26. september 2010

Rene zoo

Vi er, som tidligere nevnt, i besittelse av både hund og marsvin. Vi har et duepar som bor i eiketreet i hagen. De har vært her i flere år. Vi har ekorn. Det hender det løper en elg eller en hjort i veien. Det er masse småfugler som er litt til og fra.  Med andre ord; det er et rikt dyreliv i og rundt huset.

Denne lille karen (frøkna?) har bodd hos oss siden midtsommers. Den er liten, pjuskete og ganske tam. Den hopper rundt i hagen og rundt huset. Og vi har ofte ferska den inne i stua, de dagene dørene har stått åpne (!!!). Den henter matrester etter ungene, som ligger på gulvet. Og gud vet hva annet den har fått med seg ut av huset....

Kan tro jeg lurte, første gang jeg fant fuglebæsj midt på stuegulvet.... I alle dager??!! Men jeg skjønte litt mer, da jeg et par dager senere hørte krafsing/tripping under spisebordet.


Det er litt ekkelt å plutselig ha denne pjuskete fuglen inne i huset. Men samtidig er det synd på den. Og vi er spente på hvordan den skal klare seg til vinteren? Den kan flakse - men har aldri sett den ta helt av/fly og bli borte. Den hopper mest bare rundt her. Og ser ut til å ikke lide nød, selv om den ser litt stusselig ut.
Mannen i huset har gitt den lille fulgen det koselige navnet Faen Skjære. (han er nok en smule preget av å ha tilbragt nesten 20 år sammen med en nordlending, med til tider fargerikt språk..)

4 kommentarer:

 1. Dere mangler en katt! Da hadde nok Faen Skjære ikke vært så tøff. ☺ Vil dere låne Olme Beist en ukes tid, er det bare å si i fra.

  SvarSlett
 2. Ei katte/Olme Beist er muligens løsningen!!

  SvarSlett
 3. For en herlig, pjuskete skjære! Rundt huset vårt vandrer bare hjort og flått, grunnet sistnevnte kunne jeg vært begge foruten..

  SvarSlett
 4. Søt skjor... Iallfall på avstand. Ikkje spesielt kjekt å få fugler i hus. Syns iallfall eg. Og eg har litt erfaring med slikt eg og. Men her kommer dei ikkje frivillig inn, men nettopp fordi vi har katt. Og katter tar ikkje nødvendigvis livet av det dei fanger, men vil gjerne vise det fram til resten av familien. Dødt eller levende... :/

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar. Det settes stor pris på :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails