16. november 2010

Travel. Og adventskalender

Jeg tenker mye på jula for tiden. Innimellom skolearbeid. Desember er min favorittmåned. Førjulstida er den deiligste tiden på året. Vi baker pepperkaker. Mange ganger. Vi setter opp juletreet tidlig. Kanskje allerede til bursdagsfeiring for Oda, som er midt desember! (jeg vokste opp med juletrepynting lille julaften - men vi har laget egne tradisjoner for ungene våre) Juletrebelysning er fantastisk koselig.

Så er det adventskalenderen, da.... Den skal være koselig. Inneholde litt av hvert. Og det trenger absolutt ikke være ting! Jeg og mannen har noen desembermåneder, de siste årene, hatt kalender til hverandre. Vi har annenhver dag å legge en overraskelse i gråpapirposen; Den kan være en kinotur. En fotpleie (utført av oss selv). En bok å kose seg med i adventstida. En sjokolade. Eller bare noen hyggelige ord.

Ungene setter jo pris på en sjokoladebit. Og jeg mener det ikke kan skade med litt godteri :)

Dette året er jeg student. Og jeg er redd det er pappa eller de store jentene som må bake med de yngste i huset. Jeg kan ikke tillate meg mye jul, før eksamen er levert den 16. desember. Det betyr også at jeg heller ikke har mye tid til å planlegge og gjøre klar adventskalender.

Men så fant jeg den perfekte løsningen (dvs noen har tenkt på det for meg og deg): SingSang-kort fra Children`s House. Fra før har vi Mine første Sangkort - og det er en favorittaktivitet her i huset, som blir brukt daglig.Det ligger 24 fine kort i denne kassetten. Enten med aktiviteter eller sanger som har med julen å gjøre. Helt perfekt!Ifjor sydde jeg 24 poser av lerret, som jeg malte tall på. I år skal det legges1 kort til hver kalenderpose. (Sjokolade skal vi nok få i oss uansett!) Og dette blir en kalender som samler familien i adventstida. Morsomt både for den som er 2, 12, 16 og 40 år :) Og selv om jeg er travelt opptatt i mitt univers, fram til midt desember - skal jeg finne tiden og roen til å synge litt. Tra-la-la-laaaaaaaaaaaaa.


Kortene kan bestilles på nett. Men finnes også i de fleste bokhandler over hele landet.


Du kan melde deg inn i Facebookgruppa til SingSang her.


Ha en fin uke, folkens! 
Jeg skal komme sterkt tilbake til blogglandia etter nyttår. Jeg er inne hos dere innimellom; Det blir med lesing...... men veldig lite kommentarer. 

11 kommentarer:

 1. Det der var jo helt genialt! For et supert tips! Min gutt er nok litt liten ennå, men sikkert kos allikevel for oss voksne ;)
  Ha ei god forjulstid, selv om du har eksamen hengende der framme.
  Ps: Nydelige nakenfotos, btw!

  SvarSlett
 2. Takk for kjempetips! Tror jeg kopierer den..

  SvarSlett
 3. Et flott tips! Takk!
  Du får stå på - desember er flott og stressende!

  SvarSlett
 4. Tusen takk for ett kjempetips!
  Dette blir familiekalenderen vår :)
  Bestillte den straks etter jeg hadde lest innlegget ditt!
  Du får prøve å finne roen i lag med dine i desember:) Ønsker deg ei fin førjulstid :)
  Klem.

  SvarSlett
 5. Takk for gode tips! ;-)
  Det er først nå jeg har lest hva du skriver om deg selv og liker det jeg leser. Du har travle dager. Husk å passe godt på deg selv også. God klem.

  SvarSlett
 6. Det ER genialt, vi benyttet sangkortene som kalender for første gang i fjor, og allerede nå spør min datter om ikke vi kan henge dem opp snart :)

  Anbefales!

  http://www.stbab.com/julekalender-tips/

  SvarSlett
 7. Supert tips! Takk skal du ha! Lykke til med eksamenslesing:-)

  SvarSlett
 8. Jeg har også vært borti sangkortene. Kjempelur ide!
  Men enda bedre likte jeg mor og fars julekalender :-) Den skal vi prøve ut i år. Jeg omtaler den i bloggen min i dag. Slike gode ideer, som ikke handler om kjøpehysteri, må deles!

  Lykke til med eksamen!

  SvarSlett
 9. nåkka så genialt.. æ har no vært litt redd for at ongan ikke sku få adventskalender i år pga for få tima i døgnet så har kjøpt de hver sin røde kors-kalender. men det hadde jo ikke vært no krise om det ble noen slanter i tillegg t kosestunda med sangkortan..<3

  SvarSlett
 10. Heng i! Det blir nok jul, og tenk så utrolig deilig det blir etter den 16. desember!

  SvarSlett
 11. En super ide! Jeg har faktisk alliert meg med en venninne i år, etter mange magre år uten kalender. Men for at det ikke skulle bli for stress, gir vi hverandre 12 gaver hver. Jeg gleeeeder meg til det.

  Vær student nå og så julemor og så kan du være blogger når du har overskudd til det.

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar. Det settes stor pris på :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails