21. juni 2010

Vaskedama og maler`n

I helga var det sånn passelig skitvær. Perfekt for innearbeid; maling og sånt. Vi har et trappehus som ender i en gang i 3. etg. Trappehuset ble malt av mannen til vaskehjelpa vi hadde tidligere. Det var for ca 1 år siden. Han malte helt opp til gangen. Resten skulle vi ta selv - når det passet. NÅ fant jeg ut at det passet. Og jeg heiv meg rundt. Vasket ned vegger og tak med salmiakk. Kjøpte inn heftegrunning og alskens.

Men hva søren: Jeg kunne ikke huske om vi hadde brukt HVIT eller EGGEHVIT sist vi malte... Og siden øyet mitt ikke er så trent på å se den lille forskjellen, hvis jeg ikke ser fargene ved siden av hverandre - kunne jeg ikke se det.  Vi er altså uansett ikke så avanserte: Vi maler hvitt.


Dere skjønner at det trengs en runde her. Sist  var i 1971. 
Teppene er revet av gulvene. Og sliping skjer når vi får ånden over oss.

Enda godt jeg ikke hadde sletta nummeret til maler`n:"Ring-Ring"..... ikke noe svar... Og jeg tenkte meg de nok hadde reist til Polen for sommeren. Pokker!

Jeg fikk i allefall heftegrunnet den utgamle panelen. Og allerede aner jeg hvor deilig det blir å få gangen lys og fin. Etterpå skal også gulv slipes og dører slipes og males... Men jeg mistenker at det blir langt senere!  Det er typisk med alle ting man gruer seg for og som utsettes: Når man endelig tar mot til seg og får det gjort, kan man ikke skjønne hva i helsike man har venta på!?
Alt dette snakket om maling av gangen osv, er egentlig en avsporing fra poenget. Avsporing har blitt en spesialitet.

Men her må noe av det nevnes - for at dere skal skjønne at jeg én gang hadde en maler og en vaskehjelp - som jeg savner. Hun "måtte" slutte å vaske her - ikke fordi hun var en dårlig person. Hun er verdens søteste - men vasking er ikke hennes sterkeste side, kan man si..... Og mannen hennes er både flink til å vaske og male. Men han synes ikke vasking er spesielt gøy. Han vil heller snekre. Og han har hjulpet oss mye med dét også. Men nå vil mannen min gjøre selv.
(Jeg savner å ha henne her; fordi hun er sosial og helt fantastisk med unger!)

Maler`n ringte meg tilbake. Og vi ble sittende og snakke vel og lenge om tvillingene - som de jo fulgte ukentlig det første året. Og han kunne lykkelig fortelle at "He was going to be a father". Da ble jeg også glad. Og vaskedama sitter hjemme og er kvalm - og hadde fortalt han at dette kom til å bli hans første og eneste barn. Jeg kunne forsikre han om at hun kom til å glemme alt om kvalme og verre ting - når de hadde fått baby i hus. Vi damer glemmer sånt. Hadde vi husket alt det kjipe - hadde ingen av oss fått mer enn ett barn. Det kunne han like å høre.

Han kunne også fortelle at han helt sikkert hadde brukt EGGEHVIT. Takk.

Samtalen endte med at jeg inviterte våre polske venner på besøk.
Og nå skal dere få vite hva de heter... For de heter jo ikke Vaskedama og Maler`n. De heter Adam & Ewa (poenget) . Jeg synes i allefall det er utrolig festlig. De var liksom ment for hverandre, de to. (og jeg tipper at mennesker i Polen også finner dette humoristisk - og visste å gjøre et poeng ut av dette, da Adam og Ewa gifta seg i fjor sommer)

 Mon tro hva barnet skal hete...?Jeg kan jo samtidig vise dere mannen`s helgearbeid: Her i pusse-sparkel-aksjon, på det rommet som snart skal bli Emilies. Han skylder ned litt støv med et velfortjent glass sitronsaft. Stakkar. Snakk om å bli satt til skitarbeidet! (han mener sånn pusse-maske er for pyser... så han får takke seg sjøl!)

7 kommentarer:

 1. He, he artig historie! Blir fint med kvit gang. Når eg ser på bildet så skjønnar eg at det trengs!

  SvarSlett
 2. Kain er liksom ikke like universelt som Adam. Eller Ewa.
  Jeg blir også frustrert av alle disse hvitfargene. Trodde liksom at hvitt var hvitt. Men dengang ei.
  Flink mann du har - min driver og legger gulv i skrivende stund.

  SvarSlett
 3. Sitter her og venter på at maleånden skal komme over meg. Jeg venter og venter.... Vi har en gang oppe, ikke ulik deres, som burde fått seg en omgang med kosten. Har liksom tusen unnskyldninger for ikke å begynne.

  Og hvem skulle vel trodd at hvit kom i sååå mange ulike nyanser? Vi har malt huset i lys antikk, og manglet noen liter maling. Mor hev seg avgårde for å kjøpe mer - uten å sjekke fargekoden. Jeg trodde lys antikk var en bestemt farge, men neida, den kom i borti 20 varianter!

  SvarSlett
 4. Nå har jeg profilert deg som miljøaktivist på bloggen min:)
  Jeg fikk ikke kjøpt plastsøppelbøtte i dag heller. Men har hatt med barna i Dyreparken og lært dem om utrydningstruede dyrearter. Og snakket høyt, slik at familiene rundt meg også fikk høre om hvor trist det er med forurensning - som fører til at blant annet fjellrevene er i ferd med å dø ut i Norge. Men i morgen er det søppelbøtte.
  Jeg hadde også en glad Benjamin fra Ghana som skulle vaske ned hos oss til jul. Han fikk timesbetalt. Og brukte 1,5 timer på å tørke støv på soverommet vårt. Vel er det støvete der, men ikke SÅ ille. Men turte ikke mase på ham heller. Men ble da greit til slutt:)
  Nå skal jeg få meg vaskedame (Roxanna!) - hun skal vaske her til jeg blir frisk og rask. Ser for meg at jeg blir frisk på no time bare jeg slipper å vaske!
  Klem:)

  SvarSlett
 5. For en herlig historie!
  Ja, Adam og Ewa - ment to be :))
  Og du må komme tilbake til hva navnet på barnet blir...
  Det bilde av din sitronsaftdrikkende mann var storveis flott - effekten på bildet var digg - kjempeflott!!
  Nå må du ha lykke til med prosjekt eggehvitfarget gang - skal se det blir sveisent flott!!
  Ønsker deg en nydelig uke!!
  Klem Lokki

  SvarSlett
 6. Gratulerer med mottak av ånden! Send noe over hit, hvis du har til overs. Nå har Mannen fått sommerferie, og jeg kjenner den onde hugen i meg til å skrive aksjonslister... Men da dreper han meg sikkert.

  SvarSlett
 7. He he.. før en søt og herlig historie!! :)
  De var virkelig ment to be!!
  Vi har kastet oss over noen lignende prosjekter hjemme. Da vi flyttet inn skulle vi gjøre det "snart", og typisk nok fant jeg ut at "snart" det var halvannet år senere og samme uka som vi drar på ferie.. jaja.. så er prosjektet i hvert fall påbegynt når vi kommer hjem. Kanskje vi klarer å få det ferdig iløpet av sommeren?!
  Blir sikkert fint med den nymalte gangen deres. Lyst og fint med "nye" vegger, sånt kan gjøre en riktig så lykkelig!! :)
  Ha en herlig dag i solen. ;)

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar. Det settes stor pris på :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails