10. juni 2010

Bare én av disse dagene...

Det er travelt med unger. Unger som nærmer seg 2 år har sterk vilje. Og 2 stykker blir dobbelt sterk vilje. Jeg har innmari sterk vilje jeg også. Og som regel lar jeg meg ikke knekke av 2-åringene. Men idag er jeg litt svak.

Vi har hatt en super dag med åpen barnehage. Masse lek og moro for alle tre. Og lang sykkeltur. Trim for mor. Fryd for de små.

De har sovet lang ettermiddagslur. Og jeg fikk sydd puter. Nødvendig!

Middag: siden jeg enten har vært på farta med ungene eller sydd puter, har vi ikke handla til middag. Men vi fant pasta, grønnsaker og fisk i fryseren. Ikke så verst middag, det der. Ganske næringsrikt, faktisk!

Jeg var så trøtt, at jeg døsa litt av mens ungene ble satt til å se barne-tv i en halvtimes tid. Og så var det kveldsstell. De ville ikke leke i badekaret sammen: én ville bade. Den andre ville stå i dusjen. Ok.

Mannen pleier vanligvis å ta seg av kveldstellet. Det er den fineste stunda, for han som har vært ute av huset hele dagen - og ikke sett ungene.

Men saken er at mannen dro til Rena idag. For å treffe gutta han var på befalsskolen med: 20 års jubileum. De skal være gutter igjen i to dager - leke seg i skogen. Og etterpå skal de drikke masse øl og snakke om hvor mange unger de har fått. Og sikkert litt om kjærringa de har skaffet seg, er av den masete sorten eller ikke. Jeg unner han disse dagene. Men altså, ingen kveldsstell-hjelp for meg.

Tvillingene ville ha grøt til kveldsmat. Så jeg laget havregrøt. Med kanel og rosiner. De begynte med å spise så fint. Men så ville den ene ha en ekstra skje. Og jeg henta en skje. To skjeer er bedre enn én.... Da vil den andre også ha en ekstra skje. Da aner jeg at dette blir grisete - men jeg kranglet ikke. Jeg gidder ikke. Og de begynte med å måke mellom skjeene. Først forsiktig. Etterhvert ganske bestemt. Og etter enda litt, legges skjeene til side og hendene blir tatt i bruk; de klasket i vei i grøten. Og de lo. Jeg sukket.Siden jeg allerede var litt oppgitt, måtte jeg her ta affære. Jeg fikk vrengt helsmekken av - uten å drefse* for mye av grøten den var satt inn med rundt omkring. Men mens jeg bar denne ungen til vasken for å skylle hender/armer/lår/ansikt.... greide den andre helt fint å DREFSE så til de grader med grøten sin. Overalt. Så det så. Hva kan man si.... Ikke noe. Jeg orket ikke.

Nå er begge i seng. Den ene med nypussede tenner. Den andre uten. Det ble for mye krangling. En fluortablett fikk holde.

Idag var bare en av disse dagene. Nå skal jeg jobbe litt mer. Flere tøffe puter. Det er beroligende :)

*Drefse. Nord-norsk for skvette, slenge rundt seg med.

10 kommentarer:

 1. Ja, sånn er enkelte dager. Nyt kveldsroen og husk at det kommer en dag i morgen! Tror den blir kjempefin!

  SvarSlett
 2. Synes jeg ser dem... har noen av disse dagene innimellom her i huset også... som regel går det bedre når man ikke henger seg for mye opp i detaljene. Tenåringer derimot... det er jeg fersk på, og til tider ganske opprådd...

  SvarSlett
 3. Kjenner igjen dette ja :-) Slitsomt mens det står på, men når roen senker seg er det så innmari godt! Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 4. Fantastisk beskrivelse! Nyt kvelden, Trine. :)

  SvarSlett
 5. Det er vel ingen som kan si at det ikke er godt å plassere seg litt i sofaen etter barna er sendt i seng...
  Her spyles ungen ofte i dusjen etter kveldsgrøten. Jeg orker heller ikke unødvendig krangel om han spiser mer om han for "hjelpe" til litt selv. Tåler litt søl.
  Nå har vel jeg hjelp til kveldsstellet sånn en gang i skuddåret, men du har jo TO småttiser. På EN gang! Da skjønner jeg at noen dager kan være litt slitsomme. Men dagen etter derimot...den blir strålende!!!! :D

  SvarSlett
 6. ha ha, kan ikke anna enn flire, men så e æ jo langt unna da...:-))) no ska du bare sette dæ ned og nyte kvelden. og se LISA WILLIAMS på 5. ser at ho ska være i oslo medio september og da e æ vel der nede. har så søkkanes lyst...

  SvarSlett
 7. He he, det er da mange sånne dager...Helt normale dager... Men når man er aleine, blir det litt mere pes, ja.
  Gleder meg til å se putene dine!

  SvarSlett
 8. Hehe, godt og høre at slike dager finnes i andre hjem og:) Kos deg med putene!

  Klem Line

  SvarSlett
 9. Det er vidunderlig når kveldsroen senker seg og mor endelig kan sette seg ned med symaskinen:-) Den beste tiden i løpet av hele dagen. Gleder meg til å se putene dine, og så håper jeg disse to dagene går fort. Det er slitsomt å være alene med sånne småtroll, selv om de er aldri så søte. Har en mann som sitter og dupper på en plattform ute i Nordsjøen et sted. Teller dager til han kommer hjem...

  Drefse har vi lært oss. Og kopptua. I tillegg til et par andre ord som kanskje er i friskeste laget til å nevnes:-) Den nordnorske dialekten en rimelig frodig og fargerik.

  SvarSlett
 10. Kjære vene. Skjønner ikke hva du snakker om. Kan da vel ikke være nødvendig med all denne trassen, defsingen og griseriet? Det fikk mine barn aldri lov til da de var små. Nei, her har det aldri vært tilløp til kaos, hverken da de var to eller nå.
  Og gudskjelovogtakk for det! Her holder mor seg alltid til prinsippene, hvordan skulle det ellers sett ut? Nei, nå får du vise dem hvem som er sjefen!

  Også sy puter etterpå? Du bør vel kanskje heller finne frem vaskebøtta?

  Nu vel. Det er vel like sansynlig som at det er antall barn og koner disse mennene snakker om når de treffes rundt leirbålet, tenker jeg....

  Men en klem skal du få!

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar. Det settes stor pris på :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails