15. juni 2011

Skal jeg hjelpe deg?

ALLTID når mannen er på reise, blir ungene sjuke. ALLTID.
Jeg har som regel nok med å få tid til LITT jobbing, når jeg skal både bringe, hente, handle OG lage middag, kjøre de store hit og dit - uten sykdom... osv osv ...Ja, dere skjønner hva jeg mener....

Så blir altså de små syke, og må være hjemme med meg hele dagen. Det er særlig artig etter langhelg. Not! Ungene vil jo i barnehagen!
Når det er sagt: Jeg (vi) er jo heldige som har det såpass fleksibelt med hva jeg driver med, at jeg kan ta hjemmedagene med sykdom - uten at det blir vanskelig.

Og forresten; det er ikke det å være hjemme med syke 2-åringer som er det mest slitsomme, når man er alene. Det er det at det ikke kommer noen for å avlaste når det blir ettermiddag og kveld!

Men de er ikke så syke, at de er heeelt slappe og uvitende om hva som skjer rundt dem. Men vannkopper setter uansett en stopper for barnehagelek i noen dager. Og da må vi finne på noe her hjemme. Igår bestilte de bolledeig. De ville bake slanger med rosinpynt. Og bolledeig ble det.

Så har det vært tegning og maling i alle varianter:


De er så søte, der de sitter på hver sin ende. De konverserer. De snakker om viktige ting i livet - som feks hvem de er mest glade i. Og de har nå bestemt at Alida er mest glad i pappan sin. Mens Andrine er mest glad i mamman sin. Og de er så enige om at det er sånn det er.


Og innimellom kan ikke søster - selv om hun har fått streng beskjed fra den andre, om å ikke røre min! - la være å stikke penselen sin borti søsterens arbeid, mens hun ser litt bort. "Skal jeg hjelpe deg?" spør hun. Og hun spør ikke før hun gjør det..... hun spør idét hun er i ferd med å gjøre det. Og da er det for seint......... Det pågår et sant lite helvete en stund. Men de finner tonen igjen og fortsetter på hver sine malerier.


Ja, de er bare veldig søte!
Nå gjelder det å være kreativ for denne dagen også. Sykkeltur? Kanskje jeg til og med kan få lurt meg til litt pusling med andre ting - hvis jeg bare lar hundefilmen (bedre kjent som 101 Dalmantinere) gå på tv et par runder....

Fin onsdag!

3 kommentarer:

 1. Dalmatinere er fint etter at dei har vore kreative, då får mor litt tid til å vere kreativ også ;)

  SvarSlett
 2. Ja, alle må få.
  Litt film gjør bare godt
  for store og små.
  ;)

  SvarSlett
 3. Sykt barn her også. Eimund ligger bare på sofaen og jeg skal helst sitte ved siden av HELE tida. Det blir en del film, ja. Her går det i Tom og Jerry.
  Ellen :)

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar. Det settes stor pris på :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails