9. oktober 2010

Musa sier ikke pip-pip...

Vi snakker med ungene om dyr. Hele tiden. Sauen sier BÆÆ, grisen sier NØFF, kua sier MØ, musa sier PIP-PIP....


Mulig litt brutalt å vise denne til 2-åringene. Men far mener det aldri er for tidlig å lære.

De er ville av begeistring, over synet av en ekte mus - og roper "Muuuuuus - Pip-pip-pip-pip" med sin fineste stemme.

Beklager snupper: "Denne lille stakkaren sier nok ikke lenger pip-pip. Den er død" forteller far.


"Ja", sier bare ungene - fremdeles med begeistring i stemmen. De er nok ikke helt sikker på hva død betyr. Like greit, kanskje?!

Dette er dag 2 med musefelle i tørkeskapet- og nettene ble ikke lange, hverken for denne karen eller broren  som måtte bøte igår. De er veldig søte - men sånn er det dessverre bare: Vi kan ikke risikere at det blir 100-vis av disse i veggen....

9 kommentarer:

 1. Dette er reallity blogging vet du, noen blogger om daue mus og andre om hvor rotete vi egentlig har det. (Daue ting vi slenger runt det også). Første besøk på din blogg, synes fotoet med hendene er veldig vakkert rett og slett. Spirituelt vil jeg si. Jeg kommer igjen.

  SvarSlett
 2. Det var et skikkelig fint og lubbent eksemplar også...den som ikke sier pip lenger...Like greit å venne barna tidlig med at ikke alt er idyll, livet og døden og sånt.

  SvarSlett
 3. Vi har også tatt de første her. Og hører noen til i veggene. Vi har nok tettet veggene bedre enn forrige eier som hadde over 200 i løpet av en vinter.

  SvarSlett
 4. Da jeg bodde på landet for noen år siden, tok vi 23 mus i løpet av relativt kort tid. Så for meg sier mus (eller da altså musefella) SMACK! ratle-ratle-ratle-ratle... ;o)

  SvarSlett
 5. Det finnes feller som fanger musene, uten å drepe. Vi bor på landet, her er mange mus, men vi tar aldri livet av de; det er jo helt unødvendig.

  SvarSlett
 6. Vi har også hatt mus i skapet når barna var små, det gjekk bra! Ja altså, bra på den måten at vi fanga mange mus, og at ungane ikkje tok skade av å sjå at dei var dø!

  SvarSlett
 7. Enig med deg, én eller to er greit, men hundrevis i veggen, huttetu! Heldigvis har vi en nabokatt som effektivt tar seg av slikt hos oss. Ungene tar nok ikke skade av å se ei død mus i ny og ne!

  SvarSlett
 8. Usj...mus! Hvordan gikk begravelsen?

  SvarSlett
 9. Ja, sånn er livet!
  Noen kommer og noen går...
  Håper dere får bukt med de små gjestene uten nevneverdige problemer!
  Men, jeg er så spent på hvordan det går med deg og studentlivet... Så HELDIG du er! Skulle gjerne hatt meg en ny utdannelse gitt. Vel, livet er godt og jeg har såååå mye å være glad for! Må minne meg selv på det litt oftere, gitt!
  Vi MÅ ta en kaffe en dag det passer. Kan jo ta en leke-date med jentene i samma slengen! I løpet av en helg liksom...

  Stor klem fra Solveig:)

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar. Det settes stor pris på :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails