14. juni 2011

Kjærester på tur. Og bading og Nesbø.

Som jeg så hemmelighetfullt skrev i forrige innlegg, skulle jeg gjøre ting i helga som involverte et minimum av bekledning. Og slik gikk det til:

Mannen hadde bursdag sist uke. Det pleier vanligvis ikke bety STORE gaver. På vanlige bursdager utøver vi bursdagssang som vekking til bursdagsbarn på senga, små pakker og frokost oppi senga. Siden vi etterhvert er en helg liten haug mennesker- utarter det seg interessant og med spenning i om vi greier å baksere oss gjennom frokosten og kaffe, uten at hele brettet ligger velta oppi senga. Det gikk flott denne gangen også!

Men så er det også andre begivenheter denne sommeren - som grunnet tett ferieprogram, ikke lar seg feire i denne formen senere i sesongen; Vi har 15 års bryllupsdag. Det er jo grunn for feiring!

Dette oppholdet booka jeg allerede i februar - da jeg var på Son Spa med mamma og søster. (les mer om det her) Da fikk jeg nemlig nyss i at sjølvaste Jo Nesbø skulle ha konsert på hotellets uteplass den 11. juni. PERFEKT. Ikke bare har jeg vært avstandsforelska i Jo Nesbø i 10 år, lest alt han har skrevet og kan alle sanger på rams..... Jeg har aldri sett han spille live! Så jeg booka både rom og billetter der og da.

Og siden jeg har klart å holde dette superhemmelig for mannen - så tenkte jeg å likesågodt ta den heeeelt ut til siste minutt: Jeg hadde ordna med svigersøster-barnevakt fra lørdag til søndag. Jeg pakka koffert i bilen kvelden i forveien; med innhold av treningstøy, badetøy og pentøy.  Og vin så klart.

Lørdag morgen hadde vi vanlig bursdagsrituale. Svigersøster med barn kom tidlig. Og vi hadde det veldig koselig her en tidlig formiddagstime.
Så ba jeg mannen om å bli med meg på en kjøretur. Jeg hadde jo (tilsynelatende) bare den vanlige håndveska mi med meg. Og på kvelden trodde han at vi skulle i en 40 års-feiring (som jeg i alle hemmelighet dessverre hadde måtte takke nei til) - så noe langtur regna han nok ikke med.

Men jeg kjørte og kjørte - i 40 minutter. Da vi passerte Outleten på Vestby, humra han og pusta letta ut; Han var lykkelig over at overraskelsen min i allefall ikke innebar en "bli ny-dag med Homsepatruljen". Han kan spøke, den mannen. (men han hadde nok ikke hatt vondt av en sånn dag, når jeg tenker etter!)

Vi stoppa ikke før vi var på Son Spa.
Han var så spent :) og skjønte ikke helt hva som lå i planene mine.
Jeg fikk sjekka inn - uten at han skjønte at det var dét jeg gjorde borti resepsjonen der - mens han satt og leste avisen i en flott sofa litt unna.

Men så måtte vi jo hente koffert i bilen..... og da han løfta kofferten, spurte han meg forsiktig;
Hvor lenge skal vi egentlig være her????? 
Øh - til imorra, svarte jeg.
Jaaah - særlig, sier han og ler.
Jo, helt sant!, sier jeg
Og noen "du tuller" og "nei, det gjør jeg ikke" senere .... skjønner han at jeg
mener alvor..... Og sukker henrykt!

Han tenker nok som meg: Spise varme måltider uten tull, sove uten forstyrrelser og småjenter mellom oss iløpet av natta.... Og alt annet man kan gjøre på et så fint hotell!! Fantastisk!!

Før vi fikk tvillingene var vi flinkere til å ta kjæresteturer. Helgeturer i inn og utland - bare vi to. Men de siste årene har vi vært skikkelig dårlig på det. Det skyldes mye at det ikke bare har vært enkelt å plassere 4 unger her og der. Og småtvillinger skal man ha litt tålmodighet og erfaring for å ta hånd om, sånn på strak arm.  Så da har det vært så mye lettere å bare bli hjemme.....

Vi fikk både trent sammen, bada og plaska og bobla oss i mange timer. Og etter en hel dag med øse pøsende regnvær - kom sola til Son, et par timer før konsert og grillmat. Nydelig timing.

Jo Nesbø var morsommere enn jeg hadde trodd. Han prata og prata - og sang. Kjente og kjære låter. Denne mannen som bare 2 dager tidligere hadde sluppet siste boka si om Harry Hole. Denne mannen som slett ikke trenger synge, for å ha til salt i maten.....Men liker det så godt, at han bruker kvelden sin på det likevel. Konserten var fin, men varte altfor kort! Jeg ville ha mer. Mye mer! Men som sagt; han kunne valgt å slappe av hjemme på sofa, etter alt mediestyret med bokslippet... Så en litt kort konsert er langt bedre enn ingen konsert. Jeg digger den talentfulle mannen!


Søndag var det sol og vakkert!!! Og siden vi hadde barnevakt til vi kom hjem - så utnytta vi også søndag formiddag til en lang tur med beina, rundt i Son-området. Og etterpå enda flere turer i badeanleggene.

Dette var alt i alt en sårt trengt tur. Jeg tror ikke jeg snakker kun for meg selv, når jeg sier at det er så lett - når man er småbarnsslitne og hverdagspliktoppfyllende - å glemme hvorfor man egentlig er sammen. For ofte er man ikke sammen - man bare lever et praktisk liv, hvor det meste handler om logistikk: man prøver å få hverdagene til å henge sammen. Det er viktig å innimellom kunne slippe alt - og minne hverandre på hvorfor man engang valgte hverandre; Være bare kjærester.

Og jeg vil rope høyt, at jeg er så glad for at jeg har akkurat min mann som kjæreste. I 20 år denne høsten! :)


Slik ser altså en UTHVILT Trine & Christian ut 
- etter noe så sjeldent som en tidlig morra-trimtur i friluft. ALENE SAMMEN!!!

Fin tirsdag og uke, folkens!

14 kommentarer:

 1. For en utrolig koselig overraskelse å få!!
  Fint par, er dere! Og ja, det er superviktig med kjæresteturer, eller kvelder, bare man setter av tid til å være sammen. Bare to. Vi synder også fælt på det området... selv med ett barn! Men det er noe med at man ikke er så flink til å be om hjelp...

  SvarSlett
 2. Veldig lurt. Og så hyggelig at du klarte å holde det hemmelig.

  SvarSlett
 3. Så flott!
  Fantastisk overraskelse til din mann, og så kjekt at han ble GLAD! Og så er jeg liksom litt misunnelig over at du har vært med Jo Nesbø.... Den mannen er alt!
  Klem fra LIV

  SvarSlett
 4. Flott par og super idè! Magisk og gjennomførbar på samme tid. Dette er jeg sikker på at dere fortjente skikkelig...Det smitter ny energi fra innlegget!

  SvarSlett
 5. sååå koselig! det var utrolig fint og friskt skrevet, jeg ble skikkelig inspirert! viktig det - å tenke på hvorfor valgte vi hverandre.
  så søte og fine dere er.

  *maria

  SvarSlett
 6. SÅ fantastisk!! Det er noko med det; vi blir samarbeidspartnere i kvardagen. Men åh, så godt det er å bli forelska på nytt:) og ikkje minst sove i fred og ro!!

  SvarSlett
 7. For et solskinnsinnlegg. Bare fryd og gammen. Deilig. Skulle ønske jeg hadde gjort akkkurat det samme. Jeg ble inspirert!

  SvarSlett
 8. Vakre vakre uthvilte kjæresteparet! ;)

  FOR en overraskelse! Mannen din må jo om mulig bare bli enda mer forelska i deg etter dette...hi..hi.. Egentid er gull verdt, og deilig når man får det til. Godt å være sammen, og godt å savne de som er hjemme for å så komme hjem og kose de igjen...

  Ps: jeg er også litt hemmelig forelska i Jo Nesbø. Gleeeder meg til å lese den siste boka...

  SvarSlett
 9. Høres ut som en herlig helg! Man oppdager at man faktisk har det ålreit sammen (på en litt annen måte...) de få gangene man får være aleine, bare voksne. Jeg har kost meg med Jo i helga jeg og. Ikke live, da. Men er ferdig med Gjenferd.

  SvarSlett
 10. Herlig, herlig, herlig! Og så Jo nesbø da......sukk!

  SvarSlett
 11. fantastisk flott! Eg har hinta til mannen at eg har lyst på Jo Nesbø, ja boka altså! Men ingen Jo her enno ;)

  SvarSlett
 12. ..æ skoggerler og tørke noen glade tåra. ser chr forundring når han får kofferten i handa. og så har æ friskt i minne turen vår der i vinter :0)vel unt frihelg til dåkk.

  SvarSlett
 13. Det så digg ut! Søstra mi bor i Son, så vi har vært på det hotellet flere ganger.godt å unne seg en slik helg, bør man gjøre iallefall en gang i året.

  SvarSlett
 14. Smart!! Og veldig bra organisert ;)
  Smask, smask ;))

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar. Det settes stor pris på :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails