3. september 2010

Alt til sin tid

Det er ikke det at jeg generelt føler meg så innmari gammel. Jeg føler meg som regel veldig ung, faktisk. Ikke sånn "prøv å se yngre ut enn du er-ung".... Men jeg føler meg ikke som om jeg om noen måneder runder 40. Hvordan dét nå enn føles å være 40? Eller 39...eller 41... Ja, dere skjønner hva jeg mener.

Denne uka har det vært skolestart. Og fagskolen jeg går på, har både full tid dag-undervisning. Og 2 ganger i uka kvelds-undervisning (Da over lengre periode).

De fleste godt voksne mennesker som går her, har valgt den siste løsningen. Sikkert for at det er enklere å opprettholde en viss inntekt, ved siden av studiet. Fornuftig!

Jeg er ikke like fornuftig. Eller det kommer jo an på; Jeg velger å peise på, med studielån og full pakke. Jeg kommer meg litt fortere videre til (det ennå udefinerte) målet mitt.

Det er spredning i alder og kjønn på elevene. Den yngste er 18. Og den eldste er 62. Lenge leve mangfoldet! Denne første uka har vi hatt litt undervisning. Og endel bli-kjent-med-skolen-og-hverandre-aktiviteter.

Det er opprettet en Fadder-kommité blandt 2. års-studentene. De har jobbet hardt og planlagt til minste detalj, hvordan vi nye skal få en pangstart på skolen, i dette kreative miljøet. Denne kommitéen består for det meste av jenter og gutter i alderen 19-22. De er morsomme, spreke, sprelske, kreative, søte.

Jeg kjenner morsinstinktet vekkes i møte med dem. Men dét har jeg planer om å legge av meg.... (jeg har nok med å ha rollen for mine egne unger!)

Dagen begynte kl 8.30.... Med en misforståelse. Vi hadde likevel ikke time. Så fram til 12 gikk og gikk jeg. På oppdagelsesferd i byen. Jeg var passe "gåen" allerede kl 12....
Men da startet opplegget for dagen: Torsdag var den store bli kjent-dagen. Vi hadde morsomme selskapsleker, navneleker og vi fikk foto-oppgaver vi skulle løse sammen.

Og vi var ferdig med oppgavene kl 17. Og det innbar mye mer trasking i Oslo`s gater. Og mye kontakt med fremmede mennesker på gata. Fysisk utfoldelse. Rare, morsomme og litt flaue oppgaver. Jeg satte meg for en kaffe, først da vi var tilbake på skolen.

Fra klokka 19 var det fest. På en pub. Jeg stilte opp. Selvfølgelig stilte jeg opp! : Jeg og et par av de andre voksne - og alle de unge. De som akkurat da opplevdes som kjempeunge. Klare for fest. Skikkelig klare!


Og det er her den store forskjellen er: De var superklare. Jeg var ikke fullt så klar for hoi-ing, dansing, bælming... Jeg var ikke klar i det hele tatt. Jeg var skikkelig trøtt. Sliten. Og følte meg som sånn passe halvgammel kjerring, der jeg satt i de komfortable joggeskoene med håndveska i fanget...... (du ser det for deg, ikke sant?!)
De unge ble mer og mer glad og snakkesalig. Jeg ble trøttere og trøttere og mindre snakkesalig. Jeg måtte hjem! Klokka var ikke mer enn 21.30 - og der satt jeg plutselig på banen, med håndveska og sekken i fanget.... Og alt jeg kunne tenke på var senga mi. (bare for å ha sagt det: den andre personen over 35, som hadde møtt opp etter den lange dagen - gikk hjem samtidig som meg)

20 minutter senere sov jeg. Tidligere enn jeg kan huske at jeg noen gang har sovna for natta.
Og de unge er idag (fredag) igjen  igang med pub-til-pub runde: Som en del av fadderuka-opplegget. Jeg holder meg hjemme; med unger, mann, fredagsmat, Nytt på Nytt og X Faktor.

Jeg ser at jeg trives godt i selskapet til disse unge, flotte menneskene. Men jeg er igrunnen glad jeg ikke er 20 år selv. Alt til sin tid.....

Ha en deilig helg, folkens!

9 kommentarer:

 1. Å, e kjenner meg veldig godt igjen i det du skriv! Ha ei fredeleg helg!
  Med meg vert det veldig fredeleg. Eg skal på hytta utan internett, milevis frå folk, og utan bilar og innlagt vatn, men med stearinlys og nydeleg haustver!

  SvarSlett
 2. Synes du er skikkelig tøff som hiver deg ut i studenttilværelsen igjen! Ikke en gang min sønn på 19 klarer å holde tritt med all studentfestingen...

  Håper forresten du har fått de lommene:-)

  Lykke til med studentlivet! Og god helg! Kos deg og slapp av:-)

  SvarSlett
 3. Ha ha, kjenner meg igjen :D
  Enig med Barbro. Jeg hadde ikke orka det. Du er kjempetøff.

  SvarSlett
 4. hehehe... høres rimelig kjent ut ja ;) Stå på!

  SvarSlett
 5. Ho, ho, ho, der satt a mor med ekorngrep på veska og fotformsko på føttene...Neida, klart du er sliten...vi er ikke 20 lenger og egentlig er det bra. ☺

  SvarSlett
 6. Haha, veldig forståelig :o)
  Sikkert spennande og interessant og da! Lykke te med studiene, og kos deg med familien i helga :o)

  Det hadde forresten vore kjekt om du hadde kikka innom min Give Away: http://kreativimpulsiv.blogspot.com/2010/09/la-oss-sttta-smykkas-sitt.html

  Eg e generelt veldig imot å reklamere for egen Give Away på denna måten, men det e for ein så god sak at eg lar alle prinsipper fare... :o)

  SvarSlett
 7. Skjønner du er godt igang med student-livet! Du skal ha kred for at du prøver å holde tritt med kidsa;)
  Men skjønner deg godt - jeg hadde nok også endt opp i sofaen hjemme.

  SvarSlett
 8. at ho skoggerler og ser dæ absolutt for sæ.. og den handveska.. ha ha, det va vel litt sånn me knærne sammen og begge hendene knugende rundt handtaket.. kos og klem..

  SvarSlett
 9. Hahaha! Det er så kjent, så kjent. Både fra jeg selv var 19 år og fersk student, og så med forundring på disse "gamle" damene som dukka opp på studentpub.

  Og ikke minst fra jeg gikk tilbake til skolebenken i noe høyere alder, med mann, barn, hus, hjem og forpliktelser jeg ikke hadde drømt om at lot seg kombinere med studier.

  Men alt går, om man klarer å sile ut hva som er viktig. Man blir unektelig mer effektiv som moden og multitaskende student.

  Lykke til!
  Ps: Hva studerer du?

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar. Det settes stor pris på :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails