19. mai 2010

Rett Hjem

Vi opplever vel alle fra tid til annen, at det er dødskjedelig å handle mat. Jeg opplever det hver eneste gang jeg må i butikken. (det gjelder forsåvidt alle slags butikker). Det er alltid dyrt. Det er tungt å bære.... Og jeg er ikke så flink til å planlegge - så jeg vandrer rundt bland matvarehyllene mye lenger enn nødvendig - i frustrasjon over hva vi skal finne på til middag.

Hva med Mat på døra? Det er mulig, hvertfall hvis du bor i samme område som meg. For eksempel firmaet Rett Hjem. (Det kom jeg på, fordi jeg nettopp så en av deres biler i nabolaget mitt...) Det finnes ganske sikkert flere firmaer som tilbyr tjenesten.  Disse leverer hvertfall i Oslo, Asker, Bærum, Romerike og Follo. De leverer også utstyr til kjøkkenet, til kontoret og overtidsmat; Hvis du plutselig skulle trenge ny blyantspisser, kontorstol eller varme nudler.

(For ordens skyld: bildet er lånt fra internet)

Det er på en måte litt sløvt; Ikke gidde å ta turen i butikken, liksom......... MEN fy søren; Det er jo så genialt!
Ta for eksempel meg: Christian er på reise, de store er også borte og ikke til barnevakthjelp, bilen streiker, det er snøstorm, de små er syke og kan ikke taes med ut, svigermor er opptatt med møter i Sanitetsforeningen hele uka..... Og kjøleskapet er tomt. Da har jeg mulighet  for å bestille mat online. Man legger inn bestilling innen kl 16, med levering på døra neste dag. Det krever en bestilling for minimum kr 600 (ikke vanskelig, så mye som vi spiser her til gards). Og i tillegg kommer utkjøringsgebyr på kr 100. Det finnes til og med en mulighet for å få levert samme dag (mot et ekstra gebyr)!

Jeg har aldri benyttet meg av tilbudet. Men jeg ser ikke bort i fra at jeg en vakker dag gjør det. Litt fristende er det jo! Og nå ser det ut som vi har bittelitt sommer en stund. Kan jo ikke bruke fine dagene eller kveldene på trasking i matbutikken... Uaktuelt!!

Har du et tilsvarende tilbud der du bor? Har du evt noen gang benyttet deg av det?

9 kommentarer:

 1. Med minst sju matbutikker i en radius av tre km, så sitter det nok litt langt inne å benytte seg av sånne tilbud regelmessig, MEN det er supert at det finnes. F.eks. når man er sengeliggende, ikke har bil eller man MÅ ha en kasse Pepsi Max eller annet tungt. ☺

  SvarSlett
 2. Heisann! Så koselig det var her da!! Her likte jeg meg med en gang - kommer helt sikkert tilbake:-)

  Veldig godt tips det med at mat kan bli kjørt hjem! Mulig det blir gjort her jeg bor også, det kan jo være verdt å sjekke det iallefall!

  Ha en kos kveld!
  Klem fra størstepia

  SvarSlett
 3. Jag har inte tillgång till en sådan tjänst men om jag bott i en större stad så hade jag haft det. Jag tycker det är en väldigt bra idé för jag är, som du, dålig på att ha med inköpslista när jag ska handla. Jag hade säkert nyttjat en sådan tjänst någon gång då och då om jag haft tillgång till det. Det finns ju så mycket annat man kan göra än att springa i matbutiken :D

  SvarSlett
 4. Hmmm.....fordelen jeg ser ved en slik tjeneste er at jeg får akkurat det jeg skriver ned på handlelisten - i posen! Skal jeg handle selv havner MYE av det jeg ikke trenger i posen også. Jeg er en forferdelig dårlig matshopper. Handler ofte på tom mage, og DA er jeg sulten da....

  SvarSlett
 5. Hei!

  Jeg har også benyttet meg av slike tjenester her i Sveits. Det er ganske vanlig her faktisk.. Det er ganske flott og praktisk! Også når man skal på ferie, da kan man legge inn bestilling med ønske om levering den og den datoe, og så slipper man stresse i butikken da man kommer hjem :-)

  Jeg er også dårlig på å handle mat, så kjenner meg igjen i det du skriver!

  Ha det fint :-)

  SvarSlett
 6. En god idè, det der. Men vi har nærbutikken vår veldig nært, så det er aldri noe problem å få handla, egentlig.
  Men handling, planlegging av meny PLUSS matlaging hadde ikke vært dumt. Men det hadde vel kosta....

  SvarSlett
 7. Enig i at det rett og slett er kjedeleg å handla mat. Blir nesten litt sur av det faktisk. (fy! luksusproblem) God ide å få maten på døra, men dersom eg ikkje hugsar feil, så var det vanleg på landsbygda FØR, då eg var liten - kjøpmannen tok runden, med varene, kremt- matvarene altså, i bilen og leverte altså på døra, det som var bestilt på telefon. Med andre ord: Intet nytt under solen! :)

  SvarSlett
 8. Forruten min venn melkemannen hadde vi 5 ulike leverandører av mat på døra da vi bodde i London. Hos mange av dem var leveringen gratis om man handlet på visse ukedager og over 60£. For late småbarns forleldre, iallefall sånne som meg som har ville unger, er det en befrielse å slippe å gå i butikken for å kjøpe kjedelig hverdagsmat. Dessuten planlegges innkjøpene bedre, man bruker mindre penger og kjøper mindre av det man blir fristet til rundt kassa. Mat rett hjem er faktisk noe av det jeg virkelig savner fra London. Foreløpig er tilbudet her hjemme dyrt og dårlig, tror jeg.

  SvarSlett
 9. Jeg benyttet meg av tilbudet i Australia, og var strålende fornøyd med det. Ble faktisk billigere enn å handle i den dyre, lille nærbutikken. Og med transport til de store supermarkeda, gikk vinninga opp i spinninga der også. Så ja, jeg skulle gjerne benyttet meg av det.

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar. Det settes stor pris på :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails