5. juli 2010

Elve-Kari og annet skrømt

Barn som vokser opp ved naturelementer som er fristende og farlig, må skremmes litt.

Da jeg var lita, ble jeg og alle barn her som bodde ved elva, skremt med diverse skrømt for å holde oss borte fra elvebredden. Mest vanlig var det å bruke Elve-Kari. Elve-kari er så innmari skummel og farlig; Hun sluker små barn som nærmer seg elvebredden, RÅTT. Uten noe dikkedarier!

Denne vranglæren har jeg videreført til mine unger. De to eldste trodde på historien om Elve-Kari til de var store. De var livredde for å gå til elva uten voksne. Mission successful!

Nå er jeg igang med de to minste. Dette er vel ikke verre enn å la ungene leve i trua om Julenissen og Tannfeen?


Alida er skeptisk. Elve-Kari, du lissom!?

8 kommentarer:

 1. He, he, vi baserer store deler av vår barneoppdragelse på trusler:-) Eller det vil si nordlendingen. Han hadde nok digget historien om Elve-Kari:-)

  SvarSlett
 2. Det som må til, må til! Min bror ble truet med tåbiter Baldriansen - han bodde under senga og beit tærne av unger som sto opp for tidlig om morgenen. Når hu minste mi skjønner mer, skal jeg innføre Baldriansen. Garantert. Men på kveldstid.

  SvarSlett
 3. Fy..nå tror jeg at jeg må ringe Nanny911!!

  Neeeeida...jeg er godt kjent med både trollskole og bleieleif. Han liker ikke at unger over 3 år bruker bleier...

  Noe må man jo gjøre for å få ungene til å høre etter... LItt tidlig her i huset enda. Men tror at Kråkepetter kan brukes til noe etterhvert. Loke liker nemlig ikke kråkene som flakser rundt her. Moahahahaha!!!

  SvarSlett
 4. Elve-Kari hørtes jo ikke så veldig skummel ut, da, med det navnet....

  SvarSlett
 5. Pia - hun er kjempeskummel : hvis man sier det med mørk, SKUMMEL stemme...

  SvarSlett
 6. Man är ju lite elak som mor emellanåt men bara av kärlek och omtanke om sina barn ;D Själv blev jag skrämt av att Näcken bodde i ALLA vattendrag. Jag är uppvuxen vid havet och enligt mamma så bodde han även där.

  SvarSlett
 7. Jeg følger årets gang med diverse trusler, alt etter som hvilken årstid vi er inne i. Men hu Elve-Kari var ny for meg. Ble veldig inspirert til å finne opp Bekke-Per nå, men spørs om det hjelper på 6 åringer, gitt!

  SvarSlett
 8. Mange gode skremselstips her. Har ingen sånne tradisjoner selv. Nøkken og Dodraugen har jeg hørt om da...

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar. Det settes stor pris på :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails