16. mai 2011

Søttendemai

Er det skikkelig døvt å si høyt at man IKKE elsker 17. mai??
Når jeg tenker etter - så har denne dagen aldri vært en favoritt. Som barn var det litt hyggelig og litt spennende - når været var bra. Men det å tråkke flere kilometer i tog, i våte, rosa rutete bukser og tøysko som surkla........ Nei. Ikke stas.
Jeg holdt 17. mai-talen ved bautasteinen, det året jeg gikk ut av 9. klasse. Det var forresten litt fint!

Etter at jeg fikk barn selv, så burde jeg ikke rope høyt at jeg ikke liker denne dagen. For man skal liksom tenke på denne dagen som noe utelukkende hyggelig.

Jeg liker det sosiale, familie og venner, god mat, sol og hurra-rop. Men dagen i vårt hus, starter ALLTID masete. Og innen vi kommer oss til skolen -  alltid litt for seint - har vi alle rukket å være sure på et eller annet tidspunkt, for et eller annet. Nå skal det sies at det nok er jeg som stresser og maser mest - på alles vegne. Og det resulterer i at alle blir litt sure.

Det hjelper liksom ikke hvor mye vi har forberedt dagen før.........Noe har vi alltids glemt. Skoene er ikke pussa. Mannens dress har vi glemt å tørke av isen fra ifjor på..... eller flaggene ligger fremdeles ustrøkne i boden. Vi er alltid seint ute!

BUSAN, Sør-Korea
Jeg har opplevd flere 17. mai som har vært fine: Spesielt de feiringene vi hadde de årene vi bodde i Sør-Korea. Det var høytidelig. Og spennende. Og veldig varmt. Vi feira den nærmeste lørdagen til 17. mai. Da kom alle nordmenn som er bosatt i landet. Vi var rundt 200 stk. Vi hadde tog. Vi hadde korps. Vi hadde taler og tradisjonelle leker. Vi hadde koldtbord med norsk mat. Joda - det var hyggelig. Selv i regn!


Emilie er ei tøff ei. 
Hun holdt 17. talen siste året vi feira i Korea. Da var hun 10 år. 
Og hun holdt talen det året hun gikk ut av 7. klasse. Forran et par tusen mennesker.


Og her ser det da virkelig ut som jeg koser meg :
Både med liten Oda


... og med mannen:


Jeg skal tenke på dette resten av kvelden...
Og imorra tidlig - når det stormer som verst her!

Det blir nok en hyggelig dag. Med familie og venner. 

Ha en fin Norges bursdag!

17 kommentarer:

 1. jeg elsker heller ikke 17 mai :) god feiring og husk å smil til fotografen :)

  SvarSlett
 2. Gratulerer med morgendagen! Og det blir 17. Mai med upussa sko og ustrøkne flagg og. Jeg har ikke kjent på stresset enda da dette blir den første 17. Mai der alle skal ut av huset og ned til byen. Men alt er lagt fram, strøket og pakket tror jeg, så får vi se! Følte meg plutselig veldig voksen istad da jeg strøk 3 bunadskjorter. Før har det bare vært meg selv å passe på. En ny epoke..

  SvarSlett
 3. Med alle forventninger som superkvinne er det lov å ikke elske 17 mai ! Jeg har nesten ferie (skal jobbe) Smil til kameraet og ha en flott 17 mai :-)

  SvarSlett
 4. Sitter her og gleder meg til gutta lever sine egne liv, og jeg ikke må være med på opplegg på dagen... Stress og mas....

  SvarSlett
 5. elsker heller ikke 17.mai.. synes det er en masete og travel dag. men jeg elsker korpsmusikk..
  Ha en fin dag likevel:o)

  SvarSlett
 6. Kjenner igjen beskrivelsen. Inntil jeg innså at 17.mai ikke kan betraktes som en fridag (sove lenge dag). Fra det året jeg(vi) beregnet god nok tid til frokost og påkledning (som tar mye lengre tid enn vanlig) så ble det mindre støy og stress.

  Med unger (voksne) helt andre steder tar vi det helt med ro i morgen. Barnetog er flott på TV.

  SvarSlett
 7. Etter mange år uten den helt store 17.mai-feelinga og uten korpsmusikk, synes jeg det nå er veldig koselig å ha en grunn til å være med på feiringa igjen. Om en gang i året elsker jeg korpsmusikk. Tromtrommelom, jeg må bare marsjere..

  SvarSlett
 8. Gratulere med dagen Norge!
  Som svensk är jag lill avundsjuk på ert fina firande.
  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 9. Klart det er lov og ikke digge dette, har allerede lest flere bloggere som sier det samme som deg! Jeg dro på smilebåndet da jeg leste innlegget ditt, særlig det med isflekken fra ifjor på dressen til din kjære :))
  Humor har du nå alltid, håper du får en fin dag - med mye god hvile i dagene som kommer ;-)
  Varm klem fra Lokki

  SvarSlett
 10. Vi seiler i samme båt, og jeg tror det er mange av oss! 17.Mai kan være en kjempehyggelig dag, men jeg hører til dem som lar seg stresse over småting.. Blir fort litt surk i systemet da ;) Håper dere fikk en kjempedag med høye hurrarop og strålende Maisol!

  SvarSlett
 11. Veldig lov å si! 17.mai er kanskje finest på bildene i albumet...:)

  SvarSlett
 12. Elsker heller ikke 17.mai.
  Hvertfall ikke i år.

  Håper dere har hatt en fin dag.

  SvarSlett
 13. Ja, det er en stressende dag, men også fin. Rart er det at vi damer som oftest tar på oss ansvaret for at alt skal være i orden. Jeg er absolutt intet ordensmenneske, men det har på finurlig vis blitt min jobb å holde rede på strøkne skjorter og ekstra skift. Nuvel. Nå er dagen over og beina på bordet.
  Håper dagen har vært flott!

  SvarSlett
 14. Er ikkje glad i 17.mai heller. Har hatt min eigen feiring dei par siste åra; tur til havet!
  Feira på tradisjonellt vis så lenge ungane var små, det var ofte litt stressande, ja....

  SvarSlett
 15. Vel blåst flotte dame!
  Du kan være stolt av deg selv og kjenne på gleden over å høre til i en større sammenheng, 17. mai og gode tradisjoner.

  Og det er lov å si det du sier, jeg har det slik hvert eneste år, hjemme i Norge. men akkurat som du har jeg nå hatt en deilig utenlandssøttendemai, en ny og god opplevelse. Vet ikke helt hvorfor.

  Alt godt for en ny vår fra Eirin. ;-)

  SvarSlett
 16. Håper dere har hatt en flott dag uansett stress eller ei ;)

  SvarSlett
 17. Det var jo som om jeg skulle skrevet dette selv ;). I tillegg er jeg lærer på barnetrinnet - i pausemodus nå riktignok - som skulle prestere både i barnetog og på underholdningsfronten i etterkant - i tillegg til små unger, besøke gamle på sykehjemmet og seg selv og jeg vet ikke hva. Jeg vil jo ikke at noe skal forandres med i dagen for så vidt - for det er jo en fin dag - og symboliserer noe innmari viktig. Vet du - i går sendte jeg lærermann ut i barnetoget og bak scena med sitt underholdningsansvar alene, samt tenåringene ut på egen hånd - for de vil jo bare være sammen med vennene sine uansett. Og ble hjemme. Og nøt dagen. Sånn kan det også gå med flinke piker. Ha en fin 18. mai - dagen derpå ;).

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar. Det settes stor pris på :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails