17. oktober 2010

Ferie er ikke gratis

Jeg er (som tidligere sagt) på ferie. Og ofte når man er hos venner, så deler man litt på utgiftene til mat og lørdagsgodter. Det er ikke mer enn rett og rimelig. Man har jo gratis seng!
Men i denne heimen er ikke alt gratis, nei.

Det finnes en veldig søt 8-åring her i huset. Og hun er smart. En liten kremmer-dame, skal jeg si dere: Jeg og mammaen hennes sitter med beina høgt og prater i munnen på hverandre. Eller (komfortable som vi er i hverandres selskap) sitter vi med hver vår laptop i fanget, mens vi deler sladder fra facebook eller blogger vi leser.

8-åringen kommer inn og spør om det er noe vi trenger. Jeg sier smørblidt at jeg kunne tenke meg et glass vann. Og vann blir det! Deilig, kaldt vann. Og et par minutter senere dumper regningen på bordet: Den sier at vannet koster kr 12. Det synes jeg er drøyt for et glass vann, tappet fra kranen. Men jeg kan jo ikke krangle om regningen med en 8-åring - som attpåtil ikke er min egen unge.Men det følger penger med regningen. Penger jeg kan betale med. Det var da enda noe! Jeg gir henne 15 kroner og sier hun kan beholde resten.

Morgenen etter blir jeg overrasket med bank på døra - og kaffe på senga. Av den samme 8-åringen. Det er jo nesten som hotell, dette her. Nei BEDRE enn hotell, faktisk!!!  Tenk; deilig duftende kaffe, laget på nykvernede bønner. Vi småprater, der hun setter seg på senga mi. Jeg koser meg - og tenker at dette skal jeg etterhvert lære opp tvillingene til.

Men det er en hake ved alt: Etter masse koselig småprat, forsvinner jenta ut. Hun er ferdigpreika. Og nå kommer regninga; pålydende kr 21.


Ja ja. 21 kroner for en kaffe. Det er jo ikke det mest galne jeg har vært borti. Smart jente!

8 kommentarer:

 1. Greit nok med regninger når du i tillegg får utdelt kontanter. Skal se at du blir sittende med et lite overskudd etter ferien.

  SvarSlett
 2. Hei! Det finnst sikkert eit kremmar-gen hjå enkelte. :) Tusen takk for koseleg kommentar i bloggen min, blei såååå glad for den du vakre, vene Trine. Og: kjolen du sende meg i "pay-it-forward" eingong er hyppig i bruk, kjempefin!

  SvarSlett
 3. 21 kroner for kaffi på senga er billig, enten det er snakk om heimalaga penger eller penger fra Norges Bank! :) Heldige du!
  Hvis du har bestemt deg for å bli ein dag til, så skal eg til Haugesund i morgon! :)

  SvarSlett
 4. 21 kroner for latte og prat på senga - det er det verdt! Smart unge. ☺

  SvarSlett
 5. Finslig service! Herlig og kreativ jente :)

  SvarSlett
 6. Haha, finslig! :) Dyrt vann,ja, men billig moro! :)

  SvarSlett
 7. En smart ung dame det der ja. :)
  Men det høres ut som om dere har det gøy på ferie.
  Kos dere videre!
  KLEM

  SvarSlett
 8. Mhm... ser ut som om du fikk rikelig med kronasje å betale med, og da er det jo ingen sak :)

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar. Det settes stor pris på :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails