23. august 2012

Ditt livs bodyskrubb

Koreansk bodyskrubb likner ingenting annet du har opplevd. Helt siden jeg var i Korea sist, har jeg lengtet etter denne behandlingen. Den er nemlig en helt spesiell opplevelse - og jeg vet ikke om noe annet sted i verden, hvor denne formen for kroppspleie kan oppleves.

Fra gammelt har det vært vanlig med offentlige bad i Asia, hvor mennesker kommer for å vaske seg. Fremdeles er det mange som benytter offentlige bad for å vaske og stelle seg. Kvinner som menn. I de ikke fullt så moderne områdene av byen, ser man mennesker subbe rundt i badetøflene sine - med en kurv i hånden, med innhold av shampo, skrubbeklut og håndkle. På vei for å ta det daglige kroppsstellet.

De moderne badene har tatt det litt lenger hva luksus angår. Det er SPA.

Koreanske damer er ikke blyge når det kommer til nakenhet overfor samme kjønn. I disse store avdelingene er alle nakne. Ingen dekker seg til med bikini eller badedrakt. Man vandrer fra tørr badstu til dampbadstu, fra varm kulp til kald kulp og diverse boblebad - uten en tråd. Og grupper med damer går på rekke og rad rundt i det store bassenget og trimmer. Veldig ofte er man alene vestlig i et koreansk spa. Men ingen bryr seg spesielt. Joda, mulig de ser på deg to ganger og hvisker litt. Men det er ikke fordi du er naken. Det er fordi du er blond. Eller solbrun...... (Gud forby!)

Så her er det bare å legge all blygsel til side. Drit i celluliter og hengepupper, de knoklete knærne dine eller lårene og rompa du helst kanskje unngår å vise iført bikini på norske badestrender. Sprad inn der i all din nakenhet. Her er jenter i alle aldre. Og med alle fasonger. Det er egentlig ganske befriende!!!!Jeg er så fantastisk heldig å ha et koreansk Spa i "kjelleren" av hvor jeg nå bor. De har åpent hele dagen og fram til midnatt. Det er som å dra til en svømmehall i åpningstiden. Bortsett fra at dette er så fantastisk mye mer. Det koster en 50-lapp å få tilgang på spaet. Og man kan få en koreansk kroppskrubb for ytterligere 130 norske kroner. (Det er prisen på dette stedet. Men det finnes nok langt billigere steder) Og man trenger ikke bestille time. Man bare gir et signal om at man ønsker behandling, når man kommer inn der.

Jeg har hatt en sånn behandling idag. Jeg tok på meg tøflene og rusla over i joggebukse og t-shirt, nå når leggetid nærma seg. Jeg er i 7. himmel; Det var akkurat så fantastisk som jeg husker det. Og den følelsen etterpå. BABYHUD!

Man legges på en benk i en rekke av (i dette tilfellet) 4 rosa benker - i et hjørne av anlegget. Med fullt innsyn fra alle brukerne på stedet. Og der ligger vi 4 damer på rekke og rad - med en skrubber hver: gjerne godt voksne damer (gjennomsnittsalderen på skrubbedamene er nærmere 60), kun iført sin vanlige uniform: Sorte truser og en nett, sort blonde-bh. Snasne!. Dette har de drevet med lenge og de vet hva de driver med.

Mens man ligger der, begynner hun med å vaske ansiktet mitt. Så rasper hun kjapt opp et par kalde agurker til en grøt, som hun dekker ansiket mitt med. Det er utrolig hvor mye og deilig en nyraspa agurk dufter.
Så begynner hun på kroppen: Glem saltskrubber og annet fancy man kanskje har opplevd på vestlige luksusspa. Her bruker damene en skikkelig grov hanske på hver hånd - og de setter igang. De jobber systematisk. Ingen deler av kroppen er forbudt å røre!! De skrubber hver millimeter av huden din. Du ligger der på rygg, de sprer lårene dine og legger deg til rette (slik du bare kan huske du sist gjorde for gynekologen eller jordmora), så de kommer til - helt oppi der hvor sola ikke skinner! De snur deg, bøyer deg og strekker deg. Kiler hånda mellom rumpeballene så de får vaska deg skikkelig i rompa. Så får puppene en real omgang. True story!
Det gjelder å holde øynene lukket: både for å slippe å se inn i rompa på den som ligger på benken ved siden av. Og for å tvinge tilbake tanken på at sidedama kanskje ligger med øynene åpne og ser på ditt aller helligste.
Innimellom hiver de en 10-litersbøtte varmt vann over deg. Nesten så man skylles av benken. De filer helene, skrubber mellom tær og fingre. Inni håndflater. Bak ørene. Inni ørene. Og når de er ferdig med en runde, tar de gjerne en runde til over det hele. De jobber fort og hardt og mekanisk.

I mens de vasker deg står de og småprater med hverandre. Og ler. Hva ler de av? tenker man. Er det alle valkene mine, den store, deigete rumpa, de ustelte neglene mine? Ikke vet jeg. Men sannsynligvis ler de av historien til hun som forteller om noe morsomt barnebarnet på 3 gjorde kvelden før.

Etter skrubbinga, såper de deg inn. Vasker med noe mykere. Hiver bøtter med vann over deg igjen. Og til slutt bruker de noe mer oljete og tar en kjapp og kraftig massasje. Også dunker de deg i ryggen. Og klasker deg på rompa. Når man er ferdig, sender de deg i dusjen for å skylle av de siste restene. "Phinish!" Det hele tar 30-40 min.

Underveis i prosessen tenker man opptil flere ganger: Nå blør jeg sikkert i huden..... NÅ blør jeg iallefall! Men neida, man blir merkelig nok ikke veldig rød - og slett ikke sår. Bare fantastisk ren og myk. Det er rett og slett verdens beste skrubb!
Og stellerommene har det meste av det du trenger for å smøre deg etterpå: Der er bomullspinner, ansiktskrem, bodylotion, hårgele og føner. Og hårbørster. Ja, det også.

Nå som jeg igjen har denne luksusen så tilgjengelig - er det ingen tvil om at jeg vil benytte den hyppig.

Åh, fy faderullan som jeg digger det.

Fortsatt god torsdag - der hjemme i moderlandet. 
(Her er det nå natta - og jeg skal putte babyhuden under dyna)


15 kommentarer:

 1. Ann-Christin Schei23. august 2012 kl. 17:56

  Herlighet for en skrivekunstner du er, Trine! Jeg ble helt revet med der "jeg" lå på benken :-) Utrolig morsomt å følge dere og alle de nye tingene dere opplever, flirer godt og koser meg med dere.

  SvarSlett
 2. Ikke i tvil om at dette må være himmelsk godt :)))
  Liiiiiitt misunnelig er jeg her jeg sitter :) det må jeg innrømme !!
  Det nærmeste jeg har vært denne type behandling,
  må være Hammam jeg tok i Tyrkia...

  Gleder meg til neste innlegg allerede
  Klem Heidi

  SvarSlett
 3. Det hørtes jo helt utrolig fantastisk ut! Nyyyyt!

  SvarSlett
 4. Sa herlig! Minner meg ogsa om en slik omgang jeg fikk i Tyrkia pa hammam en gang. Ja, jeg ble tatt pa (og skrubbet!!!) pa steder solen ALDRI har skint... Men jeg husker ogsa hvor herlig folelsen var etterpa av deilig, myke babyhud overalt... Kos deg!

  SvarSlett
 5. Så deilig Trine!
  Nyyyyt mer og kos dæ masse :)
  Klæm

  SvarSlett
 6. Å, høres herlig ut! (Bortsett fra å bli vaska veldig intimt...) Tenk å ha noe sånt i kjelleren...

  SvarSlett
 7. Å det er bare herlig! :-D
  NÅ kjente jeg at jeg savnet koreansk spa!eller Onsen som jeg kaller alt etter å ha opplevd Japan også.
  Shinsegae er fantastisk, dit burde dere dratt en gang.

  SvarSlett
 8. Fantastisk! Kjenner jeg er litt misunnelig... Det må være skikkelig digg :)

  SvarSlett
 9. Høres heilt herlig ut,jeg får se om jeg får mannet meg opp til en slik skrubb...hehe

  SvarSlett
 10. Denne måtte jeg lese høyt for tre venninner som lot seg "koke" og knas på Hankø i går :-) Men selv om vi var enige om å prøve et annet spa neste gang, må vi nok stå over et besøk i Sør-Korea, dessverre.

  Nyt behandlingen, du som kan! :-)

  SvarSlett
 11. Hørtes spennende (litt skummelt, hehe..) og fantastisk ut. Kos deg med det så ofte du kan. :)
  Håper jeg en gang svinger innom Korea, da skal jeg jammen også prøve det. Veldig fint å lese om hvordan dere har det der "nede". Høres ut som dere virkelig koser dere. :)

  SvarSlett
 12. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 13. Det hørte ikke mindre digg ut heller da....nyyyyt..Du burde skrive bok Trine.Du er fantastisk med ord og har en behagelig flyt i det du skriver.

  SvarSlett
 14. Håh! Jeg også vil :-) Du skildrer så bra at jeg kan kjenne grovhansken rispe!

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar. Det settes stor pris på :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails