20. oktober 2011

Minnerommet

Vi er i sorg.
Vi har brått mistet Leif; min svigerfar. Familien overhode.
Han var ikke gammel. Han var ikke syk (som vi visste om).

Han var ikke bare min svigerfar gjennom 20 år (siden jeg var 20 år gammel).
Han var også en kjær venn.
Kanskje den personen i svigerfamilien jeg har kunnet kjenne meg selv best igjen i.

Vi har hatt et godt far/datter-forhold.
Vi har diskutert. Vi har ledd mye. Vi har støttet hverandre. Og vi har vært uenige.


Jeg har mange ganger irritert meg over at han har troppet opp her - uten forvarsel, søndag morgener - sånn rett oppi klargjøringen for søndagstur med familien..... Det er sånt svigerdøtre kan irritere seg over!

Noen ganger har han blitt med oss. De siste par årene har vi (jeg) motvillig utsatt turene, for å drikke kaffe og prate med Leif i noen timer ved spisebordet - før vi kunne foreta utflukten med ungene.

Nå tenker jeg at jeg er glad vi ventet. At vi utsatte turene. At vi tok oss tid. Slik var det også sist søndag.

Tirsdag døde mannen så mange var glad i. Helt uten dramatikk. Men det er likevel et sjokk.

Det går jo den veien med oss alle.
Men man kan vanskelig forberede seg på å miste mennesker man har kjær.

Man gjør seg så mange tanker om alt man ville si. Ting man ville gjort anderledes - om man fikk en ny sjanse. Tilbragt enda mer tid sammen. Sittet enda lengre ved bordet. Invitert til friidrett på tv; Selv om vi ikke følger med på friidrett eller fotball, så likte Leif det. Ja, sånne ting....

Men det er godt å ha mange gode minner i (det som svigermor kaller) minnerommet.

Og i minnerommet skal man innimellom rydde litt. Feie og koste. Slik at det som er inni det rommet - er fine ting. Ting man ønsker å ha der - slik at det er hyggelig å besøke minnerommet.

Jeg liker mitt minnerom.25 kommentarer:

 1. Åh så trist...

  "Minnerommet" var en utrolig fin ide. Høres ut som du har hatt en trivelig svigerfar, så ta godt vare på minnene som heldigvis varer evig ♡

  Varm klem fra Heidi ♡

  SvarSlett
 2. Minnerommet var en veldig fin beskrivelse. Klump i hjerte og tenker på dere. Stor klem fra Elisabeth

  SvarSlett
 3. Det må være et sjokk å oppleve at en nær og kjær dør plutselig og uventet.
  Livet er forgjengelig, men man vil jo gjerne forberede seg på at de går bort. Vite at det er det som skal skje, at døden kommer som en befrier når kroppen ikke orker mer. Slik går det ikke alltid.

  Et nydelig bilde du viser.
  Vakre minnerom i hjertet er godt å ha.

  SvarSlett
 4. Så trist å høre. Du har rett, det er så viktig å ta seg tid og så lett å glemme å gjøre det. Liker uttrykket minnerommet.

  SvarSlett
 5. Varme tankar til deg og din familie. Høyres ut som ein flott svigerfar. Klem-

  SvarSlett
 6. Det er godt med et minnerom! Det var trist å høre et en så fin mann (slik du beskriver han) har gått bort. Kondolerer! Varme tanker og gode klemmer til deg og resten av familien!

  SvarSlett
 7. Jeg sender deg varme tanker. Det er godt med alt vi ikke vet, men likevel så uendelig trist når noen forlater denne verden. Jeg fikk selv en overraskende og trist beskjed på mandag, så jeg kan kjenne meg igjen i det du skriver.

  Dere hadde et vakkert forhold. Jeg blir glad i hjertet av det du skriver. Minnerommet er flott. La sorgen være tilstede, ikke sett den bort. Den er en del av dere nå.

  Kos dere med hverandre, og snakk om denne flotte mannnen. Gode minner er gull verdt!

  SvarSlett
 8. Veldig trist a hore. Jeg mistet mamma'en min i sommer sa jeg vet hva dere gar gjennom. Sender en varm tanke til der. Minnerommet var en god ide.

  SvarSlett
 9. Sender deg en klem, Trine..
  Ta vare på alle minner!

  SvarSlett
 10. Vakkert innlegg om noko så trist! Mista sjølv svigerfaren min for seks år sidan, då var eg berre tjue, og hadde kjend han i tre år. Så sjølv om du sjølvsagt ville hatt svigerfaren din ved sundagskjøkkenbordet mange gongar til, har du nok rett i at det viktigaste er å fokusera på alle dei gongane han har vore der, og ta vare på dei gode minna. God klem til deg!

  SvarSlett
 11. Så trist å høre. Kondolerer så mye. Ta vare på hverandre i tiden fremover!
  Varme klemmer fra Janne.

  SvarSlett
 12. Trist å høre Trine.
  Ta godt vare på de god minnene.
  klem❤

  SvarSlett
 13. Liker at du er så ærlig med minnene. Man trenger å bearbeide når ting skjer brått, når mennesker man er glad i blir revet bort. Så blir det fort en tid for å være i minnerommet. For et utrolig flott sted det må være...han hørtes ut som en utrolig flott mann!

  Sender over masse gode tanker og
  klæmmer til deg...

  Ta vare på hverandre ♥ alt annet kan vente...
  Siw

  SvarSlett
 14. Kondolerer.
  Det høres ut som du kan minnes et svigerfarforhold mange av oss ikke har opplevd. Også høres det ut som han døde på en skånsom måte, for seg selv. Jeg frykter at jeg, eller noen av mine skal lide lenge, og vite hvilken vei det går.

  Fint skrevet!

  SvarSlett
 15. Å så trist... Det passer aldri med dødsfall, selv om de man mister er "gamle". Ekstra ille er det jo når det skjer så brått. Men det må være en fin måte å forlate livet på, uten smerter og lang sykdomsperiode.
  Minnerommet var et flott ord og et flott sted!
  Ta ekstra vare på de gode minnene ♥

  Varm klem fra Inger

  SvarSlett
 16. jeg føler med dere, og tenker på hvordan dere har det nå. En nabo spurte meg en gang i en begravelse om det var noe jeg skulle ønske jeg hadde sagt som jeg aldri rakk å si, og det var det masser av for også der kom døden brått og uventet. Men det hun sa, og som jeg er evig takknemlig for er dette: Du får aldri sagt alt du ville si, alt du synes du skulle sagt. Men alle som så dere sammen så hvor glade dere var i hverandre.
  Og slik var det nok for dere også. Det at dere drakk søndagskaffe og utsatte turen betydde sikkert mye for ham, det at dere var venner og snakket sammen betyr ofte mer enn det man faktisk sier.

  SvarSlett
 17. Åh...nydelige bilde og vakre ord. Høres ut som han har hatt et godt liv med dere. Må være rart å være så uforberedt på døden. Jeg mistet to nære iløpet av dette året, men ingen av dødsfallene kom som en overraskelse (men sjokk likevel...), så da blir litt av prosessen gjennomgått på forhånd.

  Nå er dere nok midt i den mest intenst triste tiden- mellom dødsfall og begravelse, og så kommer tiden til å pleie minnerommet. Det uttrykket likte jeg godt, og er herved adopterte :-)

  Varme tanker fra Kristin

  P.s. Har ikke fått besøkt bloggen din ordentlig, så nå skal jeg ta meg en "runde" :-)

  SvarSlett
 18. Sender deg en varm klem, og en stor takk for at du deler fine tanker og ord.

  SvarSlett
 19. Så fint "minneinnlegg"til minnerommet ditt. Kondolerer.

  SvarSlett
 20. Godt med minnerom, det gjør sorgen lettere å bære! Ta vare på hverandre! Varm klem

  SvarSlett
 21. Du skrev så fint og rørende. Kondolerer.

  SvarSlett
 22. Eg føler med dere i sorgen.
  Det er tunge dager den første tida. Da er det bra dere står kvarandre nær og har kvarandre - dere som er igjen.
  Klem!

  SvarSlett
 23. Hei Trine,
  dette var veldig trist. Dere har min dypeste medfølelse, men så fint det svigermoren din har sagt om minnerommet - det tar jeg med meg videre.

  Klem!

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar. Det settes stor pris på :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails