26. august 2010

Barnehagebarn

Tvillingene har tråkka hjemme med meg i nøyaktig 2 år. Deilige og strevsomme år. Nå har tiden kommet for barnehage. Ungene vil ha godt av det. Og siden jeg skal begynne på skole - er det faktisk helt nødvendig med barnehage.

Jentene her er svært forskjellige.
Alida gjør alltid det hun får beskjed om. Og hun er ikke av den engstelige sorten: hun kan plasseres der det måtte passe. Hun nikker fornøyd når vi feks forklarer "at vi snart kommer tilbake" - og innfinner seg med det og kaster seg rett i leken.
Andrine har vist seg å være ganske anderledes. Så lenge vi er tilstede, er alt greit. Men jeg har feks prøvd meg mange ganger på barnepassen på treningssenteret... Ikke søren. Hun HYLER. Og hun gir seg ikke.

Dag 1 i barnehagen: Vi er der kun 2 timer for å hilse på alle, sjekke knaggene, spise litt frukt med de andre barna og leke litt ute.
Dag 2: Vi er der fra morran. Jeg går etter en stund. Andrine er ikke helt fornøyd. Men når alle skal sove - DA har Andrine fått nok. Vi tøyer ikke strikken og jeg henter.
Dag 3: Jeg leverer på morran. Blir en stund. Drar ut og gjør ærend. Og venter på at telefonen skal ringe sånn rundt leggetid. Og den ringer; men kun for å fortelle at begge ungene har lagt seg inne med de andre ungene, med kosebamser, smokk og de SOVER GODT.

HÆ??
Jeg kjenner at jeg blir litt forstyrret...Dette er jo helt ulikt Andrine-lille. Men aller mest JUBLER mammahjertet. Tenk; De er så flinke. De har sovna og er fornøyde og tilpass! HURRA.

Når jeg så kommer, etter at de har våkna og gått ut - møter to lykkelige jenter meg; De skal vise meg den hemmelige stien bak buskene. De skravler om ny bleie, sove, smokk, spise.....


Dag 4. Idag har pappa fått øve seg på leveringen. Jeg måtte ta en telefon; det hadde gått helt etter planen. Det er det som blir fast ordning: Siden barnehagen ligger i tilknytning til kontoret - er det pappa som skal levere hver dag. Innen kl 8. Det er tidlig. Men skal familien få alt til å gå opp... Da blir det sånn.

Det ser ut som dette går bedre enn fryktet. Det gjør jo ofte det.
Og jeg er så fornøyd med valg av barnehage; Personalet virker som det fineste. Og magefølelsen sier at dette blir flott for alle. Ungene kommer til å ha det kjempefint. Det er det aller, aller viktigste.

13 kommentarer:

 1. Så godt å høre Trine! Tror jentene dine var klare for barnehage jeg, virker sånn. :-)

  Da jentene mine begynte i barnehagen var det litt trøst for meg at de hadde hverandre, tror det kan være godt å være tvilling når en sammen står ovenfor endringer - om enn de takler de forskjellig..

  Nyt de siste dagene før skolen starter!

  Klem

  SvarSlett
 2. Det var godt å høre ja! Jenta mi bagynner i bhg på mandag, og det er en god trøst og lese om vellykkede tilvenningsdager!

  Ha en fin dag:)

  SvarSlett
 3. Så bra;-) Høres ut som de storkoser seg. I starten er det jo alltid litt kav, men ting går seg som regel til (som Pia liker å si). Er du i gang med studiene? Lykke til med skole, er litt misunnelig, må jeg innrømme. Hadde nok blitt litt mindre studentkro og en del mer lesesal om jeg hadde vært student nå...

  SvarSlett
 4. Å så fine kjoler til høyre der! Skal legge ut bilder av jentene i dem - de ligger på Gemalens pc, og jeg har ikke fått somlet meg til og få dem oversent...

  SvarSlett
 5. Herlig! Er så godt når slike ting går smertefritt, finnes ikke værre enn og forlate ungen grinende i barnehagen...
  Sønnen i huset grein hver eneste dag i 4 år når han ble levert i barnehagen! Like vondt var det hver gang og levere ham... men jeg visste jo at han trivdes og at det gikk bra, han stortrivdes:)) Nå er han ungdomsskolegutt og har sluttet med griningen:))

  Klem Line

  SvarSlett
 6. Herlige jentene dine som er så flinke!
  Det er godt når man føler seg trygg på at ungene har det godt i barnehagen, at de trives og blir godt ivaretatt :)
  Her i heimen er vi spente på barnehagebytte neste uke, vi har endelig fått plass i en lokal barnehage - jippi! Det går nok bra, men jeg syns jo det er litt vondt å dra frøkna opp med røttene når hun har knytta seg til de som er rundt seg. Men - den nye barnehagen lover svært så godt, så det her blir bra!!
  Ha en strålende dag, og lykke til videre med barnehagejentene :)
  Klem fra Barbro

  SvarSlett
 7. Så bra! Ja, det går seg jo som regel til etterhvert, det er bare litt vondt først. Husker jeg med klump i halsen forlot en toåring som sto klint som en stjerne i vinduet og ropte sårt "Mammaaaaaa". Huff.

  SvarSlett
 8. Det er aldri kjekt å gå fra barn som hyler... :(
  Mine to har vært litt som disse tvillingene dine. Maiken fant seg i å bli plassert hvor som helst når som helst (og ville aller helst også bare bli der for evig og alltid...), mens Minstemann griner bare jeg snur ryggen til hvor som helst når som helst (og vil aller helst være en av mine kroppsdeler og ikke et selvstendig individ)...

  Men det er godt når alt går bra! Og magefølelsen er så ufattelig viktig å kjenne på. Du plasserer jo to av hjertene dine der hver dag :) Superdupermegagigaflott at det går så bra! :D Flinke jentene!

  SvarSlett
 9. Jeg har også en av hver sort, med halvannet års mellomrom. Minstefrøkna brukte et par uker på å finne ut av at det var greit at vi dro. Ikke moro å forlate ei hylende lita snuppe, men det gikk seg til. Og nå stortrives de begge to, og lærer, leker, synger, slår seg, lager og går på tur. Superfornøyd!

  SvarSlett
 10. Så kjekt at det går bra. Det går som regel alltid fint å starte i barnehagen, og det alltid verst for foreldra, helst for mødrene....

  SvarSlett
 11. Så godt å høre at barnehagetilvenningen går så bra!!!
  Krysser fingrene for at det fortsetter slik.
  Han min kan ennå hyle når jeg drar fra barnehagen (etter å ha gått der i 2 år), selvom han egentlig stortrives der.
  Vet jo at han gir seg når jeg har dratt, men det gjør allikevel vondt i et mammahjerte...

  Ha en flott torsdagskveld og LYKKE til med studiestart! Tøffa!
  Klem fra størstepia

  SvarSlett
 12. Fint å komme i sving i barnehagen! :) Bra at dei liker seg! Alt er så mykje lettare da.

  Og i dag fekk eg kjolen i posten!! Nydelig! Og så deilig og mjuk! Ho skal få begynne å bruke den når ho begynner å gå (må nesten begynne å trene - for eg gleder meg veldig til ho kan begynne å bruke kjolen!) Og så kjekt med gaveposer! Så flink du er! Korleis klarer du å få så beine sømmer?? Eg kunne sikkert også klart å sy slike poser, tenkte eg, men hadde jo aldri fått sømmene så beine og fine...

  SvarSlett
 13. Så godt å høre! Men jeg visste det vel på forhånd...Barnehagen virker super, jentene er trygge, de har hverandre, og de er klare for noe nytt etter å ha vært hjemme med deg i to år. Masse lykke til videre!

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar. Det settes stor pris på :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails