20. oktober 2010

Hersens kombo!

Utrolig irriterende:
.... Her i stua har vi en deilig sofa, trukket i deilig, lun ull. Ja; skitsamler - men veldig deilig likevel!
Vi har nettopp gått til anskaffelse av et fint, stort gulvteppe for å varme beina på, mens vi koser oss i sofaen.
Teppet er av ren ull. Og her er haken: Et nytt teppe i ull loer noe innmari! Og Ulltrekket i sofaen er kjemeglad i ulla som slipper fra teppet og fester seg på sokkene (også av ull, i disse høstlige tider) - som ofte er oppi sofaen.

Der slipper dottene taket - og legger seg fint over alt på den grå ulla.


Ja, jeg kunne lukket øynene og gitt F.... Men dét greier jeg selvsagt ikke! Så jeg støvsuger og støvsuger og støvsuger......og støvsuger!

Jeg håper inderlig at teppet snart er ferdigloet. Det er jo ofte sånn, ikke sant...??... at det loer mye til å begynne med - også går det seg til etterhvert?????

Eller blir jeg rett og slett nødt til å kapitulere - levere teppet tilbake - fordi det ikke er forenelig med sofaen? Jeg trenger nemlig ikke mer arbeid i huset enn jeg allerede har. Og jeg vil helst beholde begge!

(Og ja, jeg ser at bildet er fryktelig uskarpt... men drit nå i det! Sånne mobilkameraer i høstmørket er ikke til å stole på uansett)

17 kommentarer:

 1. Jeg har et hvitt ullpledd som jeg tror har bestemt seg for å loe for alltid.. (har hatt det i flere år og det loer fortsatt) Så jeg har en klesrulle (sånn med "klister" på) liggende som jeg fjerner loen med! Føles så godt hver gang all loen bare rulles vekk.. litt som HA HA jeg vant!! ;)
  Håper du finner en effektiv måte så både sofa og pledd kan få bli!

  SvarSlett
 2. Oj, det var litt loing også det der. Må nok kjøpe en sofa til og presse inn i stua, en mer ullteppeforenelig sådan.

  SvarSlett
 3. Oi sann. Der har vi litt ull, ja. Er du sikker på at det ikke er sauene på puta som røyter;-)? Kanskje det hjelper med hårnett på teppet? Hilsen Bergljot, halvhøy på Pinex Forte

  SvarSlett
 4. Men åhhhhhh så jobbigt! Dammsuga som är så tråkigt. Hoppas att teppet har loet klart snart.

  SvarSlett
 5. hehehe, ser ut som om du har fått litt ekstra å gjøre ja. Det kan bli livlig i huset med 4 jenter, vi har 4 gutter og støynivået er ganske så høyt men hadde ikke byttet det med noen. koselig blogg du har forresten

  SvarSlett
 6. ...bergljot, no fikk æ mæ en god latter. sauan på puta e jo tvillingan, alida og andrine, - i regnbukser.. så de loer nok ikke. men tipset med klesrulle va bra. det har æ på hytta kor vi har kjøpt nye stoler i fløyel. de trekker også til seg støv og skitt. og trine, du har nok å gjøre så du får gå innom en klesbutikk å få ei slik. dressmann har ihvertfall, vet æ.

  SvarSlett
 7. Mamma: ikke dizz Bergljot. Jeg lot det passere ; Bergljot har vært gjennom en operasjon av storetåa - og er på medikamenter som gjør at hun ikke er helt seg selv.....

  SvarSlett
 8. Hei Ulla. Det der såg strevsomt ut, håpar det gir seg....

  SvarSlett
 9. Hårnett var jo lurt. Er ellers sjokkert over at Bergljot ser sauer på puta- er nok ikke bare "halvhøy" den dama der...

  SvarSlett
 10. Så mange gode husmødre som kikker innom her, og ingen virkelig gode forslag til forbedringstiltak? Skuffende!
  Ser ut som du må rulle eller støvsuge det vekk ja...og det er jo ein masse jobb!
  Lykke til! :)

  SvarSlett
 11. Ja så sannelig, nå når jeg har brillene på og ikke er påvirket av norkotiske stoffer ser jeg at det er tvillingene. De ligner jo ikke det minste på sauer, ser jeg nå. Men det kunne jo har vært en av saueputene - og da hadde teorien holdt vann;-)

  SvarSlett
 12. Har hørt at med tepper, er man aldri alene (kravle, kravle) - men det er man jo ikke uansett... klesbørste på sofaen, det er nok tingen. Ikke sånn med "tape" fra Dressmann, men sånn med "velour"...

  SvarSlett
 13. Aner ikke om tepper loer ferdig. Jeg har puter og pledd i ull, og det loer fortsatt..

  SvarSlett
 14. Takk for koselig hilsen hos meg - og for loete innelgg. At det blir kræsj og lo og bøss mellom de beste kombinasjonene vet jo alle vi med tvillinger ;-) Som fersk i bloglandia er jeg superfascinert over hvor overrepresentert skrivetrengte tvillingmødre er - gleder meg til å følge med skriveriene dine!

  SvarSlett
 15. Hehe, så kjedelig. Det vises veldig godt på sofaen din også. Skjønner meget godt frustrasjonen. Men tror du det hjelper å evt vaske teppet? Er det mulig? Kanskje et renseri kan gi deg noen tips?

  SvarSlett
 16. hmmm,jeg slet også lenge med teppe som loer, mn jeg prøvde et råd jeg fikk fra en eldre dame og det hjalp faktisk =) mn det var ikke så lett å få til for teppet var så stort, mn fikk tilslutt hjelp av et vaskeri i sandnes, du skal nemlig vaske teppet på 30 grader med 1 dl 7% edikk i vannet, ingenting annet, og lufttørkes, jeg bruker også denne metoden på ting jeg strikker eller hekler, når loinga varer litt for lenge, noen ganger funker det kjempe andre ganger funker det ikje så bra, lykke til =)

  SvarSlett
 17. p.s det funka på mitt teppe, som ser ut som det kan være ganske likt ditt =)

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar. Det settes stor pris på :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails