22. mars 2010

Oi-oi-oi.....

Forrige helg var jeg for én gangs skyld litt spontan: På kort varsel ble jeg med to venner (utenbys fra - på Oslotur) på konsert. Det blir lite av den slags, etter man får huset fullt av unger. Og med en mann jeg stort sett har kvalitetstid med i helgene.
Vi koste oss hvertfall på konsert og drakk øl. Nå drikker jeg vanligvis ikke øl - men det hører liksom litt med på konsert - så da ble det øl. Sjarmerende.
Etter konserten ville jeg ta mine venner på et sted jeg har droppet innom med jevne mellomrom, siden stedet åpnet for snart "hundre år siden". Ett Glass. Jeg har alltid likt stedet og atmosfæren. Og det er et lite sted med god oversikt, god mat og god drikke.

Da vi ankommer stedet litt etter midnatt, blir jeg litt overrasket: Der er nesten utelukkende bare menn: O`boy - for noen menn! Jeg skjønte fort at "her er det noe jeg ikke har fått med meg". Vi tråkla oss gjennom massen og fant et koselig bord innerst, øverst. Med utsikt. Kjempegod utsikt! Den ene unge mannen penere enn den andre: For oss voksne jenter - med sivilstatus som sier: se men ikke røre - var dette det perfekte sted for å smugkikke litt (den mannlige vennen som var med oss, følte seg muligens litt beklemt). Og med sjalusidrama i lokalet, som endte i slosskamp ved bordet vårt, ble det litt vel spennende: Ett sekund måtte vi rømme bordet; neste øyeblikk lå bordet vårt velta med knust glass og brekte stolbein. Dette er ikke hverdagskost for en kveldstrøtt småbarnsmamma : Underholdningskvelden var fullkommen!

Jeg hørte Dorthe Skappel (på God Kveld Norge) sist helg nevne homsebaren Ett Glass. Hm. Vel har jeg vært ute sjelden de siste årene..... Men jeg har nok muligens vært litt blind og i min egen verden - eller så skravlesjuk (når jeg endelig har kommet meg ut på tur) at jeg har glemt å se meg rundt. Ikke at det gjør meg noe som helst - men det er greit å vite (så man ikke ved uhell tråkker noen på tærne). Og jeg ser ingen grunn til å slutte å gå på stedet: selv om jeg spiller på bortelaget til resten av gjengen som vanker der: Ett glass har fremdeles god snack og drikke og kaffe og kake. Og mye pent å hvile øyet på og spennende underholdning :)

1 kommentar:

  1. Se her, ja, endelig kan man få lagt igjen en kommentar;)
    Høres ut som litt av en kveld! Har vært inne i søm-bloggen din også - du er skikkelig flink og syr masse flott!

    SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar. Det settes stor pris på :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails