27. august 2010

Spenning og sånt

Jeg tror jeg er litt stressa. Blir man uvel av å kjenne stress og spenning? Jeg er nemlig litt uvel for tiden.


Det er i disse tider mye nytt for familien Hertzenberg :
Videregående for eldste. Barnehage for de minste. Men den aller største forandringen, er nok at mor skal ut av huset samtidig som alle andre. Hver dag. Fra tidlig til sent.


Jeg har ikke vært "utearbeidende" siden før vi flytta til Sør-Korea. Det er 8 år siden. 8 år! Jeg har i disse årene kunnet stå der med sovehår og pysjbukse og smøre gode matpakker på morgenen, mens gjengen tok sin tid på badet. Jeg har kunnet følge til skolen eller se barna ut døra. Jeg har kunnet stille til turdager  og juleverksted uten å måtte be sjefen om fri.... Og jeg har drevet veldedig arbeid, lunsjet med de andre "hemmafruene", gått tur eller trent midt på dagen... Jeg har sydd kjoler. Mange kjoler! Jeg har hatt middag på bordet til kl 17....

Jeg har gått gravid med tvillinger. Jeg har født tvillinger. Og nå altså vært hjemme med de to, de siste 2 årene. Det har ikke blitt så mange kjoler på denne tiden; Jobben ble ikke prioritet. Med det har vært greit. Dvs - ikke greit, men ikke mulig å få til!
Nå skal jeg studere. Først til jul. Så får jeg se hva jeg gjør videre. Men høsten blir travel. Det er det ingen tvil om. I tillegg til fulle skoledager - har jeg hjemmearbeid. Jeg er spent på hvor jeg skal flette det inn... det må jo bli etter at ungene har lagt seg. Hm.
Jeg gleder meg ihjel til å lære noe nytt! Jeg trenger dette; for min egen lykke. Jeg er helt bestemt på at det er riktig tid i livet for å gjøre noe nytt.
Og jeg gleder meg til å sitte på t-banen inn til sentrum hver dag. Helt sant!

Jeg gleder meg til å ha et miljø rundt meg; mennesker med samme interesse som meg. Jeg er rimelig lei av å alltid jobbe alene. Og jeg gleder meg til å komme hjem på ettermiddagene, for å dele det nye med mann og unger.
Men, jeg gruer meg til morgenene! Jeg er ingen morgen-person; jeg spretter ikke ut av senga full av energi og kjenner på en ny dag. Jeg er som regel trøtt. Og det har selvsagt sammenheng med at jeg ikke legger meg i tide. Kreative mennesker er sjelden a-mennesker. Vi tar ofte kveldene og nettene til hjelp. Det er da vi blomstrer. Det hadde jo vært ok, hvis man var alene og ikke hadde noe(n) man skulle ta seg av på dagtid...


Jeg innser at jeg må tvangs-endre noe i meg selv denne høsten; Jeg må få nok søvn - innen klokka kimer (akk, så altfor tidlig) om morgenen. Mannen også. Vi må bli flinkere til å legge oss om kveldene - rett og slett. Det har vi sagt så mange ganger før.... Men nå vi; hvis vi skal orke (og rekke) å få til noe, både der vi tilbringer dagen - og som familie her hjemme.

Også må vi bli flinkere til å planlegge innkjøp og middager. Vi er ikke så verst - men har absolutt forbedringspotensiale. Jeg er redd vi skal havne i boksmat-fella. Heaven forbid! Ok. innimellom kan jeg tåle en lapskaus fra boks, eller maxiboller og spagetti.... Men vil helst slippe.Jeg har i allefall syltetøy i fryseren for vinteren. Det er da noe.


Og så er det jo det hersjens husarbeidet og alt annet forefallende arbeid i hjemmet...

Fader - Det vi trenger er hushjelp!
Noen der ute som mener de har litt lite å ta seg til?


Mange av dere tenker sikkert "velkommen i klubben", lissom..... Sutre-Marte Trine.... Hva klager hun for?!  Men jeg måtte bare øse litt bekymring ut av meg. Og fornuften sier at vi fort kommer inn i rutiner. Og vi slipper sikkert unna for mye boksmat.... Men likevel. Jeg er så full av spenning!!!

Riktig god helg til heile hurven!

11 kommentarer:

 1. Ja, det der var en real overgang, ja!
  Men plutselig kommer dere inn i en god tralt hvor alt går av seg selv. Og trenger huset ditt strengt tatt å være støvfritt til enhver tid? Og de eldste kan jo hjelpe til, så neida! Ikke fortvil, du! Det her er nok bare en overgangsfase for dere alle sammen :)
  Lykke, lykke til med studier og ut-av-døra-om-morran! Detta fikser du, Trine! :D
  Ha en knallgod helg uten bekymringer og grublerier - alle sammen :) :D

  SvarSlett
 2. Ja, nei, dette blir ingen spøk. Ingen vits å dulle og si at å, joda, dette venner du deg til lett som en plett dadidadi liksom...Det blir hardt å komme seg i seng tidligere, det blir hardt å sprette opp og svinge seg rundt...jada. Beste rådet er et stramt ufravikelig morgenskjema. Du kommer til å være sliten, jada, men sliten i hodet på en god måte og du gjør dette for deg selv, for å blomstre selv og det er det du må minne deg selv om når du står der med bustete morgenhår og trøtt tryne og skal skysse hele familien av gårde. Og vi ønsker lykke til! ☺☺

  SvarSlett
 3. Å huff. Eller jeg mener, jippi for at mor skal begynne på skole når det er det hun har lyst til! Vi strever også med legging og ståopping. Og morgenlogistikken viser ingen tegn til bedring, tross år med øvelse. Men dere får det sikkert bedre til enn oss... God helg til deg;-)

  SvarSlett
 4. Et lite tips, gjør så masse du kan dagen før - da tenker jeg på matpakker, klær, papirer og sånt.. Og - legg lista for husarbeid på minimum. Når huset MÅ taes, tar en av dere voksne/småvoksne de minste ut - da er det mest nødvendige gjort på kort tid. Ha kasser i trapp/gang/lett tilgjengelig (en til hver i familien) og putt ting som ligger å flyter opp i den. Så får den som eier det flytte det til rett sted. Lettvint middag kan også være godt! Kanskje dere kan ta et lite mellommåltid når dere kommer hjem og middag nærmere kvelds for de små tuppene? For mange funker det bedre.

  Siste tips fra meg: kjøp en dunk som dere sammen kan nyte fredag kveld og skåle for at dere kom dere helskinna gjennom den uka også!

  Lykke, lykke til Trine!

  SvarSlett
 5. Jepp, travelt vert det nok, men sånn går no dagan! Ser at nokon her foreslår at dei eldste skal hjelpe til, haha! Eg synst det er travligare å be dei, enn å gjere det sjølv.
  Så må du nok svelge nokre kameler (les boksemat.)
  Lykke til

  SvarSlett
 6. First things first - du er tøff! Hurra for deg, som gjør dette for deg SELV :)
  To tips til deg:
  Les denne: http://www.folkbladet.nu/?p=133432
  om å være litt mindre flink!
  og ta en tur innom Størstepia og les om hennes middagsplaner :)
  http://storstepiasbekjennelser.blogspot.com/2010/08/middagsplan.html
  Det er noen småting man kan gjøre for å lette hverdagen!!
  Masse lykke til med studiene og familielivet, overgangen blir nok heftig - men forhåpentligvis kommer du inn i tralten etter hvert :)
  Ha en flott helg!
  klem fra Barbro

  SvarSlett
 7. Ein blir alltid glad av å høre om folk som skal ut i arbeidslivet/på skolebenken, og få det like travelt som oss andre.. ;)
  Er sikker på at du fikser det der heilt flott! Høres ut som du har nok energi til å ta deg av både skolearbeid, barn, hus og mann, og kanskje sy kjoler og puter innimellom. :)
  Nå er eg heldigvis den lykkelige eigar av ein Trine-H-kjole, så for min del kan du ta ein liten kjole-pause. (men kanskje eg får lyst på ein til så eg håper at du etterkvart får tid til å sy meir!)

  SvarSlett
 8. Her var det jammen meg mye jeg kjente meg igjen i! Morgenkaos, kokkepress, barn, husvask, planer...stå opp når hanen galer....
  Men, Trine, dette fikser du. Jeg beundrer deg for at du gjør dette akkurat nå, og skjønner så godt hva du mener med at det er for DEG SELV du gjør dette. Kos deg med egentid og nyt de turene på t-banen. Det høres helt knall ut! Gleder meg til å følge med....

  Klem fra Solveig:)

  SvarSlett
 9. Så spennende med studier og ny hverdag! Det blir sikkert litt stress men mest bra. lykke til!

  SvarSlett
 10. Dette fikser du! At du er såpass motivert er en god start. Men du får være forberedt på stressende morgener - og ettermiddager;)
  Få inn struktur og planlegging - you go, Trine! Spennende! Og masse lykke til!

  SvarSlett
 11. Selv om mange andre også har det sånn, gjelder jo dette DEG..så da har d ulov å være bekymret og øse ut av deg akkurat det du vil..!!!
  Håper du får en fin høst og at du trives med det du starter med. (og kommer deg i seng om kvelden og opp om morgenen....)

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar. Det settes stor pris på :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails