3. mai 2011

Kort. Som pappa.

Med 4 jenter i hus, er det ikke til å unngå at hår blir et tema.
Sjøl har jeg valgt å gjøre det enkelt. Kort! Og det er litt fordi jeg ikke har det kraftigste manken - og selv synes jeg det ser litt pjuskete ut med langt hår på meg selv.

De to minste har noe for enhver smak; Den ene har passe tykt, hvitt og flott hår. Hun er ekstremt hårsår - og jeg får til nød trygla meg til å stusse luggen hennes innimellom. Nå er det lenge siden siste innimellom. Vi får heller ikke børste så ofte som det trengs. Det er en kamp.

Den andre er ikke hårsår. Men har sånt fint gammeldamehartattaltformyepermanent-hår. Det er litt babyaktig og tover seg sånn nydelig bak. Nå har jeg fått lurt henne til å sitte i vasken, og leke med rennende vann - lenge nok til at jeg fikk klippet hele hodet. Hun ble selv revet litt med - og ba så pent om hun kunne få "kort - sånn som pappa". Men pappa har ikke noe hår. Han er skallet. Snau. Barbert. Så nei, hun fikk ikke positiv respons på forespørselen. Men vi klippet kort.

Hun er strålende fornøyd med resultatet. Selv om det innebærer at hun ikke lenger kan ha strikker i håret. Hun er et yndig lite vesen og vil nok ikke bli tatt for å være gutt. Og siden hun er en mest forfengelige av de to; den som liker best å pynte seg - finner hun ut helt på egen hånd, at hårbøyle duger fint som pynt. Jeg er bare glad jeg nå lenger slipper å deale med den høysåta av et hår hun har gått rundt med.

Dessert-tid hos bestemor.
Ha en fantastisk tirsdag, folkens!

15 kommentarer:

 1. Så utrolig flink du er til å klippe, Trine!
  Jeg er imponert. Selv tør jeg kun klippe gutta og mannen, med maskin. 9 mm kort! Pernille og jeg tar oss en jentetur til frisøren en gang i blandt, dvs altfor skjeldent...Uffameg!

  Jentene dine er så skjønne. Det må være moro for dem å være to, det ser så koselig ut!!! Egentlig er det fint at de er så forskjellige, tror det er lettere enn å være eneggede...

  Ha en fin fin uke!

  Klem fra Solveig:)

  SvarSlett
 2. Helledussan så nydelige jenter.
  Synes foresten dt er helt supert med tvillinger som ikke er like.
  Altså, da mener jeg jo ikke at de skal klandres dersom de er eneggede.
  Jeg mener at det er flott når foreldre lar dem være seg selv.
  At de kan ha forskjellige klær, forskjellig hårklipp, hobbyer og interesser.
  Det er jo viktig tenker jeg, for selv om man er to og veldig nære er det viktig å få lov til å være BARE seg selv også!

  SvarSlett
 3. Enig med hun over her, du er jo frisør jo! Klipping er slettes ikke enkelt (been there, done that) men du fikk det råfint.

  Vil noen ta henne for en gutt så gjør de det uansett hvordan hårmanken er. Datteren min har langt krøllete hår, og en dag vi var på bytur, hun i rosa dress, rosa vintersko, rosa/lilla lue og rosa votter var det en som spurte "e det gutt eller jente??". ????

  Fin tirsdag!

  SvarSlett
 4. Småjenter med kort hår er noe av det nydeligste jeg ser! Det er så sjelden at små jenter vil ha kort hår. Snuppelura di, og snuppelurene dine er vakre, vakre! Du er flink til å klippe!

  SvarSlett
 5. Næææææææ så søte de to er altså.... de kan jo ha håret akkurat som de vil de to, det syns jo ikke uansett for man legger jo bare merke til så søte de er :) Men du er flink til å klippe da, det må jeg si... hadde ikke turt engang jeg!

  SvarSlett
 6. Åhr, nå kjente jeg at jeg fikk lyst til å klippe jentene mine!! Så fint og absolutt jentete det ble - og så med hårbøylen som en final touch :)

  Her i huset er det kun minstemann som har fått innvilget "kort - som pappa" (som stiller inn maskinen på 1 mm og freser over) Det ble så fint, atte :)

  Ha en skjønn mai! :)

  SvarSlett
 7. Vi klippet også frøkna kort, av de samme grunnene, for en stund siden. Hver morgen våkner hun med en lekker høysåte i bakhodet.
  Men nå har det fått vokse seg ut igjen, for denne mammaen synes det er så søtt og koselig med småjenter med hårstrikk og spenner... Mamma på egotripp, her altså.

  SvarSlett
 8. Ville jo sagt kort som mamma - hun ble da veldig lik deg?
  Nydelige jenter, begge to! Henny har tynt babyhår, men er ikke så lett å klippe. Vi får se hva vi gjør etterhvert.

  SvarSlett
 9. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 10. Så utrolig fint og stilig det ble!

  Jeg har sett at småjenter i andre land, som f.eks Danmark har kortere hår, og ofte tenkt at det må da være mye mer praktisk med litt kortere hår på småjenter. (Tenker på hopping, spretting, herjing, luer, vask og tørk...)

  SvarSlett
 11. Skjonne og stilige jenter! Her 'sliter' jeg med en tenaringsgutt som insisterer pa a ha langt har... vel, det er ikke sa veeeeldig langt (enda), men jeg er hard pa at uansett lengde sa MA det vaskes og borstes jevnlig... Jepp, det er ofte litt hyling om morgenen nar jeg 'springer etter ham med borsten' ;-)

  ha en fin fin dag!
  klem mette

  SvarSlett
 12. fikk veldig veldig lyst å klippe snuppa mi kort nå, men det er ei som veit hva hun vil hun også.

  Det er en evig kamp- sist gang klarte ikke engang frisøren gre ut flokene så hun klippet det som stakk ut av floken tror jeg.


  Hun har sånt hår som tover seg, men er likevel ganske tjukt!

  Saueull-lignende sak, og er rimelig hårsår. Skal vise henne hvor fin jenta di ble, kanskje vi finner en ordning...

  ha en fredelig tirsdag!

  SvarSlett
 13. Dei er søte, uansett korleis håret er. Det kjem nok ei tid der dei ikkje får nok av hårstyling!

  SvarSlett
 14. Godt klippa og nydelig med hårbøyle, da!

  SvarSlett
 15. Kjempe fin blei hu:)er også veldig glad i kort hår også på meg selv, men har en mann som absolutt vil at jeg skal ha langt hår.

  Og jenta mi, hun vil ha like langt hår som rapunsel...

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar. Det settes stor pris på :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails