24. oktober 2010

Småfuglene og vinter

Under opprydding i sommer, fant vi 2 stk fuglematere i et rom i muren bak huset. De stammer fra en leieboer i sokkelleiligheten (10 år tilbake), som har latt disse ligge igjen. Vi pleier alltid henge opp fuglemat om vinteren, i et tre i hagen. Men det har vært litt ugunstig, når det er som verst med snø; Da er det vanskelig å komme til for å fylle på mat.


Idag har de 2 fuglematerne fått nytt liv. Christian fant grener i skogen - passende for oppheng til materne. Og med en runde i sirkelsaga, ble de prefekte for husveggen. De henger i passe høyde - og passe ut fra veggen - slik at vi har full oversikt fra spisebordet. Og slik at vi enkelt kommer til fra terrassedøra, for påfylling av frø. Greina er såpass lang, at det er plass for å henge talg innafor materen.


Det henger også en litt lenger bort på veggen. Fuglematerne er allerede fyllt opp for første gang. Og nå venter vi bare på at småfuglene skal oppdage at de kan meske seg i bakgården her. Og vi gleder oss til å få studere fuglene på litt nærmere hold. Det er koselig og stas for både store og små.

Husk småfuglene i vinter!!

12 kommentarer:

 1. Det er viktig å huske på småfuglene:-) Koselig utsikt dere har fra spisebordet. Og så likte jeg veldig godt opphenget til fuglemateren. Smart!

  SvarSlett
 2. Jeg merker meg at du er opptatt av disse små skapningene som kalles fugler. Det er jo bra. Får slenge ut noen solsikkefrø vi og.

  SvarSlett
 3. Jeg vil gjerne mate fugler, men er usikker på om det er så lurt her omkring med så mange katter (inkludert vår egen) som reker forbi. Ikke fordi jeg tror at VÅR katt kunne gå til angrep på en fugl, da!

  SvarSlett
 4. Jeg har også fylt opp fuglematerhuset med villfågelfrö. *klappe meg selv på hodet og briske meg selv med tittel som snill, fuglevennlig dame*
  Smart, stilig og lommebokvennlig oppheng også! :D Stjerne i margen!
  Ha en strålende søndagskveld! ♥

  SvarSlett
 5. Ååå, det var snilt av dere. Og så koselig å se studere fuglene rett utenfor vinduet. Vi må også ordne oss fuglehus kjenner jeg... :)

  SvarSlett
 6. Klart man må huske på småfuglene! Vi har fått noen postere fra Ornitologisk forening, så da er det desto mer spennende å følge med på hvem som besøker matfatet.

  SvarSlett
 7. Vi pleier også å tenke litt på småfuglene med ujevne mellomrom. "Problemet" her er at det stort sett er skjæra som forsyner seg. Men for all del, den må jo ha mat den også! ;o)

  SvarSlett
 8. Ja, jeg er spent på skjærene og ekorn. Ingen katter her. Men "Faen Skjære" har tidligere klart å få tak i talg og frøkuler vi har hengt ut. De setter seg på greina og nesten løfter maten opp til seg. Luringen! Håper disse materne er litt mer problematisk og at de små fuglene får ha det i fred. Men sant nok; de skal jo ha mat, de store også :)

  SvarSlett
 9. Digger opphenget til fuglemateren, skikkelig kult! :)
  Koselig å kunne mate og titte på småfuglene.
  Håper helgen har vært bra!
  KLEM

  SvarSlett
 10. Godt tiltak og opphenget ble skikkelig kult. Nå er det bare å vente på besøk. Må vel en tilfeldig fugl til og så forteller han eller hun det til alle vennene sine og vips er det fullt hus og solsikkefrø må kjøpes i 10 kilosekker. Ja, det finnes vel ingen annen markedsføringsmulighet enn nebb-til-nebb i fugleverdenen?

  SvarSlett
 11. Så lurt, og fint! Nå blir nok fuglene glad. Jeg pleier også å mate fuglene i hagen om vinteren, men senest i går så jeg en rotte som sprang lystig over veien her utenfor, og lurer på om jeg kanskje mater dem pittelitt også, med alt som faller på bakken? Forrige vinter fikk vi en død rotte i veggen, det anbefales IKKE. Men fuglene må jo få mat likevel, stakkars.
  Jeg har bladd meg nedover innleggene dine nå, måtte le av havregrynsjentene dine! De har næringsvett, det skal d ha! ;)

  Fin dag til deg, og takk for hyggelig kommentar!

  SvarSlett
 12. Så heldige fugler! :)
  Vinter nå ja...kanskje vi må fikse brettet som ramla ned i fjor.

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar. Det settes stor pris på :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails