3. juni 2011

Tatovering. Og litt galskap.

Jeg er nok ikke den personen som først ville slå deg som en "tattis-berte". Jeg er jo ingen tattis-berte heller. Men nå har jeg altså likevel fått meg en tatovering! Jeg har slått meg løs. Jeg har bedrevet litt galskap i hverdagen!

Jeg har alltid hatt en fascinasjon for tatoveringer. Og enorm fascinasjon for mennesker, som uten å blunke, lar seg dekorere. Stort og smått - over det hele.
Jeg har siden jeg var ca 20 år hatt lyst å la meg tatovere. Men jeg har aldri helt klart å bestemme meg for hva og hvor. Og siden jeg ikke har noen planer om å la meg dekorere igjen og igjen - så vil jeg være sikker på at det jeg dekorerer meg med, skal være akkurat det rette for meg.

For mange er ikke tatoveringer noe BIG DEAL. Det er det absolutt for meg: Det er en kjempebig deal!

Jeg kjenner mange som har tatoveringer; pynt de skaffet seg i ung alder, uten egentlig å tenke så nøye gjennom det. De angrer kanskje ikke på at de tatoverte seg, men på hva de valgte som motiv og hvor på kroppen de plasserte det.

Jeg har aldri slått tanken fra meg. Men riktig tidspunkt har liksom aldri dukket opp. Før nå. Tiden hadde kommet. Etter at jeg fikk tvillingene, har tanken om hva jeg ville gjøre formet seg.

Jeg ville det skulle være enkelt, lite prangene - men SYNLIG.
Når jeg først skulle gjennomføre, ville jeg ikke gjemme bort pynten!


Mange tuller med meg om det er 40 års-krisa som speiler seg. Og svaret på det er nei. Tvert imot. Det er ingen krise hos meg. Det er nettopp det jeg liker med å bli eldre: jeg kjenner meg trygg på valgene mine! Og dette er en veloverveid handling.

Mange mener mye om tatoveringer.
Det er nok mange som ikke helt skjønner hva jeg driver med: hvorfor NÅ?? : voksen og fornuftig og all ting. Men det er jo nettopp dét: jeg er voksen og vet hva jeg vil.

Og jeg vil heller bli gammel og tenke : Søren, hvorfor gjorde jeg det?!
Istedenfor : SØREN, at jeg ikke gjorde det; Fulgte hjertet mitt....

Det var en fantastisk tilfredsstillende følelse å sitte der; skråsikker på hva jeg ville. Og følelsen av litt galskap...... Og jeg elsker tatoveringen min! ELSKER den!!!

Bare se som jeg elsker den :


Noen som ser symbolikken i den?


Har du en eller flere tatoveringer?
Og er det "ungdomsfylla" som har skylda..... eller er det mer gjennomtenkt enn som så? 

Fin fredag og helg, folkens!

17 kommentarer:

 1. Så utrolig bra gjort! Jeg hadde det sånn med nesepiercing. Og jeg visste hva jeg ville ha (som skulle være diamant, ikke ring) og jeg forsøkte,d et gikk ikke, men tanken satt der og på vei fra HV-øvelse, så svingte jeg innom og vips, der varn. Derfor var det ekstra sårt å etter flere tiår som blodgiver måtte gi meg pga denne.

  Stjerner... kan det være at jeg som ettbarnsmor kun skulle hatt en stjerne?

  SvarSlett
 2. For et herlig smil...ser ut som du har gjort det rette ja! Ingen tattis her, ingen umiddelbare planer om heller. Men kult at du tør! Enten tre barn og en mann...eller fire barn som har fått hver sin stjerne?

  SvarSlett
 3. Var et øyeblikk redd for at den øverste armen var din...til jeg scrolla videre.
  Jeg innrømmer at jeg ikke er særlig tattis-fan, men kjenner flere som har små symboler på f.eks. akkurat på underarmen, og forstår at det er viktig for enkelte. Symboler som betyr styrke, følg hjertet e.l. og som gjør hverdagen bedre for disse. Eller som å ha en stjerne for hvert av sine barn.....

  SvarSlett
 4. Og forresten, nei, jeg har ingen tattis, men i utdriktningslaget mitt (for hauer av år sida) så svingte vi oppom en sjappe og jeg bestemte meg der og da for at jeg skulle ha en delfin over navelen! Og så var det bare kødd og jeg blei litt skuffa for da fikk jeg ikke vært så gæærn og impulsiv. Men er i grunnen glad for at jeg ikke har en delfin skvalpende over navelen nå....

  Grattis med din veloverveide utsmykning - tøffe jente. Fikk visst ikke sagt det i stad.

  Men nå skal jeg gi meg...Ha en fin helg!

  SvarSlett
 5. Dame med stjerner i blikket her!!
  Grattis med tattis!

  SvarSlett
 6. Er det en stor, en litt mindre og to like små stjerner jeg skimter der;). Hihi! Hærlig Trine! Jeg har lyst på flere, samt friske opp på løven jeg allerede har bakpå skuldra (den har blitt litt matt stakkar, etter at han HJEMME-TATTOVØREN (skjønner ikke at jeg TURTE, men det gikk bra!!!) laga den for ca.15 år siden. Har hele tiden hatt lyst på flere, men greier aldri å bestemme meg for hva...jeg syns det er kult med hele armen dekket jeg da, men er ikke heeelt der enda...Og, så er jeg en smule mer kresen på HVEM som skal få gjøre jobben i dag, enn det jeg var forrige gang, så da må man sjekke ut det også. Hvordan fant du din tattoo-mann?

  Finfin helg til deg og dine!

  SvarSlett
 7. Maanebarnet: Vi kjenner tatoo-mannen fra nabolaget - og som pappa på skolen og til en jente i klassen til Emilie på barneskolen (og han har trent Emilie i basket!!). Han og kona er begge tatovører og driver to steder i byen: Lucky 7 tatoo (ved egertorget). Jeg har lenge visst at kan eller fruen Maya skulle gjøre det på meg. Jeg trir dessuten han vant for beste tatoo i det tatoveringsprogrammet som gikk på tv i høst (?). Sjekk linken her for å se mer av Pero Dahlman: http://visualdays.no/2010/09/12/11-september/

  SvarSlett
 8. Fire stjerner, fire fine jenter:)
  Jeg tok min nakketatovering for tyve år siden, på den tiden da det fantes to tatovringssteder i Oslo og pene piker skulle definitivt ikke pyntes med blekk. Om jeg har angret; aldri. Den dekkes med langt hår, og synes når jeg er kortklipt eller har oppsatt hår. Slik var stedet valgt bevisst.

  SvarSlett
 9. Er ein av de som tok tattoeringar i ungdommen som eg i dag ikkje heilt står for lengre når eg tenkjer på motiv-valg. Og den eg tok i Philadelphia er rett og slett dårleg utført. Eg tenkjer å ta noko som er om ungane mine, litt som din, men det kjem eg nok til å bruke år på å finne ut:)

  SvarSlett
 10. Nydelig der, med dine 4 stjerner (jenter) på hovedpulsåren der de hører hjemme :)

  Jeg tenkte effektivt i 1 år før jeg tatoverte meg i nakken/ryggen. Ganske stor. Jeg kjenenr sååååå godt igjen den tankegangen din om at man er trygg på valgene sine osv... jeg har en annen fordel og det er at den er plassert på et sånt sted at jeg må snu meg og gjøre noe konkret fysisk for å se den... så jeg blir ikke lei av å se på den heller :)

  Jeg elsket å bli tatovert og jeg syns det er rart jeg ikke har flere :)

  Du derimot kommer nok til å tatovere deg igjen ;) hihi....

  SvarSlett
 11. Jeg har som deg tenkt på det lenge. Har ikke tatt min enda.

  For min del har jeg forsåvidt bestemt meg for hva jeg vil ha, men har ikke tatt investeringen enda. Jeg ønsker meg en DIGER en på ryggen, men da må det jo også gjøres skikkelig.

  Vi får se om det blir noe av noen gang.

  Gratulerer! Så gøy å endelig få oppfylt en gammel "drøm"!

  SvarSlett
 12. Stilig!
  Det er stjernebarna dine ja:)

  Jeg har en tattis tatt en uke etter at jeg fylte atten. Et kinesisk tegn i korsryggen. Tro meg når jeg sier at jeg angrer!!! Glad det er en plass som kan gjemmes bort. Tegnet betyr noe så dumt som "dyrebar", men jeg bruker å skryte på meg at det betyr nuddelsuppe:) Da er det egentlig litt kulere!

  Ha en fin helg.
  klem

  SvarSlett
 13. Har ikke tatoveringer. Det var det med å finne rett motiv. Kjæresten har et yin-yang symbol på ene skinka :)
  Fire stjerner for fire stjernebarn.:)
  Hva med mannen? Fortjener ikke han en stjerne? :D
  Ellen

  SvarSlett
 14. den var fin, enkel og fin og symbolsk.

  Har tenkt på det lenge jeg og, men ikke klart å bestemme meg hva jeg vil ha...men kommer til å bli en liten en bare. På ankelen tror jeg - eller skulderen. Men ser så vondt ut!!
  jeg er ei ordentlig pingle..

  gratulerer med tattoo!

  SvarSlett
 15. Gratulere med tattoo, Trine! 20 års betenkningstid er jo litt, men bedre det enn å angre. ;-) Fine stjerner, og skummelt synlig plassering (ikkje en gang eg har på underarman... ;-)) sjøl om eg har en del både her og der. Men har veldig lyst på det. ) Kos deg med tattoan dine! :-)

  SvarSlett
 16. Det ble fint! Både jeg og mannen har vært inne på tanken tidligere, men det har aldri blitt noe av.Mest fordi jeg ikke er hundre prosent sikker på hva jeg skulle hatt. Men jeg skulle hatt den nede på ankelen, det har jeg visst hele tida. Så får vi se...

  SvarSlett
 17. Gratulerer med knallkul tatovering! Som du sier - synlig men ikke prangende, og masse symbolikk - et veldig godt valg du tydeligvis ikke vil angre på!
  Jeg er som deg - alltid hatt lyst på en (eller flere) tatoveringer, men ikke klart å bestemme meg for hvor eller hva. Det vil si - da jeg var 16 hadde jeg bestilt time for å få en tiger på oversiden av hånden og oppover armen. Sååå glad i dag for at jeg ikke fikk somlet meg til timen...
  Nå er jeg gravid, og har bestemt meg for at når lillegutt er ute skal jeg dekorere armen min. Så har jeg litt tid til å bli sikker på motivet i mens.

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar. Det settes stor pris på :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails