7. juni 2011

Prikker. Og gulrotvafler.

Alida er hjemme med meg i disse dager. Hun har vannkopper. Eller kaffekopper, saftglass, tøysekopper..... som vi tuller med å kalle det.


Andrine er i barnehagen. Hun hadde vannkopper i fjor. Det husker Momo også - så da fant vi ut av det til slutt: Vi kunne ikke huske at én av jentene hadde vannkopper, men ikke den andre. Så det tok litt tid før vi skjønte at det er dét det er.... (oi, mye d-er...).

Uansett. Alida har mange prikker. Jeg kunne telle 64 bare på ryggen..... Og hun har også ansikt, mage, rompa full. Vi bedrev mye hvitvasking på hytta, sist helg. Det er stort sett tørka inn nå. Og formen har vært helt fin hele tiden. Men altså: ingen barnehage ennå.

Idag var lykken stor da regnet gav seg og jeg foreslo en sykkeltur. Hun lyste opp: "Bare meg? Helt alene? UTEN Andrine?"
Hun fikk sykkelhengeren helt for seg selv. Kunne sitte i midten og greier. Stor stas!
Det er tydelig viktig med denne alenetida. Gjøre ting alene med oss. Vi må bli enda flinkere til det!!

Vel hjemme bestilte hun vafler til lunsj. Og vafler ble det.
Vafler trenger ikke være så "kakete". De trenger ikke nødvendigvis å være verre enn kjøpebrød fra butikken..... For idag lagde jeg grove vafler med masse gulrot i.

Altså; egg, melk, havregryn, sammalt hvete, litt hvetemel, salt, veldig lite sukker, litt smør og masse raspa gulrot.Ungene tenker overhodet ikke over det. Og litt brunost gjør lykken komplett!

TUDELU!

12 kommentarer:

 1. Så ut som kjempegode vafler. En gang vi hadde med et barn ekstra hjem fra barnehagen, lagde jeg vafler med nesten bare havregryn, sammalt et eller annet, egg og kesam. Ok, det var vaniljekesam da, men likevel. Og i nabolaget gikk umiddelbart at hos oss var det vafler til kveldsmat... ok, det ryktet vil jeg egentlig ikke ha på meg - sånn uten voksenforklaring, men dog...

  SvarSlett
 2. Alenetid er vi også altfor dårlige til! Med de som ikke bor her på fulltid, altså! Lillegull får jo alenetid annenhver uke, så hun kan ikke klage... Men når de er her alle sammen er det jo så koselig å gjøre ting SAMMEN, synes jeg da...
  Så lurt med sånne vafler! Det skal jeg også prøve bare vi får flyttet og pakket ut vaffeljernet igjen! :D

  SvarSlett
 3. Nam - nå fikk jeg lyst på vafler! Og god bedring til jenta di :)

  SvarSlett
 4. Så søt hun er!! Et helt fantastisk smil der hun sitter I MIDTEN av sykkelhengeren. De gangene jeg har prøvd meg på grove vafler, syns jeg de har en sånn beisk ettersmak, og vet ikke helt hva jeg skal gjøre. Skal prøve gulerottrikset ditt en dag. Gulerøtter er jo egentlig ganske søtt, så kanskje dette naturlige søtstoffet tar bort beiskheten?

  SvarSlett
 5. Og da gikk jeg rett ut på kjøkkenet og lagde vafler etter din oppskrift til Henriks store begeistring. Helt nydelig! Takk for tipset :)

  SvarSlett
 6. Ja, den alenetida er viktig. Sikkert spesielt for tvillinger. Håper prikkene er på vei bort! Kos dere videre i tosomheten!

  SvarSlett
 7. God bedring til søte jenten!! Nå fikk jeg veldig lyst på vafler.......

  SvarSlett
 8. Jeg prøvde de også! Men jeg hadde i kefir i stedet for vanlig melk og vaniljekesam, så de ble ganske søte allikevel. Jeg syns de var gode, men min lille ville bare ha brunosten som var oppå... Jeg lot meg bare lure en gang. Og det var etter at han heller ikke ville smake min gode og barnevennlige lasagne.. Hvert måltid føles som en kamp om dagen, og jeg tar villig imot tips til hva jeg kan gjøre for å gjøre måltidene til en lek igjen med en 2 1/2 åring ;-)

  SvarSlett
 9. Alenetid er gull verdt. Jeg tenker ofte at vi må gjøre ting sammen, men ungene storkoser seg også når de får mamma eller pappa eksklusivt.
  Vaflene så gode ut, må prøve meg på dem. Frokostpannekakene dine har forresten blitt fast helgefrokost her i gården.

  SvarSlett
 10. Se på det smilet i sykkelvogna da! Vaffeltipset var supert, det skal prøves :)

  SvarSlett
 11. Så deilig med ein sånn dag!
  Skal prøve dei vaflene snart! (men trur nok eg smører litt ekstra smør og strør litt ekstra sukker på til meg. I smug...

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar. Det settes stor pris på :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails