1. juli 2010

Ferie i nord

Jeg er denne morgenen på vei hjem. Ja, hjem til  `a mor! Jeg skal ta flybuss med 3 av ungene - etterfulgt av 2 timers flytur. Så er jeg hjemme. Der venter momo på barnebarna. De hun hele uka skal fóre med kleppmelk, pannekaker, pizza..... Muligens (forhåpentligvis) noen kjøttkaker innimellom.

Min pappa liker noe "søtt til kaffen".  Da blir det gjerne til at jeg holder han med selskap. Og så jeg som ikke liker søtt engang..... Øh. Men ferie er ferie!


Tilbake i mitt eget (nye) hjem er mann og kronprinsessa.  Hun har fin sommerjobb, som må skjøttes godt. Mannen sender bort de mest masete familiemedlemmene - og tar seg litt ferie sjøl. "Neida!" - han er ikke så egoistisk, som det kan høres ut; Han tar en uke ferie for å skifte kledning på bakre husvegg + skifte noen vinduer. Greit å gjøre dette mens vi er bortreist. På den måten slipper vi å tråkke i spiker og flis, når vi skal kose oss på uteplassen og i hagen. Og han får en uke effektiv snekker-jobbing - istedenfor å dra det utover hele sommeren, innimellom annen jobb, masete kjærring og unger.

Jeg fortalte verden, via statusfeltet på facebook, at jeg skal feriere nordpå. Og hva får jeg som kommentarer: Pakk ull og fleece, lue og votter. Ikke faen, sier jeg da. Jeg nekter! Jeg satser alle kort på at sommeren kommer til helga.

Nå har jeg pakket. Til meg og 3 unger. Og jeg fikk alt i 1 koffert. Jeg har erfart at man uansett bruker favorittplaggene. Og har man vaskemuligheter, trenger man ikke mye. Jeg har pakket en tynn lue til tvillingene. Og vindjakke. Og skikkelige sko. Det får holde av ikke-sommerlige plagg. Er det så ille, som disse nordlendingene skal ha det til; Da holder vi oss inne med fyr på vedovnen. Det er også koselig!

Og én ting til; ..... Jeg er jo en dame i min beste alder; ikke lenger avhengig av mor og far. Men mor er mor. Og jeg fikk en nydelig sms her forrige dagen:


Fredag morra skal du på ansiktsmassasje! Klem mamma.


Snille mamma! Kanskje hun har sett at jeg har vært litt stram i maska siste tiden....? Kanskje er det for å få alenetid med barnebarna? Eller så har hun lest innlegget jeg skrev forrige dagen - om da hun var brud for 2 år siden :) Jeg gleder meg skikkelig. Man blir aldri for gammel for å skjemmes litt bort :)

11 kommentarer:

  1. Nå blei eg så rørt at det dett tårer oppi kaffikoppen!! Så FINT gjort av mammaen å overraska med litt hudpleie. :) God tur, og god ferie! Håpar du får varmegrader og mykje sol!

    SvarSlett
  2. For en omtenksom mamma du har!Kos dere nordpå, Trine. Håper buss- og flytur går greit (slikt kan jo by på utfordringer når man er ute og reiser som eneste voksenperson med 75 prosent av arverekka). Og så forventer jeg at du blogger litt innimellom bading og soling.

    SvarSlett
  3. Neida, du kan la vinterklean ligge heime, nu e d jo tråss alt gått fra 4 tel 10 grader her nord! Å alt over 5 kan vel sies å være normal nordnorsk sommertemperatur. Men husk nu på regntøye... :) God tur på ferie, og takk førr hyggelig kommentar!

    SvarSlett
  4. Man lærer seg å pakke etterhvert, ja...
    Ha en riktig god tur - satser på knallvær!
    Og så utrolig flott gjort av mora di!

    SvarSlett
  5. Hmmm... smart pakking! Vi reiser også nordover i starten av neste uke, med mindre det er knallvær her i sør da... Jeg skal ikke så langt nord, bare til mitt barndomsparadis Borgenfjorden, litt sør for Steikjer, men det kan jo være kaldt der også - har opplevd tre uker med 10 grader og regn der en sommer...

    God tur, håper du får litt finvær og kos deg med annsiktsmassage :)
    Klem

    SvarSlett
  6. Åh, så koselig av mamman di å komme på en sånn fin gave. Selv skal jeg sørge for å få meg en fotbehandling snart. Må bare blir ferdig med gangen først. Akkurat nå har fotene min lag på lag med svart lakk, pussestøv fra maling og sparkel. Kan man ta med sånne føtter til forbehandling????
    God ferie til deg. Klem Ellen :)
    PS! Snakker du nordlending? Har liksom hørt stemmen din når jeg leser det du skriver, og da snakker du østlandsk, og så har du en varm og smilende stemme og en herlig skrallende latter :)

    SvarSlett
  7. Takk alle damer. Det er deilig med miljøforandring - selv om været ikke er spesielt godt. Og Ellen: Jeg snakker kav nordnorsk :) (mulig litt avslepent - men likevel er dét den eneste dialekten jeg kan :)) Og hva latter gjelder: Den HØRES - for å si det sånn.... ;)

    SvarSlett
  8. Så ljuvligt att få en sån hälig present av sin mor!
    Ha en skönt ferie :D
    Klem til deg.

    SvarSlett
  9. Så koselig dette hørtes ut da. Ja, du passa faktisk til nordnorsk dialekt . Nå "hører" jeg deg enda bedre ;)
    Ha en nydelig ferie.

    SvarSlett
  10. Heldiggris!!! Du har en snill mamma må jeg si..

    God tur, og kos dere masse! :)

    SvarSlett
  11. By the way... Jeg er mer som Donald Duck når det kommer til flaks, så jeg vinner nok ikke noen pute. Men jeg har lyst på ei til når vi flytter inn i ny leilighet. Synes den Cadillac-puta hadde passet bra inn på rommet til Loke... eller mitt...

    Håper at produskjonen fortsatt er igang, for da vil jeg ha! Må bare tenke en gang til over hvilken pute(r).... :)

    SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar. Det settes stor pris på :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails