11. april 2010

Hjemmebakte Pitabrød


Jeg manglet noe til middagen idag. Og det jeg manglet kunne fint erstattes med feks pitabrød.
Så hva gjør gamla da? Jau - hun slenger sammen en deig (etter hukommelsen).

8-10 dl fullkornshvetemel
1 pk tørrgjær
litt salt
lunkent vann til passe fast deig

(fordelen med grovmelet, er at det ikke klistrer seg til hender og benk osv som vanlig hvetemel gjør)

Lag 7-8 sånne boller. Legg under plast.
Sett oven på 275 grader. 



Etter bare 10 minutter ser de sånn ut
(Du hadde ikke rukket til butikken engang på denne tiden!) :


Så må du fram med kjevlet.
Ikke kna bollene ytterligere - bare kjør rett på:


Og uten noe dikkedarier - Rett i ovnen!!
Ca 6 min.

Når de kommer ut ser de omtrent slik ut:


Legg rett på rist.

Noen er mer luftige enn andre.
Men hvis ikke lomma er skikkelig blåst opp - er er det bare å hjelpe litt til med kniven.
Ikke noe problem.

VIPS:  Fyll med hva enn du måtte begjære denne dagen:
Vi brukte "vanlige Fajita/Taco-ingredienser"
Funker som rakker`n!!

Hvor mange husmorpoeng kvalifiserer dette til mon tro?

4 kommentarer:

  1. En god del poeng mener jeg:)
    Takk for oppskrifta.Vi spiser en del pitabrød nemlig.

    SvarSlett
  2. Jeg ble en hel del impoert nå, kjenner jeg! Poeng fra meg også.

    SvarSlett
  3. Jippi!!! Dette er poppismat her i huset også. Fram med kjevla!!! :-)

    SvarSlett
  4. yes - mange mange poeng fra meg....

    SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar. Det settes stor pris på :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails