blide nok eller klare nok i huet eller...ja, det må smøres kvelden før. Vi smører en matboks, vi da, ikke så imponerende som alle dine. Mann og Madame har jobbkantine eller butikk på vei til jobb, er litt slapp der, sjeldent jeg smører til oss voksne..

  SvarSlett
 2. ser ut som kjempe gode matpakker, er viktig å sende med noe anna en bare en tørr brødskive, da er i hvertfall min erfaring at barna spiser mere:)
  fant denne linken som kanskje kan være til inspirasjon til deg å;)
  www.funkylunch.com

  SvarSlett
 3. Kanskje jeg må revurdere min holdning til matpakker smurt dagen i forveien? Har alltid tenkt at det ikke var noe særlig. Hadde vært kjekt å spare inn litt tid på morgenkvisten:-)

  SvarSlett
 4. Du er flink! Her smøres det skiver om morran - et par blingser til hver gutt med et eller annet pålegg. Frukt og melk får de på skolen. Grønnsaker får vente til middagen.

  SvarSlett
 5. Eg er sjølvsagt blant dei som smører matpakke om morgonen, og ender opp med leverpostei og fårepølse... Men nå er gutane så store at dei smører sjøl!!

  ...men i dag har eg overgått meg sjøl og laga ein deilig salat til meg sjøl som eg gleder meg veldig til å spise! :)
  God lunsj til deg og!

  SvarSlett
 6. Du er flink! Men eg trudde dei fleste barnehagar hadde brødmåltid. Det er kjempefint for både foreldre og barna. Barna lærer tidleg å smørje brødskiva si sjølv! Og det er ikkje ekstra arbeid for personalet.

  SvarSlett
 7. Før i tiden da de eldste gutta var små brukte vi alltid å smøre matpakker kvelden før, legge fram tøy og pakke sekker osv. De siste 3 årene ha de største gutta fått ferdig oppkuttede brødskiver på tallerken og må smøre sin egen matpakke i samme omgang som de spiser frokost om morran. Det funker veldig greit. Selv spiser jeg på jobben, og minsten er det ikke så mye styr med... greit å ordne med kun en frokostmatpakke annenhver morgen... de andre dagene spiser vi frokost hjemme alle sammen.

  SvarSlett
 8. Shy: om et par uker er det full smørematordning i barnehagen. Alle måltider + varmmat. Bare evt frokost må medbringes.
  Men jeg har ikke kantineordning på skolen. Vi holder til i gamle, lokaler. Så jeg får holde meg med egen matpakke. Men det er ok.

  Og Oda skal egentlig smøre selv. Men når jeg likevel står der ved matpakkebenken, kan jeg like gjerne hive sammen en litt spennende matpakke til henne også. Jeg liker å gjøre det!

  SvarSlett
 9. Imponert eg jammen, og sånne matpakker kunne eg og tenkt meg :o)

  Men her e det til og med snakk om pakking ca halvtimen før me ska på ferie, så ein så organisert matpakking kan eg nok barra drømma om :o)

  SvarSlett
 10. Korleis står det forresten til med Alida? Eg antar at ho er frisk igjen nå da, siden det smøres matpakke til ho! :)
  Og hadde Andrine det fint i barnehagen utan Alida?

  SvarSlett
 11. Dette så jo godt ut da. Kjekke matbokser med 3 rom, kan jeg spørre hvor du fikk tak i dem? Har jo plass til brød, litt fruktbiter og en liten hilsen på en lapp sånn på skoledagen ;o)

  monica

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar. Det settes stor pris på :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails