18. juni 2010

Avslutta kapittel

Torsdag var utdeling av vitnemål for 10. klasse. Det definitive punktum for avslutta grunnskole. Opp til nå har Emilie og hennes medelever ikke hatt noe valg hva skole gjelder. Alt de gjør fra nå av, velger de selv. Fantastisk tanke!


Emilie har vært så heldig å få tilbringe 3 år på denne flotte skolen. Ringstabekk skole.

Det var en høytidelig stund. Ungjentene hadde på pene kjoler. Og mange hadde over disse 3 årene blitt damer og hadde på sko høyere enn jeg noen gang kan drømme om å gå i. Noen av gutta hadde pynta seg i dress. Det var fint! Rektor holdt en flott tale. Og jeg som er så håpløst lettrørt - måtte opp til øyekroken med kjoleermet.
Noen kjekke gutter framførte et par låter med bandet sitt. Og jeg satt på første rad med Christian og Oda - og jeg trampa takta og hoiet og oiet i beste konsert-stil. De fortjente jo det, de kule gutta!

Etter flere taler og sanginnslag fra elevene, var det utdeling av vitnemål. Til de to klassene. "Bare 2 klasser!?", tenker du kanskje? Og, Ja.
Men: den ene klassen har 60 elever. Den andre 75. Og de kom fram på scenen, slik de har jobba mye gjennom 3 år: i grupper på 15 elever.

Så var det avskjeder. Gutta virket ganske coole. Sånn er gutter. Jentene gråt. Sånn er jenter. Og de klemte. Og tørka mascara-render på kinn. Så lo de litt og sa så kjekt at de jo skulle se hverandre etter ferien og at vennskap var for evig og alt sånt. Så gråt de litt mer. Etterpå skulle de ha en samling. Det kom til å bli sent.... Og de gråt helt sikkert enda mer!

Sånn er livet. Alt til sin tid. Og mennesker vi møter har sin rolle - til sin tid. Så er det ofte brått slutt. Men noen henger ved oss hele veien. Og så kommer det nye inn som får sin rolle.... Sånn gjentar det seg livet gjennom. Det er ganske så praktfullt!!

Lykke til ungdommer. Dere er knakende kjekke og har livet forran dere! Dere kan bli hva dere vil - gjøre hva dere vil. Bruk den muligheten med fornuft!

Et tankekors på tampen: Unger i Norge MÅ gå på skole. I veldig mange land er ikke skolegang et mulig valg for barna: Kunnskapshungrige unger som lengter - men ikke får gå på skole. Og barna våre klager... Det er litt skammelig. "Slutt med det, er dere snille!!"

3 kommentarer:

 1. Kjempefint innlegg:)
  Mimrer tilbake til niende. (for den gang var det jo niende).

  SvarSlett
 2. Nei dette var stasen å være med på!! Så rart det må være - å få så store barn - du som er en slik ung snerten mor (39 finfin alder :))
  GRATULERER til undommen!!
  Jeg er så enig med deg - skole er viktig og utdannelse gir muligheter og frihet. Måtte de unge høre på oss gamlingene og forstå det, eller i det minste gjøre det :))
  Ønsker deg en finfin helg og takk for utmerkelsen snille du - NÅ MÅ jeg få meg en tiara snart!!
  Klem Lokki

  SvarSlett
 3. Takk for award! Fint innlegg om ei flott datter! Gratulera!
  Rart at ungene vokser så fort. Men utrolig kjekt med ungdommer og!
  (men så er vi jo heldige som har små ennå og da!) :)

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar. Det settes stor pris på :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails