20. november 2011

Hjeeeelp!

Vi bor i et hus som stadig er under oppussing.
Alt må gjøres: innerst til ytterst.
Vi jobber oss sakte nedover. Men stue er ikke øverst på prioritetslista. Her skal vegger rives og etterisoleres, gulv slipes og tak legges. Og selv om taket nesten faller i hodet på oss  er stygt og slitent mange steder - så er det ting som er verre enn det. Tro meg.

Og så tenker vi, at siden vi skal pusse dette opp (i drømmene skal det skje snart) - så bryr vi oss ikke om å male over vegger vi sist malte for kun 5 år siden.........

Men, ting tar lenger tid enn man tenker at det skal gjøre. Og nå har jeg bestemt meg for at vi skal male. Og jada - over den utgamle malingsstria!

Det er 2 grunner til det: de engang hvite vegger og tak er sotete etter mange vintre med brenning av lys og peis. Og vi må ha en forandring. Og maling er billig forandring!

Stua er stor og vinkel.
Denne delen er kosedelen. Tv og pledd og bøker og gitar og strikketøy osv.

Jeg har nok landa på at det er kortveggen (tv-veggen) som skal få den største forandringen. 
Kortveggen her er drøyt 4 meter. Den skal bli mørk og mystisk! Jeg tenker i retning grått. Jeg vil ikke ha tapet. Det er maling som gjelder.

Alle andre vegger skal få ny farge, de også. Og det må være lyst (ikke hvitt). Men noe som passer til den mørke fargen i tone. Og når man går inn i stua, er det fra et trappehus som er (ganske nylig) hvitmalt. 

I stua er det også en peis i rød murstein. Den er av typen som er veldig koselig - men den varmer ikke særlig godt. Denne peisen skal på sikt rives og byttes ut i en mer moderne peisovn. Her er det selvsagt mulig å male de røde steinene hvite (eller annet) hvis det kræsjer fullstendig med fargene vi lander på.

Hjelp meg damer!! Dette er ikke mitt spesialfelt. Jeg er sånn som er skråsikker på hva jeg liker - når jeg ser det. Men noen må vise meg det......

Vær snille og kom med forslag til en mørk og en lys farge som går fint sammen. Navn på farge - og gjerne fargekode, hvis dere kjenner den. Dere er mange der ute med mye peiling og god smak!

KÅMM ÅN, damer. (Og god søndagskveld )

10 kommentarer:

 1. Heisann Trine!
  Dette er nok ikke mitt spesialfelt heller, men å male høres ut som en god ide.
  Syns planene dine hørtes snasne ut jeg, mørkt på den ene veggen og lysere på de andre. Jeg har ikke peiling på fargekoderog sånn, men jeg gikk ned på nærmeste fargerikebutikk da vi pusset opp i sommer, og damen der nede var til stor hjelp.
  Kanskje en ide?

  Håper du har hatt en fin helg!
  Klem fra størstepia

  SvarSlett
 2. Størstepia: Jo, jeg må nok i malebutikken å snakke med ekspertene der. Og jeg skal leite på nett. Og alt er jo smak og behag. Men jeg hadde håpet at noen har gjort en seriøs oppdagelse på noe dødskult. Og jeg er klar for kult. Ikke så nøye på "safe" :)

  SvarSlett
 3. Ikke mitt felt heller, men sjekk med Line Presthaug. Ho har malt stua i en lys gråfarge, og skal kombinere med en mørkere grå:)

  SvarSlett
 4. Spanande prosjekt! Eg likar godt grålilla eg (finst ein farge som heiter aubergine?), og det kan jo kombinerast med ein lysare grå-lilla farge, evt. ein kvit som går litt mot det gule. Men eg er absolutt ikkje ekspert, og veit ikkje heilt om lilla vil passa til interiøret ditt elles. Oransj - lilla?? Hmm...

  SvarSlett
 5. Rundt i huset har også jeg farger i grått i kombinasjon.
  Min favoritt er Matrix-en mørk gråfarge som nesten er litt koks.
  Også Fabrikk-en helt vanlig gråfarge, men nydelig.
  Tilslutt den "hvite" grå: Visjon.
  :)

  Lykke til.

  SvarSlett
 6. Takk damer. Alt dere nevner skal sjekkes og vurderes! :)

  SvarSlett
 7. Brunsvart??
  men den er jo nesten svart..
  ellers anbefaler jeg Chi, som kontrastfarge.

  Men nå safer jeg veldig her.
  lykke til!

  hilsen en annen 60-talls hus eier...

  SvarSlett
 8. Det høres kjedelig ut, men ren grå er flott. 4500 til den mørke veggen og 1500 (event 1000)til de andre. 1500 er blitt en "moderne" farge i høst og heter Morgendis på nye fargekart.

  Det er flott med grålilla også, men da er det ikke så sikkert rød jul vil passe (hvis det er rød pynt dere bruker i stua da?)

  SvarSlett
 9. Grått er flott. Jeg har også en slik peis som du, og har erfaring med at grått er veldig fint til denne, det spiller mot de grå fugene i peisen. Mørk grå endevegg og lysere grå på de andre veggene, men jeg ville gått for en litt varm gråfarge. Anbefaler en fantastisk bok om farger av Kevin Mccloud: Choosing colors, god inspirasjonsbok
  http://www.amazon.com/Choosing-Colors-Expert-Choice-Best/dp/0823006468

  SvarSlett
 10. Nå svarer jeg på et gammelt innlegg, men jeg håper du ser det:) kanskje legge igjen en kommentar på det nyeste også?
  Jeg må bare be deg om å kikke på bloggen min, for jeg har nettopp malt en vegg i grått! Det ble utrolig lekkert og mystisk. Det ga en helt ny ro følelse til stua og jeg elsker det:) jeg har ikke malt de andre veggene enda, men det blir vel en gang;) nydelig blogg du har forresten:))

  Bloggen min skal du få opp om du klikker på navnet mitt, men adressen er millamalie.blogspot.com

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar. Det settes stor pris på :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails