16. desember 2010

Skole og frihet og sånt

Ingen tvang meg til studier sist høst. Men jeg hadde et inderlig ønske om å gjøre noe annet; lære noe nytt. Være sammen med mange, morsomme, kreative mennesker. Og gjøre mer av noe jeg sjeldent har tatt meg tid til - selv om interessen har vært tilstede; fotografere.

Disse månedene har vært intense, morsomme, veldig krevende...... Det har vært som å ha full jobb - med 6 timer overtid - Hver dag! Det har gått ut over tiden med barna. Tid med med mannen. Den lille tiden jeg har hatt fri - har jeg brukt på ungene. Samvær med venner - ja det har vært på bunnivå. Så det har vært blandene følelser rundt det å ha bundet seg opp i et studie på heltid.

Hadde jeg vært 25  og uten forpliktelkser - da hadde jeg fortsatt på denne retningen, sånn med det samme. Men jeg er (heldigvis) ikke uten de forpliktelsene et familieliv har. Og jeg kommer ikke til å fortsette fulltidsstudier slik det er nå. Da er jeg usikker på om jeg hadde hatt venner igjen etter et par år....... ("hei du Lise, kan jeg få 2 års permisjon fra vennskapet?.... eh..")

Jeg har hatt fantastiske måneder. Og jeg har lært veldig mye. Møtt hærlige mennesker. Jeg putter alt det i skattekista mi - og skal bruke det flittig... Jeg skal bli bedre og bedre til å ta bilder: Det er bare å øve masse - så blir man så god som man evner å bli!

Eksamensperioden har vært slitsom og morsom x 100!
Først ferdigstilling av portfolio. Og godkjenning av den. Så de intense 6 dagene: 6 store oppgaver. Det har vært beauty-bilder (produktreklame), reportasje om Ola Nordmanns juleforberedelser, plakat for holdningskampanje, vinterlandskap, portrett av kjent person og en ren "vis hva du har lært i Photoshop"-oppgave.
Dette er mange ting på kort tid. Og det har vært en utfordring å få kvalitet på bildene - når det skal taes så mange bilder av så mye forskjellig. Og det har blitt veldig lite søvn.

Men jeg er i havn. Jeg leverte siste bilde 2 timer før fristen. Nå sitter jeg her og kjenner på følelsen av frihet. Jeg kan endelig begynne å tenke på jula. I helga skal jeg kose meg med ungene og Christian. Jeg skal på julebord ikveld og jeg skal på lunsj med (blogg)venninner imorra. Jeg skal treffe venninner i helga til sladder og vin. Vi skal på en gård og hente juletre imorgen kveld. Vi skal tenke litt julegaver. Vi skal ha feriegjengen vår over til gløgg og hygge.... Det kan ikke bli annet enn en skikkelig fin helg!


Dette er bilder tatt i forbindelse med reportasjen min: Benedicte har gjort tradisjon av å lage pepperkakehus sammen med jentene sine. Årets hus er en kopi av det flotte huset til Mummitrollet (helt fantastisk!). Jentene bidrar der de evner å bidra - og de får etterpå overrekke huset til en barneavdeling ved et av byens sykehus. Det var jeg med på. Årets hus ble plassert hos nevrokirurgisk barneavd på Rikshospitalet. Og det var en glede! Jentene fikk også anledning til å gå rundt på rommene til de syke barna og dele ut egenpynta Mummitroll-pepperkaker. En veldig fin ting å gjøre - både selve aktiviteten med baking og moroa hjemme på kjøkkenet. Men også det å glede andre i førjulstida.

Igjen har jeg vært heldig som har en datter som gjør seg på bilder. Dette er tatt i forbindelse med beautybilder-oppgaven. Og siden hun er BJUTIFULL - så passa jo det veldig bra!

Nå skal jeg sove litt........

12 kommentarer:

 1. Gratulerer med vel gjennomført eksamen!!! Nå er det bare å slappe av, nyte, kose, ta igjen det forsømte med barn, mann og venner.

  SvarSlett
 2. Vel blåst, Trine! Slapp av og kos deg!

  SvarSlett
 3. Gratulerer så masse med eksamensinnlevering! Kos deg :)

  SvarSlett
 4. Godt gjort, Trine! Du må ha hatt en utrolig krevende høst. Håper du får ei fin førjulstid.

  SvarSlett
 5. Bra jobba!
  Velfortjent juleferie nå :)
  Ha ei fin helg!

  SvarSlett
 6. Vel blåst! Nyt frihet, jula, barn og mann ;)

  SvarSlett
 7. Puh. For en oppgave-liste dere fikk...
  Da kan du jammenmeg lunsje med god samvittighet imorgen!
  ÅÅÅÅ som jeg gleder meg!

  SvarSlett
 8. Tenker det er en deilig følelse å være ferdig uansett hvor morsomt det har vært! Vel blåst! Og nyyyt jul, ferie og familie! :o)

  SvarSlett
 9. Så flink du har vært! Kos deg og nyt juleferien!
  Kjempefine bilder!

  SvarSlett
 10. Gratulere og vel blåst:) Kos deg i helgen, og nyt juleferien. Fikk endelig sendt "stoffet" til deg tirsdag, så det er på tur

  SvarSlett
 11. Grattis med å være ferdig!! NYYYYDELIGE bilder, og en meget vakker datter!! :)
  Kos deg nå med julebord og lunsjer og juleforberedelser. Det er vel fortjent! *KLEM*

  SvarSlett
 12. Hurra for å være ferdig med eksamen! Finfine bilder; det ene oser av lun førjul, det andre vakkert og isprinsesseaktig.

  Ha en flott helg!

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar. Det settes stor pris på :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails